De gezonde effecten van Curcuma

De gezonde effecten van Curcuma

Curcuma, oftewel kurkuma, geelwortel, turmeric, koenir en/of koenjit is hot. Waarom? Omdat gebleken is dat deze geelwortel het nieuwe ‘superfood’ is…. een magische en helende wortel. De kurkumaplant (Curcuma longa) bevat curcumine en die curcumine is een veelbelovende stof voor preventie en/of behandeling van diverse ziektes. Lees hier meer over de gezonde effecten van Curcuma.

 

Kurkuma is een bekend specerij die vooral wordt gebruikt in de Indiase keuken als smaak en kleurstof. Van kurkuma wordt ook gezegd dat het heel gezond is. Dit specerij zou zelfs over geneeskrachtige eigenschappen beschikken, maar dat wisten ze natuurlijk allang in India!
Kurkuma is een specerij dat wordt gemaakt van Curcuma longa. Dit is een plant uit Zuidoost Azië, die vooral in India wordt verbouwd.

 

Er bestaan verschillende vormen van curcumine en het geheel staat bekend als curcuminoïden. Turmeric is de gele poeder die in de keuken gebruikt wordt om gerechten op smaak te brengen. Curcumine is de geconcentreerde stof uit turmeric en dit is de basis voor het voedingssupplement BCM-95® Curcuma.

 

In de Ayurveda – een eeuwenoude Indiase geneeskunst – wordt kurkuma al sinds duizenden jaren gebruikt. Het zou reinigend werken en helpen tegen spijsverteringsproblemen, koorts, infecties, artritis en ook leverkwalen. De Indiase geneeskunst liep hiermee ver vooruit op de Westerse wetenschap. Indiërs gebruiken kurkuma over het algemeen in hun currymengsels. Dit zijn specerijmixen met kurkuma erin.

 

De gezonde effecten van kurkuma blijken oneindig te zijn:

– sterk ontstekingsremmend
– een natuurlijke pijnstiller
– het kan alzheimer voorkomen of verminderen
– goed voor je darmen en verteringssysteem
– verlaagt je cholesterol
– verhoogt je weerstand
– helpt bij lever- en galkwalen
– verlicht reuma en artrose/artritis en gewrichtspijn
– helpt tegen overgewicht (omdat het de vorming van nieuwe vetcellen verhindert,
kom maar op met die pillen 🙂 )
– helpt tegen chronische vermoeidheid
– beschermt tegen candida
– verbetert bloedvaten en kan hartaandoeningen voorkomen
– vertraagt diabetes
– is een lichamelijk reinigingsmiddel
– antidepressiva
– kankerkiller
enz., enz.

 

Nu zien we regelmatig het recept voor ‘golden milk’ voorbij komen op social media. Warme melk met daarin kurkuma en andere specerijen, welke als gezonde drank wordt genoemd. Maar hoeveel lepels kurkuma moeten wij nuttigen om profijt te hebben van alle bovengenoemde gezondheidseffecten?

De gezonde effecten van Curcuma

Wel nu Ergomax biedt de oplossing in de vorm van Curcuma – BCM-95® softgels. Want hoewel de positieve werking van curcumine uitgebreid is vastgesteld, is de opname in het lichaam vrij laag. De meeste standaard curcumine supplementen worden slecht opgenomen, waardoor ze nauwelijks de bloedbaan bereiken. Het uitkiezen van een goed en geoptimaliseerd curcuma extract is daarom belangrijk. Kies altijd een extract met minimaal 95% aan curcuminoïden, een extract dat gestandaardiseerd is en een extract met een bewezen effectiviteit zoals BCM-95® curcuma.

 

BCM-95®

BCM-95® bestaat altijd uit een precieze verhouding van verschillende natuurlijke curcuminoïden en essentiële oliën uit de curcuma wortel. Dit synergisme zorgt niet alleen een snelle en betere opname, maar ook een langere werking.
Bovendien is BCM-95® curcuma 100% natuurlijk en biologisch.

 

De standaard curcumine extracten bevatten een combinatie van curcumine en piperine (zwarte peper). De curcumine en piperine combinatie kan echter niet door iedereen worden gebruikt. Vooral bij het slikken van medicijnen, geldt een serieuze waarschuwing.
BCM- 95® is een gepatenteerde vorm van curcumine waarin de curcuminoïden gemengd worden met de essentiële oliën van de turmeric wortel. BCM-95® is 100% natuurlijk en de opname is zeer goed gevalideerd in meerdere wetenschappelijke onderzoeken.

 

Ik heb momenteel wondroos en ben heel erg benieuwd of dit gaat verbeteren door het gebruik van BCM-95® curcuma. Ik houd jullie op de hoogte.

 

Note voor borstkanker patiënten: kurkuma blijkt een ongunstige werking te hebben in combinatie met hormoonbehandeling (Tamoxifen), mocht je dit gebruiken. Lees hier over het onderzoek van Erasmus MC.

 

Klik hier voor meer info.


5 reacties
Cisca

maart 15, 2018 @ 6:11 pm

Goedenavond,

Ik was benieuwd of de kurkuma geholpen heeft bij de wondroos?
Heb zelf nu ook wondroos in het gezicht, slik 2 dagen kurkuma en het wordt al minder. Slik de capsules van solgar.
Arts wil dat ik antibiotica ga nemen maar ik stel het liever nog even uit. Wat waren jouw bevindingen?

Hanneke de Jonge

maart 16, 2018 @ 11:46 am

Hallo Cisca, het bleek achteraf geen wondroos te zijn en het is helaas te laat behandeld. Ik zou als ik jou was de antibiotica nog maar even uitstellen en de werking van de kurkuma afwachten. Met vriendelijke groeten, Hanneke

Ilse Van Roeyen

maart 30, 2019 @ 6:51 pm

En is de wondroos zonder antibiotica weggegaan? Vele groetjes

Hanneke de Jonge

april 4, 2019 @ 11:19 am

Hi Ilse, het was achteraf geen wondroos, maar mijn been gaat nu goed dank je. Met vriendelijke groeten, Hanneke

Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden