Kabbel iets in ons gastenboek.

  • From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    U heeft gelijk ja! Ik heb de kennis uit dit artikel toegepast in de keuken en inderdaad mijn kip <a href="https://www.youtube.com/watch?v=08S3jK5MUvY">smaakte</a> erg lekker. Nogmaals bedankt!

    Go to comment
    2020/07/10 at 4:23 pm
  • From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Dankjewel Margriet, leuk dat je zo enthousiast bent. Ik zou zeggen …. zeg het voort. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/07/06 at 12:33 pm
  • From Margriet on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hallo Hanneke,

    Ik was op zoek naar lekkere pesto-recepten en kwam op deze site terecht.
    Wauw, wat ben ik daar blij mee, zoveel prachtige recepten.
    Bedankt!

    Go to comment
    2020/07/06 at 12:23 pm
  • From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Klopt helemaal Yvette.

    Go to comment
    2020/07/03 at 2:16 pm
  • From Yvette vd N on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Iemand met een notenallergie hoeft niet persé allergisch te zijn voor pinda. Pinda is immers geen noot, maar een peulvrucht. En iemand met pinda-allergie hoeft niet persé ook allergisch voor noten te zijn. Ik heb deze info van de arts van mijn dochter met pinda-allergie.

    Go to comment
    2020/06/30 at 11:02 am
  • From Hanneke de Jonge on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    Goedemorgen Suzanne, graag gedaan. Jouw gerechten zullen waarschijnlijk niet mislukken, maar een goede wijn/spijs combinatie kan jouw gerechten nog lekkerder maken. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/06/26 at 8:10 am
  • From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    Bedankt voor de informatie! Ik had er helemaal geen idee over dat het ook uitmaakt welk wijnsoort je gebruikt. Misschien is dat ook de reden waarom mijn recepten altijd mislukten.

    Go to comment
    2020/06/25 at 7:10 pm
  • From Hanneke de Jonge on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Geweldig, ja dat klopt. Ik kom ook altijd met meer thuis dan de bedoeling was. Nou kookse met al dit lekkers. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/06/20 at 11:58 am
  • From Marileen on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Jazeker, heb alles kunnen krijgen en nog meer dan dat, want het is voor mij net als de action. Je hebt 1 of 2 dingen nodig maar komt met handen/tassen vol naar buiten haha. Ik kom er zo graag! Groetjes Marileen

    Go to comment
    2020/06/20 at 10:32 am
  • From Hanneke de Jonge on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Wat leuk om te lezen Marileen. En heb je lekkere dingen gescoord bij de Turkse winkel? Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/06/17 at 10:21 am
  • From MaRin on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Hahaha, wat grappig…ik was op zoek naar een Turks recept en wil de ingrediënten in deze Turkse winkel gaan halen. Ik kom deze site plots tegen, en ik ga meteen mijn schoenen aantrekken en op de fiets stappen. Het is even een eindje fietsen, maar dan heb je ook wat 🙂

    Go to comment
    2020/06/17 at 10:00 am
  • From Jef Debelder on Samenwerken met Culinea

    Beste, ik kan uw recept : Traag gegaard buikspek NIET terug vinden. Kunt u me helpen? Dank u

    Go to comment
    2020/05/11 at 11:02 am
  • From Hanneke de Jonge on Kookboek The Lemon Kitchen

    Graag gedaan Jadis, het is een mooi boek. Heb je goed gedaan! Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2020/05/02 at 7:51 am
  • From Jadis - The Lemon Kitchen on Kookboek The Lemon Kitchen

    Dankjewel voor je lieve en enthousiaste review!

    Go to comment
    2020/05/01 at 5:54 pm
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Dankjewel Noortje, leuk om te horen. Volgens mij is Mahmood rijst een basmati rijst en is Mahmood de naam van het merk net zoals wij Lassi kennen. Hoop je hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/04/28 at 7:13 am
  • From Noortje on Welke rijstsoorten zijn er

    Bedankt voor de uitleg!
    Ik vraag me alleen af, wat is Mahmood rijst voor een soort?

    Go to comment
    2020/04/27 at 3:12 pm
  • From Fransreinbergen on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Heb goede informed zeker ben nu al wat goede kruiden emmen

    Go to comment
    2020/01/20 at 2:10 pm
  • From Hoe overleef ik de feestdagen als kleine eter? - Kleine Porties on Hoe overleef ik de feestdagen met een maagverkleining?

    […] Hanneke van Culinea […]

    Go to comment
    2020/01/20 at 8:24 am
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hoi Carla, ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en zou ik niet weten waar je dit kunt kopen. Misschien informeren bij een toko? Sorry dat ik je niet helpen kan, google gaf ook al geen uitkomst. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/01/12 at 8:36 am
  • From Carla on Welke rijstsoorten zijn er

    Ha Hanneke
    Ik ben op zoek naar bamboe rijst . Waar kan ik dit kopen
    (Dit is rijst dat op stervende bamboe scheuten groeit etc)
    Vr Gr Carla

    Go to comment
    2020/01/12 at 8:15 am
  • From Tips om je tafel met kerst feestelijk aan te kleden - Vrouw on De tafel dekken voor een etentje thuis

    […] mijn blog De tafel dekken voor een etentje thuis lees je hoe de tafel gedekt kan worden. Maar hier gaan we nog de finishing touch geven aan jouw […]

    Go to comment
    2019/12/16 at 12:59 pm
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Beste Anja,
    Ik zou het stuk vlees in z’n geheel braden in de oven. Eerst het vlees uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen. Bestrooien met peper en zout.
    Rondom aanbakken in een hete koekenpan met olie.
    Dan op een braadslee leggen en ongeveer 30-45 minuten in de oven op 150 graden braden tot roze van binnen.
    Als je een vleesthermometer hebt, deze gebruiken. 55-58 graden Celcius: medium rare
    60-63 graden Celcius: medium
    Uit de oven halen en 10 minuten laten rusten voordat je het in dunne plakken snijdt.
    Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2019/12/15 at 6:27 pm
  • From Anja Coppers on Verschillende soorten biefstuk

    Beste, ik kocht een stukje angus rund kogel boven bil van nog. 1.1 kg. Kan u me de bereidingswijze hiervan vertellen? Mvg

    Go to comment
    2019/12/15 at 1:11 pm
  • From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Hallo Sonja, fijn om te vernemen dat mijn tips hebben geholpen om jouw gerecht minder pittig te maken. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2019/12/10 at 10:00 am
  • From Sonja Dekker on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Ik probeerde voor het eerst een recept in een slow food pan. Grote hoeveelheid, ongeveer vier liter. Ik voegde 6 gram chilipeper toe zoals in het boekje stond dat bij de pan zat. Veels te pittig ! Ik heb de stoofpot (met rundvlees, champignons en tomaat) gered dankzij de tips op internet (creme fraiche, citroensap, suiker, melk, pindakaas) en op mijn bord hielp gewoon de witte rijst, mango chutney en atjartjampoer. Vooral flink wat van dat laatste zorgde ervoor dat ik uiteindelijk zelfs nog redelijk lekker heb gegeten.

    Go to comment
    2019/12/09 at 6:51 pm
  • From Hanneke de Jonge on Zelfgemaakte cadeautjes voor de feestdagen

    Helemaal leuk Gereon.

    Go to comment
    2019/12/04 at 8:58 am
  • From Kerstrally 2019, how about foodbloggers? - Gereons Keuken Thuis on Zelfgemaakte cadeautjes voor de feestdagen

    […] van Culinea maakt graag&nbsp;zelfgemaakte cadeautjes&nbsp;Gereons Keuken Thuis weet er alles van niet is zo leuk in de aanloop naar Kerstmis om&nbsp; […]

    Go to comment
    2019/12/04 at 7:49 am
  • From Hanneke de Jonge on Hoe overleef ik de feestdagen met een maagverkleining?

    Dankjewel Fleur voor je leuke reactie. Hoop dat je er wat aan hebt en ik wens jou hele fijne en mooie Feestdagen. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2019/12/03 at 10:50 am
  • From Fleur on Hoe overleef ik de feestdagen met een maagverkleining?

    Wat een heerlijk advies. Instructies vooraf en niet in de januari maand aan de afvalrace beginnen. Al die gerechten, foto's, de tv kookprogramma en de advertenties van onze grote grutters, ze dragen allemaal bij voor een sfeervol en heerlijk eetfestijn. Ik neem je advies graag van harte en voel me er goed bij, ook in januari en de rest van het nieuwe jaar. Merry Christmas

    Go to comment
    2019/12/03 at 7:33 am
  • From Hanneke de Jonge on De opmars van vergeten groenten

    Dankjewel Wout 🙂

    Go to comment
    2019/10/27 at 9:20 am
  • From wout on De opmars van vergeten groenten

    hmmm lekker

    Go to comment
    2019/10/26 at 2:40 pm
  • From Hanneke de Jonge on Het boek Kerst van Donna Hay

    Hallo Gonny, het is inderdaad een prachtig boek en een Kerst feestje. Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2019/10/17 at 9:49 am
  • From Gonny on Het boek Kerst van Donna Hay

    Wat een pracht van een boek. Perfect om inspiratie op te doen. En om ip de koffietafel te leggen!
    #Kerst wordt een feestje… met Donna

    Go to comment
    2019/10/16 at 1:27 pm
  • From Hanneke de Jonge on Het boek Kerst van Donna Hay

    Ja he Marianne, ze maakt zulke mooie gerechten en foto's. Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2019/10/16 at 8:42 am
  • From Marianne on Het boek Kerst van Donna Hay

    Alleen de foto's al zijn een feestje om naar te kijken.

    Go to comment
    2019/10/16 at 6:36 am
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hallo Jan, hangt ervan af wat je ermee wilt maken maar dan zou ik de zilvervlies of Basmati rijst nemen. Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2019/10/01 at 10:46 am
  • From Jan Neggers on Welke rijstsoorten zijn er

    Goeden dag , ik zoek een platte , lange rijst soort .
    , de grootste soort die er bestaat . Wat raadt u mij aan ,
    Jan

    Go to comment
    2019/10/01 at 2:10 am
  • From Hanneke de Jonge on Restaurant Zomertuin De Wereldkeuken

    Hi Rob, ja met Social Deal was het inderdaad een goede prijs. Ik heb op hun website gekeken, maar als je daar doordeweeks 2 uurtjes gaat eten valt de prijs nog wel mee. Met z'n vieren is 145 euro natuurlijk best veel geld. Dan moeten we de Social Deal acties maar goed in de gaten gaan houden 🙂 Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2019/09/07 at 12:45 pm
  • From rob diangelo on Restaurant Zomertuin De Wereldkeuken

    we zijn hier geweest via "social deal". dat was een prima prijs/kwaliteit verhouding. nu is dat niet meer te boeken. dat betekent dat je minimaal met 4 personen eur 145 kwijt bent. nou zo goed was het nou ook weer niet…

    Go to comment
    2019/09/07 at 11:36 am
  • From Hanneke de Jonge on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Ja het is een super winkel, ik woon niet eens in Harderwijk maar rij er toch graag naar toe. Inderdaad hele aardige mensen en mooie keuze van producten. Mvg Hanneke

    Go to comment
    2019/09/06 at 7:17 am
  • From Marjolein Helmink on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    De fijnste turkse supermatkt die je maar kan wensen, kwam er dagelijks, soms wel 2x per dag. Ik woonde er vlakbij. We zijn nu verhuisd maar ik mis ze nog dagelijks en niet alleen voor de boodschappen, ook voor de gezelligheid! Super lieve mensen!

    Go to comment
    2019/09/06 at 3:58 am
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hi Tina, mijn man lust ook geen rijst maar mijn nasi vind hij wel lekker. Ik heb hier een receptje voor je: https://www.culinea.nl/recepten/pittige-tofu-met-vegetarische-nasi/. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2019/08/12 at 9:01 am
  • From tina on Welke rijstsoorten zijn er

    Hartelijk dank voor de INFO RIJST , ik lust niets van rijst , maar als wij bij een chinees bestellen vraag ik altijd nasi Heerlijk vind ik deze . De vraag is altijd……….. hoe doen ze het toch ik bak er niks van . Er zijn verschillende websites maar vraag mij toch af waar vind ik de juiste .Groetjes Tina

    Go to comment
    2019/08/12 at 8:55 am
  • From Hanneke de Jonge on Graangevoerd en grasgevoerd vlees

    Ja dat klopt Bauke, er zijn gelukkig ook 100% grasgevoerde runderen. Helaas is daar nog geen keurmerk voor. Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2019/08/06 at 9:41 am
  • From Bauke van der Veen on Graangevoerd en grasgevoerd vlees

    Quote: 'Wat veel mensen niet weten is dat de meeste grasgevoerde runderen eigenlijk nooit 100% grasgevoerd zijn. In de wintermaanden gaan deze dieren vaak naar binnen en krijgen naast gedroogd gras – ook maïs of graan – aangeboden. Maar het grootste gedeelte van het jaar lopen ze lekker buiten te grazen.'

    Dat is niet helemaal waar… ons vlees is wel 100% grasgevoerd. In de winter krijgen de runderen hooi uit eigen natuurgebieden, en worden niet bijgevoerd met mais of graan. Als dit wel gebeurd mag het pertinent geen grasgevoerd heten, dan is het dus al graangevoerd. 100% Grasgevoerd bestaat dus wel degelijk, en het is inderdaad gezonder dan graangevoerd.

    Go to comment
    2019/08/05 at 4:10 pm
  • From Pizza maken op Yakiniku Kamado Grill - Culinea.nl; on We gaan weer barbecueën

    […] Lees ook mijn blog met tips over barbecueën. […]

    Go to comment
    2019/08/05 at 10:23 am
  • From Hoe onderhoud ik mijn snijplank - Culinea.nl; on Mijn nieuwe pannen

    […] Lees hier mijn blog over pannen. […]

    Go to comment
    2019/07/11 at 8:45 am
  • From Graangevoerd en grasgevoerd vlees - Culinea.nl; on Verschillende soorten biefstuk

    […] hier ook mijn blog over de verschillende soorten […]

    Go to comment
    2019/06/05 at 11:05 am
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hallo Ame, de sukade ligt in de schouder van het rund. Met culinaire groeten, Hanneke

    Go to comment
    2019/05/31 at 6:25 am
  • From Ame on Verschillende soorten biefstuk

    hallo hanneke,
    welke deel is de sucadalappen?

    Go to comment
    2019/05/30 at 8:20 pm