Spaghetti Bolognese

De beste pastagerechten op een rij!

Iets wat de meeste pasta liefhebbers wel weten is dat er eigenlijk 3 alltime favorite pastagerechten zijn die je altijd en overal in vele variaties tegenkomt. Wij nemen deze met je door, maar dan niet als recept. Het is namelijk véél leuker om de aandachtspunten eens door te nemen. Wat maakt deze gerechten zo onweerstaanbaar verrukkelijk, en hoe zorg je voor een extra bite? Snel verder lezen dus, dit zijn de beste pastagerechten op een rij!

3 wereldberoemde pastagerechten

Spaghetti en macaroni; een lange tijd geleden kwamen wij Nederlanders niet veel verder dan dat. Wie zich terug waant in de Nederlandse supermarkt van de jaren 80, kwam daar toch vooral spaghetti en macaroni tegen. Dat er veel is veranderd sindsdien verlangt geen nadere toelichting. De 3 allerlekkerste en alltime favorite pasta gerechten van nu zetten wij dan ook voor je op een rij. Welke klassiekers zijn dat?

Klassieker 1. Spaghetti Bolognese

Een goede spaghetti Bolognese is zó ongelooflijk lekker, je kunt niet meer stoppen met eten! Zorg dat je minimaal 1 kg rundergehakt in huis haalt, wat je een dag van te voren al marineert met verse knoflook, zout & peper en Italiaanse kruiden. Het bijzondere van dit gerecht is dat het vlees echt uren mag (moet!) pruttelen om fantastisch gaar te worden. Zachter rundergehakt heb je niet eerder op! Laat deze vleessaus (wat Bolognese is) dus uren pruttelen in een lekkere tomatensaus. Koop verse trostomaten (lekkere rijpe) of haal hele tomaten in blik (doen de Italianen zelf ook ..) Voeg een scheut olijfolie toe en meerdere laurierblaadjes. Maak op smaak met zout. Kookt de saus uiteindelijk wat in, voeg dan een scheut room toe. Het is ook erg lekker om wat fijngehakte ui mee te laten pruttelen. Laat de vleessaus minimaal 3 uur pruttelen.

Klassieker 2. Pasta carbonara

Een klassieker die ook echt in de rij thuishoort is pasta carbonara. Deze pasta is zó Italiaans en zó bijzonder lekker, en het leuke is: hij is ook nog eens heel makkelijk te maken. Belangrijk is dat je 2 Italiaanse kaassoorten (pecorino en parmezaan) in poedervorm met bij elkaar doet. Meng met 2 eierdooiers en 1 heel ei. Goed roeren! Kook de spaghetti ca. 2 minuten korter dan de bedoeling is. Ondertussen bak je dunne spekreepjes uit, totdat zij licht knapperig worden. Haal de spekjes met een schuimspatel uit de pan en stop in een bakje. Het overgebleven vet laat je in de pan. Voeg nu de nog niet geheel gekookte spaghetti toe aan de pan met het vet en voeg enkele pollepels heet water toe, zodat de spaghetti voor 1 derde deel onder water staat. Voeg hieraan het mengsel van ei met kaas toe en blijf goed roeren, net zo lang (enkele minuten), totdat er een smeuïge saus ontstaat. Je pasta carbonara is klaar! Voeg de spekjes als topping toe!

Klassieker 3. Lasagne

Niets zo lekker voor de pasta liefhebber als een goede lasagne! Gebruik altijd rundergehakt en zorg ervoor dat na het toevoegen van alle ingrediënten (die vrijwel gaar in de oven gaan) de topping bestaat uit een dikke laag Italiaanse kaas die knapperig de oven uitkomt. Gebruik een metalen ovenschaal, zodat de lasagnebladen enigszins knapperig kunnen worden aan de zijkanten. Goed gesmolten kaas met een knapperige bite is het halve werk!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden