FOODBLOGEVENT Foodbloggers maand november

FOODBLOGEVENT Foodbloggers maand november

FOODBLOGEVENT Foodbloggers maand november

Thema Voedselverspilling

Host culinea.nl

 

Hallo bloggers,

 

Ik wil het met jullie hebben over voedselverspilling. Wisten jullie dat ongeveer 1/3 deel van de geproduceerde voeding in de kliko beland?

En dat gebeurt niet alleen bij de oogst, opslag, transport, in supermarkten of horeca maar ook bij ons thuis. Wij gooien gemiddeld per persoon 50 kilo (zijnde € 150,-) per jaar voedsel weg! Wat zonde is dat en niet alleen voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

 

Niet alleen verse producten worden weggegooid, maar ook houdbare producten belanden veel te snel in de prullenbak. Check mijn blog Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot? waarin staat dat je veel producten veel langer kunt bewaren.

 

We kunnen natuurlijk al beginnen met kritischer verse producten te kopen. Ga ik dit van de week allemaal wel eten, desnoods wat vaker per week naar de groenteboer of slager gaan als je daar de tijd voor hebt. Maak boodschappenlijstjes, zodat je niet meer koopt dan je echt nodig hebt.

Niet teveel eten koken is ook dingetje, wat doe je met gekookt voedsel wat overblijft? Gebruik de keukenweegschaal of maatbekers om juiste hoeveelheden per persoon te bereiden.

Het goed bewaren van verse producten is ook heel belangrijk. Weet waar en hoe je producten bewaren moet.

 

Nu is mijn vraag, wat doe jij om voedselverspilling tegen te gaan en heb je een lekker no-waste recept die je met ons wilt delen?

 

Plaats jouw voedselverspilling oplossing(en) en recept t/m 30 november hieronder (eerst even inloggen).

Hierna maak ik de winnaar bekend.

GA AAN DE SLAG EN DOE MEE

 

  • Schrijf een blogpost binnen het thema “Voedselverspilling”
  • Publiceer deze op jouw blog en zet erbij dat je deelneemt aan het Foodblogevent van november 2016, georganiseerd deze maand door www.culinea.nl
  • Plaats wel een link naar mijn blogpost Foodblogevent november 2016 in jouw inzending
  • Plaats ook een reactie onder mijn blogpost op  http://www.culinea.nl/ dat je deelneemt en met welk gerecht (linken)
  • Heb je geen blog, maar wil je wel graag mee doen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar info@culinea.nl met de blogpost en een foto. Dan plaats ik ze online.
  • Meedoen kan tot en met 30 november 18.00 uur. Daarna maak ik zo snel mogelijk de winnaar bekend op mijn blog en via Facebook en Instagram.

 


2 reacties
Auke Hempenius

november 28, 2016 @ 7:52 pm

Wat een gaaf onderwerp! Helemaal van deze tijd!

Johanneke

november 29, 2016 @ 10:25 am

ha Hanneke, het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar hier is mijn inzending: http://www.bijnanetzolekkeralsthuis.nl/2016/11/linzen-met-pompoen-en-palmkool.html

Groeten Johanneke

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden