Gezond ontbijten met koolhydraatarme producten

Gezond ontbijten met koolhydraatarme producten

Een koolhydraatarm dieet is zowel goed voor afvallen als voor genoeg eiwitten binnen krijgen. Er zijn veel lekkere koolhydraatarm recepten te vinden. Ben je op zoek naar lekkere ideeën voor een gezond ontbijt die koolhydraatarm zijn. Dan zit je hier goed, want wij hebben een paar tips verzameld die belangrijk zijn om te weten als je een gezond ontbijt wilt samenstellen dat ook koolhydraatarm is. Lees deze tips goed door, zodat je lekker kunt genieten van gezond ontbijten met koolhydraatarme producten. Dat is namelijk heel makkelijk om te doen, maar een paar dingen zijn goed om te weten.

 

Maak het ontbijt koolhydraatarm met deze tips

 

Als je je ontbijt koolhydraatarm wilt maken, dan is het belangrijk om natuurlijk de koolhydraten weg te laten. Koolhydraten zitten wel in een paar ontbijtproducten. Denk bijvoorbeeld aan ontbijtgranen, pap, muesli, boterhammen en nog veel meer van deze zware producten. Als je dus een koolhydraatarm ontbijt wilt, dan is het aan te raden deze producten weg te laten. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lekker eitje, schaaltje yoghurt met fruit of een lekkere smoothie. Genoeg lekkere opties als het gaat om een koolhydraatarm ontbijt, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

 

Maak je ontbijt met veel eiwitten

 

Je ontbijt is koolhydraatarm en daarom is het belangrijk om deze bomvol eiwitten te stoppen. Niet alleen zijn deze gezond voor je lichaam en stoelgang, maar ook voor het behouden van je spiermassa. Gelukkig zitten eiwitten in veel voedingsmiddelen die koolhydraatarm zijn. In een schaaltje yoghurt of een glas merk zitten lekker veel eiwitten of maak een eitje met zalm en kaas voor een eiwitrijk ontbijt. Omdat je koolhydraten uit je eten laat, is het belangrijk om wel genoeg eiwitten binnen te krijgen zodat je nog genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt om de dag door te komen.

 

Gezond ontbijten met koolhydraatarme producten

Een lekker koolhydraatarm ontbijtrecept: een groene smoothie

 

Zoek je nog een lekker koolhydraatarm en gezond ontbijtrecept? Een makkelijk en lekker recept is dan de groene smoothie. Misschien denk je nu: hoezo is dat lekker? Een groene smoothie ziet dan wel groen door bijvoorbeeld de spinazie, maar als je dit combineert met zoete appel of mango maak je de smoothie alsnog lekker zoet. Dat is een heerlijk ontbijt en dan begin je je dag meteen gezond met groenten en fruit. Toch geen zin in een groene smoothie? Kies dan een schaaltje yoghurt met fruit of een lekkere ei met kaas en zalm.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden