Cookart De kunst van het eten Boekreview

Cookart De kunst van het eten Boekreview

Helaas kon ik niet aanwezig zijn op de boeklancering van het boek Cookart van Jennifer Foster en Lianne Koster van Studio Cookart. Maar het goede nieuws is dat ik het boek opgestuurd kreeg.

 

Ik ben altijd bezig om te kijken hoe ik iets zo aantrekkelijk mogelijk op een bord krijg en hoe het er dan op de foto uit komt te zien. Genoeg inspiratie in het boek Cookart.

Jennifer en Lianne hebben met een andere kijk op eten, in combinatie met hun designachtergrond, ervoor gezorgd dat de focus op de styling en het aankleden van de gerechten kwam te liggen. Naast het ontwikkelen van de recepten en de grafische vormgeving, hebben Jennifer en Lianne ook zelf de prachtige foto’s in het boek gemaakt.

Cookart  De kunst van het eten Boekreview

De cover van het boek is al schitterend, dat belooft wat voor de inhoud. Cookart – de kunst van het eten – geeft je een andere kijk op eten. Alles draait om schoonheid EN smullen. De jonge dames stimuleren ons – door creatieve tips en schitterende foto’s – tot het maken van de prachtigste en gekste gerechten.

 

Door het mooi te serveren, wordt het eten nog aantrekkelijker. Paarse aardappelpuree, bananenfrietjes, chocoladeworst en paardenbloemenchips, komen allemaal voorbij in het boek. Daarbij de recepten voor leuke hapjes, die heel erg geschikt zijn om samen met de kinderen te bereiden.

Ook recepten

In het hoofdstuk Eet laten ze een prachtige pasta zien met daarin kruiden verwerkt die nog duidelijk in de linten te zien zijn. Daarbij natuurlijk het recept zodat we zelf aan de slag kunnen. Of rijst in verschillende kleuren die gekleurd zijn met natuurlijke kleurstoffen zoals kurkuma, bietensap, rode kool en inktvisinkt. Onder het mom van serveer eens rijst in een ander kleurtje. En bloemen gemaakt van aardappel staan natuurlijk ontzettend leuk op je bord.

 

In Snoep staan o.a. een mozaïek gemaakt van witte chocolade, spikkelbakjes en prachtige snow drops gemaakt van eiwit……je krijgt er gelijk zin in.

 

De worteldonuts van de Snacks ga ik zeker eens proberen. Bij snacks denk je snel aan ongezonde happen, maar in het boek zijn het allemaal verantwoorde gerechtjes.

Prachtige fruitbowls van smoothies in laagjes geserveerd met fruit staan in Drinks. Deze populaire smoothies zijn momenteel een hit op Instagram.

 

 

In Maak leuke adviezen zoals een groene tafelloper van potjes met kruiden, gouden eetbare appeltjes die het ook leuk doen als tafeldecoratie en ijsblokjes met bloemetjes erin.

De woordspelingen zoals past-ie-naak(t)soep, fleurklontjes, verbloemde koek en kara-melt zijn een grappige twist op de receptnamen.

 

Als je nog inspiratie zoekt voor het maken van foto’s of leuke recepten die je met je kinderen wilt maken, dan is dit boek een aanrader.

 

http://studiocookart.com/


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden