Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten

Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten

Ik kreeg zomaar een uitnodiging van de AH om deel te nemen aan Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten, hoe leuk is dat. Koken met pure groenten stond er op de uitnodiging. Het gaat om de nieuwste oven- en wokgroenten van de Albert Heijn.

Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten

Ovengroenten

Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groentenHet Albert Heijn event Koken met nieuwe groentenHet Albert Heijn event Koken met nieuwe groentenHet Albert Heijn event Koken met nieuwe groentenHet Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten

Wij gingen aan de slag met Estée Strooker die mooie gerechten kookte met de wok- en ovengroenten. Albert Heijn introduceert zes groentecombinaties voor de oven, waarin seizoensgroenten zijn gebruikt zoals Pompoen, spruitjes en rode ui, Courgette, venkel en gele paprika, Wortel, pastinaak en aardappel, Groentefrietjes van Koolraap, knolselderij, oranje en gele wortel en Gekleurde wortelmix van oranje, paarse en gele wortels. Deze rooster je ongeveer 25 minuten in de oven en dan heb je een heerlijk groentemaaltje. Natuurlijk kan je het aanvullen met vlees, vis of kaas en op smaak brengen met kruiden.

 

Ik koop meestal mijn groenten vers, maak het dan schoon en bereid het. Maar ik kan me voorstellen dat als je een drukke baan hebt en laat thuis komt, je daar geen puf meer voor hebt. Hiervoor zijn deze groentecombi’s bedacht. Je komt thuis en schuift de groenten in de oven die het werk doet voor jou. Ondertussen kan je zelf nog even wat anders doen en binnen een half uur heb je lekkere geroosterde groenten bereid. Het goede hiervan is dat ze in het seizoen blijven met deze groenten.

 

Het nieuwe wokken

Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groentenHet Albert Heijn event Koken met nieuwe groentenHet Albert Heijn event Koken met nieuwe groentenHet Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten

De wokgroenten in een bakje zijn niet de wokgroenten uit een zak die we gewend zijn van Albert Heijn. Aan deze nieuwe wokgroenten moet je iets meer aandacht besteden. Je hebt namelijk bovenop de groenten liggen die het eerst in de wok gaan, smaakmakers zoals sereh, knoflook of verse kruiden die nog gesneden moeten worden. Onderop de groenten die als laatste de wok ingaan omdat ze sneller gaar zijn. Meesterlijk wokken met passie noemt AH het. Er zijn 5 nieuwe wokpakketten die met zorg geselecteerd zijn.
Estée demonstreerde in de keuken wat voor leuke smaakcombinaties je kunt maken met de oven- en wokgroenten. Door het toevoegen van vis (gestoomde makreel) bij de wokgroente en kipdijfilet gemarineerd in verse pesto, creëer je heerlijke en complete maaltijden.

Na de kookdemonstratie van Estée, kregen wij een workshop foodfotografie van Renee Frinking die ons tips en tricks leerde voor het maken van nog betere foodfoto’s. Altijd fijn zoiets.

 

Nieuwe hotspot van Haarlem

Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten  Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten  Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten

Daarna was het tijd om lekker te gaan proeven. Gezellig met alle foodies aan een lange tafel om hetgeen Estée bereid had uit te proberen. Vooral de wokgroenten met de makreel vond ik heerlijk. Dit was voor mij de eerste keer na de operatie dat ik naar zo’n event ging en ik had er geen spijt van. Het eten ging goed, maar wat vooral tof is dat je leuke foodies ontmoet. En dat in een nieuwe hotspot van Haarlem De DAKKAS. Een te gek restaurant boven op een parkeergarage met een geweldig uitzicht rondom over heel Haarlem. Al met al een leuke dag.

Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten

Het Albert Heijn event Koken met nieuwe groenten

 

Albert Heijn wil op deze manier de Nederlanders meer groenten laten eten en dat is het goede hiervan. Groot gemak met de AH groenten uit een zak of bak.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden