De tips voor écht gezond groentesap

De tips voor écht gezond groentesap

Van die overheerlijke romige smoothies die je overal kunt kopen, wie is er niet dol op? Inmiddels wordt helaas wel steeds bekender dat zo’n sapje vaak boordevol suikers zit. Wist je dat in een glas jus d’orange soms meer suiker zit dan in een glas cola? Ik geef jullie de tips voor echt gezond groentesap.

 

Natuurlijk zitten er in jus d’orange wel meer vitamines en mineralen, maar al die suiker doen weinig goeds voor je lichaam. Toch is er een gezond alternatief voor de mierzoete smoothies, namelijk groentesap. Hoe jij een gezond groentesapje maakt zonder dat je een vieze spinazie nasmaak hebt? Onze tips.

Kies je moment

Wil je ontbijten met groentesap of wil je juist even een tussendoortje wat de honger stilt? Dit is belangrijk om te weten voordat je groentesap gaat maken. Wanneer je ’s ochtends haast hebt is even een groentesapje natuurlijk een goed idee, maar dit is waarschijnlijk niet voldoende om de hele ochtend mee door te brengen. Daar is meer voor nodig.
Het is in zo’n geval om je groentesapje te combineren met vetten en eiwitten. Gooi er bijvoorbeeld een schepje eiwitpoeder bij, een lepel notenpasta of een klein handje havermout. Dit geeft het groentesap in de ochtend al wat meer bite en houvast. Wanneer het groentesapje echt bedoeld is als tussendoortje dan kun je prima volstaan met alleen groente en fruit in de sap.

 

De balans

Het gaat bij een lekker en gezond groentesapje vooral om de balans aan ingrediënten. Een beetje zoet is vaak toch wel lekker, dit gecombineerd met een beetje zuur zorgt ervoor dat je een fijne dynamiek in je sap krijgt.
Zo is een basis van een groene groente als spinazie een goed idee, aangevuld met frisse en neutrale komkommer, een citroentje voor de frisheid en een appel om het af te maken. Lekker in balans, een basis van groente en een klein tikje fruit. Hiermee ben jij top bezig!

 

De tips voor écht gezond groentesap

De tips voor écht gezond groentesap

 

Echt gezond groentesap zegt het eigenlijk al, het gaat erom dat je de basis laat bestaan uit groente. Deze bevatten volop vitamines en mineralen, zonder dat ze meteen bomvol suikers zitten.
Wil je wel groentesap maar niet het gedoe met blenders en juicypressers? De beste groentesap die je kunt kopen vind je tegenwoordig gewoon op bestelling online. Dit is echt gemaakt van verse groente en fruit zonder toevoegingen en het voordeel is; Zij kennen de écht lekkere ingrediënten en recepten! Ga groen, ga voor groentesap!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden