De Winkel van Sinkel review

De Winkel van Sinkel review

Op een stralende zaterdagmiddag besluiten we om naar Utrecht te gaan. Het belooft een heerlijke avond te worden, we hebben er zin in.

De auto kunnen we gelukkig kwijt nabij het centrum en we slenteren langs de grachten van Utrecht en komen uiteindelijk op de Oudegracht. Op deze lange gracht is het een drukte van belang, alle restaurantjes beneden aan het water stromen vol. Aan het einde van de gracht stuiten wij op een mooi groot monumentaal pand, de Winkel van Sinkel staat erop. Het terras wat uitkijkt op de gracht en de Dom zit overvol, dan maar even binnen kijken. Binnen bevindt zich een Grandcafé wat er heel gezellig uitziet. Buiten achter het Grandcafé verscholen is nog een terras – de binnentuin – maar dit zit helaas ook helemaal vol. Dan gaan we toch maar binnen zitten in het Grandcafé .

Een avondje Utrecht

Het personeel rent hun benen onder hun lijf vandaan om het terras te bedienen, maar uiteindelijk krijgen wij de aandacht van de gastvrouw die ons de kaart komt brengen. Zij legt uit hoe de menu’s die erop staan, werken. De menu’s Klassieker (24,50), Samen Genieten (28,50) en Lekker Tafelen (32,50) bestaan elk uit 3 voorgerechten, 5 hoofdgerecht en 3 nagerechten. Natuurlijk kunnen we ook een uitstapje maken naar een gerecht van het andere menu, vertelt ze ons.

 

Manlief gaat voor Caesar salade uit het menu Klassieker en de Gegrilde kogelbiefstuk met groene pepersaus en Chocolade en mangomousse van het Samen Genieten menu.

Ik ga voor Carpaccio, Fish and Chips en Dame blanche uit het Klassieker menu.

We bestellen onze drankjes, die laten helaas wat op zich wachten.

 

Laten we de toko dan maar even gaan verkennen. In de werfkelders vinden we de toiletten en de Tapaskelder die er gezellig uitziet. De Tapaskelder blijkt ook nog een terras beneden aan de gracht te hebben. Misschien moeten we dit de volgende keer maar eens proberen.

De bestelling

We bestellen 2 glazen witte wijn omdat we denken dat onze voorgerechten zo wel zullen komen. Helaas …. zowel de wijn als de voorgerechten laten nog even op zich wachten.

Ah daar komen de wijntjes en even later de Caesar salade en Carpaccio . Manlief – die de Caesar salads in Amerika gewend is – kijkt een beetje sip. Er liggen namelijk maar een paar druppeltjes dressing op de sla. Als hij vraagt of hij nog wat extra dressing kan krijgen, wordt zijn schaal weggetrokken en na enige tijd volgt de salade met iets meer dressing erop. De Carpaccio is heerlijk met lekkere gekruide tomaatjes erop.

2016-09-24-PHOTO-00001550 (Copy)Een avondje Utrecht

Voor de hoofdgerechten bestellen wij een glas witte en een glas rode wijn. Eindelijk komt er iemand met de wijn, maar het zijn twee witte. Nee ik had rood besteld zegt hubbie. Daar komt het glas Siciliaanse rode wijn waar hij zich zo op verheugt. Neemt een slokje en trekt een vies gezicht. Proef jij dit eens, nou ik hoefde alleen maar te ruiken….deze wijn was niet meer goed. Weer moeite moeten doen om de aandacht van het personeel te trekken, daar komt de gastvrouw. Ruik eens? Nee deze is niet goed, zegt ze en hij krijgt een nieuw glas wijn.

Een avondje Utrecht

De gegrilde biefstuk en fish and chips verschijnen. Hij had hem saignant besteld, snijd de biefstuk doormidden….hè wat een teleurstelling. Medium tot well done is het gebakken.

Bordje dan maar weer terug. Gelukkig zijn mijn frietjes lekker, die eet hij in z’n eentje op. Na 15(!) minuten komt een goed gebakken (rode) biefstuk. Maar ja ik heb mijn visje – die overigens lekker is – alweer op. Niet gezellig zo, je bent samen uit eten maar eet niet samen.

Een avondje Utrecht

De nagerechten maken het nog enigszins goed, de chocolademousse verdwijnt als sneeuw voor de zon en de klassieke dame blanche brengt sweet memories terug aan de tijd dat ik in het restaurant van mijn ouders werkte.

We drinken geen koffie meer, we zijn bang dat dit ook weer erg lang gaat duren. Dan maar liever een afzakkertje nemen in een van de gezellige tentjes aan de gracht.

Conclusie

Wat jammer… het is een prachtig pand op een mooie locatie, personeel ziet er netjes uit in hun rode blouses, maar het valt ons een beetje tegen. Misschien hebben wij pech dat het net aan onze tafel allemaal misgaat. Maar het personeel mag wel veel attenter zijn, zo jammer dat je om aandacht moet vragen, wuiven en roepen. Er loopt genoeg personeel rond, misschien is het te druk op de terrassen waardoor de gasten binnen minder aandacht krijgen?

Het eten is uiteindelijk wel goed en de prijs/kwaliteit verhouding klopt ook wel voor hetgeen geserveerd wordt.

 

De Winkel van Sinkel

Oudegracht 158

3511 AZ Utrecht

Tel: 030 230 30 30

www.dewinkelvansinkel.nl


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden