De Rozenstruik in Ootmarsum

De Rozenstruik in Ootmarsum

We willen lekker dineren hebben we gezegd tegen het VVV in Ootmarsum en zij adviseerden ons te gaan eten in De Rozenstruik in Ootmarsum. Daar aangekomen blijkt het een hotel en restaurant te zijn. We worden allervriendelijkst ontvangen door de eigenaar en chefkok Bart. Monique brengt ons naar een tafel. Helaas kunnen wij vanwege het vochtige weer niet buiten zitten, het terras ziet er namelijk prachtig uit. Binnen is het modern en sfeervol ingericht met een open haard, gezellige zitjes en comfortabele stoelen.

De Rozenstruik in Ootmarsum  De Rozenstruik in Ootmarsum

Wij krijgen de menukaart te zien, maar Monique vraagt of we zin in een verrassingsmenu hebben. We laten ons graag verrassen vanavond. Drie, vier, of vijf gangen? Met een whisky of wijnarrangement, vraagt ze nog? Nou …. doe maar 4-gangen met wijn.

De Rozenstruik in Ootmarsum  De Rozenstruik in Ootmarsum

We beginnen met een glaasje Franse Sauvignon Blanc welke prima smaakt bij de tartaar van gerookte zalm met garnaaltjes, wasabicrème, wakamé en yuzu ponzudressing met een sesam kletskop erbij. Wow wat een goed begin.

De Rozenstruik in Ootmarsum

Dan volgt een dorade filet op de huid gebakken met zeekraal, venkel en een antiboise en een gebakken coquille met een paddenstoelen bulgur, oesterblad en eekhoorntjesbroodschuim. Een lekker glas Pinot Blanc Antoine Stoffel maakt het helemaal af. Dorade en coquille zijn top gebakken en het garnituur smaakt er heel erg goed bij.
Inmiddels is het gezellig druk in het restaurant, Monique runt de bediening in haar eentje maar toch heeft ze oog en tijd voor iedereen. Chapeau!

De Rozenstruik in Ootmarsum  De Rozenstruik in Ootmarsum

Ze vraagt of we even willen wachten met het hoofdgerecht, dat willen wij wel.
Als het zover is, komt ze met 2 flessen wijn. Eigenlijk passen beiden wijnen erg goed bij het hoofdgerecht zegt ze. Waar gaat jullie voorkeur naar uit, ik heb een Rioja Azabache crianza of een Lussac Saint-Emilion. Doe ze allebei maar dan kunnen we proeven welke we het lekkerst erbij vinden, zeggen we. En dat doet ze ook.
Het hoofdgerecht bestaat uit een gegrilde runderzijlende van een lokale vleesboerderij (welke met naam genoemd wordt) met een zoete aardappel crème en een rode wijn siepeljus (siepel is ui op z’n Twents). En een lamsrack met kruidenkorst, geroosterde paprika en een jus van gerookte knoflook. De lekkere runderzijlende is mooi rosé/rood, maar de lamsrack is de verassing van de avond. Heerlijk mals lamsvlees, wat zitten we te smullen.
Oja … de Rioja heeft onze voorkeur.

De Rozenstruik in Ootmarsum  De Rozenstruik in Ootmarsum

Na al dit culinaire geweld verschijnt er nog een bordje lekkers. Panna cotta met een mangodooier, gekonfijte ananas, en een sorbet van Aperol Spritz (gemaakt door een lokale ijsmaker). Een heerlijk glaasje friszoete Oostenrijkse dessertwijn Small HILL Sweet maakt het compleet.

 

Wat een verwennerij in dit restaurant. Bart heeft dit hotel restaurant als sinds 2002 en heeft het in 2011 geheel gemoderniseerd. Zo ook de keuken, die is totaal aangepast aan deze tijd. We hebben genoten, het is toch wel een tijdje geleden dat we zo heerlijk gegeten hebben en zo perfect bediend werden.

 

Hotel-Restaurant de Rozenstruik
Denekamperstraat 15
7631 AA Ootmarsum
0541-292321
info@rozenstruik.nl


4 reacties
henk

maart 24, 2018 @ 4:57 pm

Mijn ervaring is ook zo top restaurant met geweldig vriendelijk personeel.

Hanneke de Jonge

maart 25, 2018 @ 9:15 am

Leuk om te horen dat jij ook zo'n goede ervaring had daar Henk.

henk

augustus 14, 2018 @ 12:33 pm

Helemaal mee eens wat een verwennerij daar.
Zeer goede prijs kwaliteit verhouding.

Hanneke de Jonge

augustus 17, 2018 @ 10:59 am

Hallo Henk, ja inderdaad. Wat hebben wij genoten daar. En vorige week weer in het mooie Twente geweest en opnieuw genoten. Met vriendelijke groet, Hanneke

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden