Een Frans gastronomisch avontuur

Als man van een foodblogger ervaar ik elke avond een wereldse culinaire ontdekkingsreis en is het best wel een uitdaging om buiten de deur net zo lekker te eten als thuis. Ik ben met mijn combinatie van zaken in de mode- en golfbranche regelmatig in het buitenland en eet dan over het algemeen goed. Maar gisteravond heb ik een Frans gastronomisch avontuur van uitzonderlijke klasse mogen beleven en vandaar deze eerste blog op Culinea over een buitenlandse culinaire ervaring.

 

Het restaurant

Le Cannet is een klein plaatsje grenzend aan het gerenommeerde Cannes. Bistrot Saint Sauveur werd aanbevolen door een zakenrelatie van mijn compagnon en zag er van buiten zeer bescheiden uit. Echter binnen was de enige onbezette tafel voor ons gereserveerd en dit was op een dinsdagavond. Ik begon met een glas Chardonnay en als voorgerecht een Œuf au plat, salade de roquette, truffe d’été, sauce au lard fumé (salade met gebakken ei, heel veel truffel en een warme saus gerookte spekjes). Mijn tafelgenoten bestelden beiden Gambas grillées, crème de petits pois glacés à la menthe, avocat au curry (gamba’s met een koude erwten en muntsoep met avocado). Beide gerechten waren heerlijk, want ik proefde natuurlijk een beetje van het voorgerecht mijn tafelgenoten.

 

In de keuken

Toen op uitnodiging van Sam – de zakenrelatie van mijn compagnon Sean – een bezoek aan de chef in de keuken. Wat een mooie uitleg over de à la minute sauzen, waarvan de truffel met foie gras mijn absolute favoriet was! Zie de video’s op de Facebook pagina van Culinea voor de Franse uitleg! Het hoofdgerecht was voor ons alle drie Pièce de bœuf « Simmental » rôtie, légumes de saison (Côte de Boeuf met een zalige truffel foie gras saus met verse truffels). Perfect gegaard en de smaak was heel bijzonder, want de steak werd met het bot bereid. Een heerlijk glas rode Côte du Rhône en het hoofdgerecht was helemaal af!

 

Desserts

Dessert is gewoon een must tijdens Frans gastronomisch genieten! Mijn mousse au chocolate (chocolade mousse) was de beste die ik ooit geproefd heb en mijn vraag hoe deze chocolade mousse ZO boterzacht was, werd beantwoord met een geheim ingrediënt, namelijk mirabelle brandy…Mijn tafelgenoten hadden beiden Fraises au jus de basilic et citron vert, olives confites, sorbet au fruit de la passion (verse aardbeien met passievrucht sorbet met olijven en basilicum). Ook even geproefd en echt verrukkelijk!

Afsluitend namen we een dubbele espresso en een Hennessy cognac. Wat was onze avond een prachtige ervaring met de echte authentieke Franse keuken en de zeer getalenteerde chef en uitstekende bediening. Tja en dan ben ik altijd op zoek naar een bijzondere souvenir voor mijn culinair virtuoos Hanneke…wel wat denk je? De chef heeft een servet persoonlijk gesigneerd voor mijn schat en deze zullen jullie vast wel een keer tegenkomen als accessoire in de prachtige foto’s die ze van alle recepten maakt.

 

Een Frans gastronomisch avontuur

 

Ik stelde voor aan Hanneke om mijn Frans culinair avontuur de eerste buitenlandse ‘recensie’ te schrijven voor Culinea en wat zei ze:”Be my guest.” Well guess what? With great pleasure I am a guest ‘blogger’ for my darling.
Mochten jullie in Cannes of in de buurt zijn hiervan, dan kan ik jullie dit restaurant van harte aanbevelen. Het is maar een kwartiertje rijden van Cannes en zeker de omweg waard!

 

À votre santé, Auke

 

Bistrot Saint-Sauveur
87 rue Saint-Sauveur
06110 Le Cannet
Côte d’Azur – France
Tél : 04 93 94 42 03


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden