Handige wijnhacks die je moet lezen

Handige wijnhacks die je moet lezen

Er zijn van die handige wijnhacks die je moet lezen, trucjes voor wijn die altijd fijn zijn om te weten.

 

Help de witte wijn staat niet koud!

Handige wijnhacks die je moet lezen

Je hebt zin in een glas witte wijn, maar je bent vergeten deze in de koelkast te leggen. Om de wijn in 10 minuten koud te krijgen, gebruik je een wijnkoeler. Vul deze met koud water, zout en ijsblokjes. Een flinke hoeveelheid zout in dit ijswater, zorgt ervoor dat dit nog kouder wordt. Zet je fles(sen) erin en binnen 10 minuten is de wijn koud.
Dit kan je zomers ook doen met een te warme fles rode wijn. Zet deze eventjes in dit ijswater en de wijn is lekker afgekoeld.

Handige wijnhacks die je moet lezen

De tweede truc is om ijsklontjes te maken van de witte wijn of rosé. Het liefst natuurlijk wel van de wijn die je ook gaat drinken. De wijnijsklontjes zorgen ervoor dat je wijn lekker koel blijft tijdens het drinken en hierdoor verwatert de wijn ook niet.
Leuk idee voor een warme avond.

Handige wijnhacks die je moet lezen

Als ik sangria maak, vries ik het fruit wat ik daarin wil gebruiken altijd in. Dit gebruik ik dan als ijsblokjes.

 

Geen kurketrekker bij de hand

 

Je kunt op youtube diverse filmpjes vinden hoe je een fles wijn opent zonder kurketrekker. Hier is zo’n filmpje met handige trucs hoe je de fles dan toch open krijgt.

 

Kurk in de fles

Handige wijnhacks die je moet lezen

Als de kurk niet helemaal goed uit de fles gekomen is, kan het voorkomen dat er stukjes kurk in de fles terecht gekomen zijn. Geen nood, zeef de wijn dan door een papieren koffiefilter in een karaf bijvoorbeeld en je kunt kurkvrije wijn schenken.
Heb je geen koffiefilters in huis, gebruik dan een zeefje met daarin een schoon doekje.

 

Hoe bewaar ik een geopende fles met wijn?

Handige wijnhacks die je moet lezen

Als de fles niet helemaal opgedronken is, kan je deze het beste liggend en in de koelkast bewaren. Ook voor rode wijn is het verstandig om deze koud te bewaren. Wel op tijd weer uit de koelkast halen natuurlijk als je weer een glaasje rood wilt drinken.
Sluit de fles af met van die handige VacuVin wijndoppen. Met het vacuüm pompje en de speciale afsluitdoppen vertraag je het oxidatieproces van de wijn behoorlijk, hierdoor blijft de wijn veel langer goed.

 

Wijnrestjes

 

In mijn blog: Wat kan je doen met wijnrestanten lees je wat voor heerlijke recepten je nog kan maken met wijnrestjes.

 

Wijnvlekken

Handige wijnhacks die je moet lezen

Oeps, rode wijn geknoeid! Geen paniek, dep (niet wrijven) eerst de vlek droog met keukenpapier of een schone doek. Strooi dan heel veel zout op de wijnvlek. Laat dit minimaal een uur intrekken voordat je het uitspoelt. Als het dan nog niet weg is, herhaal het nog een keertje.

 

Weet jij nog meer handige wijnhacks die je moet lezen, dan hoor ik dat graag van jou.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden