Genieten van Fruits de Mer

Genieten van Fruits de Mer

Ik mocht van Fish Tales een zomerse Fruits de Mer ontvangen met spartelverse schaal-en schelpdieren uit o.a. Zeeland. Nou dat was genieten van Fruits de Mer op deze heerlijke zomeravond in onze tuin. Wij waanden ons op een terrasje in Frankrijk.

 

Nieuw van Fish Tales

 

Wil jij ook genieten van Fruits de Mer? Bij Fish Tales kan je tegenwoordig deze heerlijke Mediterrane klassieke visplateau bestellen en thuis laten bezorgen. Geniet ervan als een zomerse lunch of een speciaal diner voor twee. Een exclusief plateau met Fruits de Mer, vers uit de Zeeuwse wateren en de Noordzee.
Het plateau kan bestaan uit super verse Zeeuwse mosselen, oesters, wulken, kokkels, alikruiken en scheermessen. Alles nu u in het seizoen en lekker van dichtbij.
Alle schaal- en schelpdieren worden gekookt geleverd en kunnen dus zó geserveerd worden.
Serveer de Fruits de Mer lekker koud op een schaal met ijs.
Je kunt dit heel eenvoudig online bestellen in de webshop van Fish Tales. Stel daar zelf een plateau met jouw favoriete zeevruchten samen.
Maar je kunt ook een compleet Fruits de Mer plateau voor twee personen bestellen, namelijk de Classic en de Royal. Beiden zijn inclusief een fles witte Johanniter Cuvee en Zeeuws brood. Bij het Royal-menu zijn ook nog twee halve kreeften inbegrepen.

 

Onze Fruits de Mer bestond uit:

 

• Verse gekookte Canadese kreeft (uit Nova Scotia)
• Voorgekookte Noordzee krab
• Zeeuwse tafeloesters
• Gestoomde Zeeuwse mosselen
• Ongepelde voorgekookte Hollandse garnalen
• Gestoomde scheermessen
• Gestoomde kokkels
• Gestoomde alikruiken

 

Met daarbij een heerlijke, bijpassende Zeeuwse witte wijn (Johanniter Cuvee, van Wijnhoeve ’t Biezenhof) en Zeeuws natuurdesembrood (Pain de Mer©). Dit brood is een natuurdesembrood van hoogwaardige kwaliteit met een unieke smaak en bite. Gemaakt van natuurlijk ingrediënten zoals tarwemeel, roggebloem en gezuiverd zilt zeewater. Ik heb het brood nog even lekkere knapperig afgebakken in de oven.
De frisse droge witte wijn combineerde heel goed bij de Fruits de Mer. De natuurlijk frisheid kan je vergelijken met een Sauvignon Blanc, daarom heel geschikt bij schaal- en schelpdieren.

 

Ik heb bij deze Fruits de Mer nog een lekkere citroenmayonaise, cocktailsaus en sjalottenvinaigrette gemaakt. En dat heerlijke brood verdiende een lekkere boter, daarom heb ik een luchtige gezouten boter erbij gemaakt.

Genieten van Fruits de Mer

Wat was alles lekker en wat was het super vers. De kreeft is ready to eat en alle schelp- en schaaldieren zijn gekookt, je hebt er dus weinig werk aan behalve dan de oesters openen. Maar met dit filmpje van Bart lukt jou dat wel. En dan kan het grote genieten beginnen.

 

Omdat we nog wat overhadden heb ik de volgende dag een heerlijke pasta gemaakt met de overgebleven schelpjes en garnaaltjes. En van de schalen heb ik nog een heerlijke bouillon getrokken, waarin ik de pasta weer gekookt heb. Zo hebben wij dit plateau ten volste benut.

Genieten van Fruits de Mer

 

Bart van Olphen

 

Fish Tales is een merk voor duurzame vis, mede-opgericht door visexpert, seafoodchef en kookboekauteur Bart van Olphen. Bij Fish Tales is iedereen gek op vis. En iedereen in de wereld moet er oneindig van kunnen genieten vinden we. Maar dat is niet vanzelfsprekend als je kijkt naar de conditie van onze oceanen. Zijn voorliefde voor duurzaam gevangen,superlekkere vis draagt Bart o.a. uit als auteur van (inmiddels negen) kookboeken over vis. Voor zijn Instagram-kanaal en YouTube kookvideo’s reist hij de hele wereld rond om op bijzondere locaties zijn populaire kookvideo’s op te nemen en visliefhebbers te inspireren.

 

Genieten van Fruits de Mer

Duurzaamheid en ZekerZeeuws

 

Dit exclusieve Fruits de Mer plateau is een initiatief van het duurzame vismerk Fish Tales, in samenwerking met visserij Neeltje Jans en schelp- en schaaldierenspecialist Seafarm. Deze partijen staan voor duurzame visserij en werken zoveel mogelijk samen met lokale vissers en producenten. De mosselen en oesters worden bijvoorbeeld in Zeeland door Neeltje Jans gekweekt en zijn MSC-gecertificeerd. Deze mosselen en oesters hebben het 100% ZekerZeeuws keurmerk, een garantie dat je te maken hebt met échte Zeeuwse mosselen en oesters. Net als de scheermessen. De kokkels zijn ook MSC-gecertificeerd en dus gegarandeerd duurzaam. Deze kokkels worden met de hand geharkt in de Waddenzee.

 

De producten die geen keurmerk hebben, zijn sowieso duurzaam gevangen. De reden dat soms een keurmerk ontbreekt, is omdat deze producten afkomstig zijn van kleine visserijen die niet altijd de financiële middelen hebben voor kostbare certificaten. Nu het Oosterschelde kreeftenseizoen sinds half juli is gesloten, worden de kreeften uit Nova Scotia, Canada, gehaald. Deze kreeften (ook wel Canners genoemd) zijn MSC-gecertificeerd. Ze worden levend vervoerd (ze kunnen namelijk makkelijk 36 uur zonder water omdat ze zelf heel veel water vasthouden) waarna ze bij Neeltje Jans in bassins worden opgevangen. Seafarm staat bekend om de meest verse en duurzaamste kwaliteit schaal-en schelpdieren. Deze worden in eigen bronnen met water ut de Oosterschelde geaffineerd. Zilt en puur. Het bedrijf heeft ook een eigen gelijknamig seafood-restaurant, in Kamperland, aan de Oosterschelde.


2 reacties
A. Smid

augustus 15, 2020 @ 8:25 am

Heb genoten van alle informatie van jullie site, kook al mijn hele leven en vaak eters over de vloer het verhaal van mevrouw de Jong en de recepten en ook de eetadressen.

Hanneke de Jonge

augustus 15, 2020 @ 1:23 pm

Dankjewel, fijn om te vernemen. Mvg, Hanneke

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden