Een Kookboek van Seppe Nobels

Een Kookboek van Seppe Nobels

Ik mocht Een Kookboek van Seppe Nobels ontvangen en het heeft even geduurd voordat ik deze recensie kon schrijven. Het is namelijk een super dik boek met 608 pagina’s en 450 (!) recepten erin. En ik heb het boek van A tot en met Z gelezen, daarom duurde het zo lang. Dit kookboek is nu al hét groentekookboek van het jaar!

 

Seppe Nobels

 

De auteur van dit boek Seppe Nobels staat met zijn restaurant Graanmarkt 13 te Antwerpen al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Hij zet groenten in elk gerecht in de spotlight en vis, vlees of gevogelte wordt daarbij geserveerd op speciaal verzoek.
Seppe werd in 2015 door Gault&Millau verkozen tot de beste groentekok van Vlaanderen. Het restaurant is beroemd om de creatieve en gezonde groentegerechten.
Al jong kookte Seppe mee met zijn moeder en was hij te vinden in zijn groentetuintje.

 

Een Kookboek

 

Dit prachtige en dikke boek bevat 450 klassiekers van Seppe. Hij kookt met groenten die in het seizoen zijn, hierdoor zijn de ingrediënten goed verkrijgbaar en zijn de recepten duurzaam. De groenten spelen de hoofdrol in het boek, maar je vindt er ook recepten met vlees, vis, wild en gevogelte. De gerechten zijn prachtig geserveerd en gefotografeerd, je krijgt gelijk zin om het te gaan koken. En de meeste gerechten kan jij makkelijk zelf thuis maken. Laat je inspireren door Seppe in de volgende hoofdstukken:

 

 

Een Kookboek van Seppe Nobels

Soepen

 

In het hoofdstuk soepen beginnen we met drie soorten uiensoep, tomatensoepen, wortelsoepen en pompoensoepen. Dan volgen verschillende bouillons en consommés. De groentesoepen die dan volgen wil je stuk voor stuk maken.

 

 

Een Kookboek van Seppe Nobels

Groenten

 

Het hoofdstuk groenten bevat 260 pagina’s met tongstrelende recepten van alle soorten groenten. Nu ben ik gek op groenten, maar had geen idee dat je dit er allemaal van kunt maken. Prei gegaard in rode bietensap, Gepofte rapen met cacao, Currywortel speciaal, als knipoog naar de frikandel speciaal, IJspegels (een soort rettich) met chermoula, Kroketten van maïs met erwtenhummus, en Gebrande komkommer met augurkenmayonaise is slechts een kleine greep uit de bijzonder creatieve en prachtige groenterecepten.

 

 

Een Kookboek van Seppe Nobels

Schaal- en schelpdieren

 

Ondanks dat groenten de hoofdrol spelen bij Seppe, heeft hij ook een paar geweldige recepten met schaal- en schelpdieren voor ons. Met daarbij natuurlijk heerlijke groentebereidingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van scheermessen met komkommer, koolrabi en basilicum of Oesters met venkel, rabarber en sesam en Tomaat-garnaal? Klinkt top toch?

 

 

Een Kookboek van Seppe Nobels

Vis

 

Ook met vis weet de auteur raad, 38 heerlijke visrecepten staan er in dit boek. Van Sashimi van tarbot met sushi van gerst, een Gevulde perzik met makreel tot aan Forel in een zoutkorst van rodekool en citroen toe. Meesterlijke visrecepten die je wilt proberen.

 

Een Kookboek van Seppe Nobels

 

Vlees, wild en gevogelte

 

Tongstrelende gerechten met vlees, wild en gevogelte komen voorbij in het boek. De Koningsoesterzwam met gesmolten buikspek, sjalot en daslook ga ik zeker maken. Maar ook de Gekonfijte lamsschouder met salade van rodekool en tuinkruiden of Stoofvlees van varkenswang met uien in cassis lonken naar mij.

 

 

Een Kookboek van Seppe Nobels

Desserten en tussendoortjes

 

En geen kookboek compleet zonder zalige nagerechten. Een Chocolademousse met olijfolie en zout klinkt mij als muziek in de oren. En nog veel meer bijzondere nagerechten pronken in het boek en ik wil ze stuk voor stuk proberen.

 

Basisgerechten

 

In het laatste hoofdstuk vind je basisgerechten zoals geklaarde boter, pekel, vinaigrette, mayonaise, heel veel basissauzen en bouillons.

 

Alle recepten in dit fantastische boek krijgen een NutriScore® vermelding. Dit systeem door voedingsexperts ontwikkeld, laat jou in een oogopslag zien of een product of recept goed voor je is of dat je er beter met mate van eten kunt.

Ben jij gek op groenten en wil je die graag eens op een andere manier bereiden, dan is dit fantastische boek een dikke aanrader voor jou!

De prachtige foto’s in dit boek zijn van Heikki Verdurme.

 

Een Kookboek van Seppe Nobels

€ 45,00
608 pagina’s
EAN 9789401474030


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden