Het beste vlees voor pulled beef

Het beste vlees voor pulled beef

Iedereen kent wel pulled pork, maar je kunt ook pulled beef of chicken maken. Pulled vlees is vlees wat urenlang op lange temperaturen is gegaard. Dit kan op de barbecue, maar ook in de oven of slowcooker. Het vlees is zo super gaar, dat je het met twee vorken uit elkaar kunt trekken (pullen). Maar wat is nou het beste vlees voor pulled beef?

 

Pulled beef

 

Een lekkere pulled beef maken is niet moeilijk, je hebt er alleen de tijd voor nodig. Het vlees moeten namelijk heel lang garen, dus houdt daar rekening mee. Zet het vlees ’s morgens op het vuur, in de slowcooker of op de barbecue en laat het een paar uur langzaam garen. Natuurlijk kan je tussendoor iets anders gaan doen, maar je moet het vlees en de temperatuur van de barbecue wel goed in de gaten houden. Als je pulled beef op de barbecue te bereidt, krijgt het natuurlijk wel een lekkere rooksmaak mee. Maar heb jij geen barbecue, dan is een goede stoofpan, slowcooker of oven de oplossing.

 

Het beste vlees voor pulled beef

 

Pulled beef kan je vergelijken met het ouderwetse draadjesvlees. En waarmee maak je het lekkerste draadvlees? Juist….met goed doorregen vlees wat behoorlijk wat bindweefsel bevat. En het goede nieuws is, dat dit relatief goedkoop vlees is.

Het beste vlees voor pulled beef Het beste vlees voor pulled beef

Net zoals bij pulled pork, kan je voor pulled beef ook het vlees van de nek, schouder (chuck roast) of shortribs gebruiken. Maar ook van een beef hammer (runderschenkel) kan je heel goed pulled beef maken.
Nu zal je niet bij elke slager dit vlees vinden, een alternatief is klapstuk, onderrib of sukade aan een stuk. Vlees wat voldoende intermusculair vet en bindweefsel heeft. Niet te duur vlees, waar je low en slow iets heel lekkers van kunt maken.

Ga je pulled beef in een slowcooker of pan bereiden, dan kan je hiervoor ook doorregen riblappen of sukadelappen gebruiken.

Het beste vlees voor pulled beef

Bereiding

 

Barbecue: Breng een dag van te voren een dryrub aan en laat dit ingepakt een nacht in de koelkast staan. Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Bereid de (smoker of keramische) barbecue voor indirect gebruik voor op ongeveer 110˚C. Haal het vlees uit de folie en plaats het in de barbecue, sluit de deksel.
Check na ongeveer acht uur of de buitenkant van het vlees mooi van kleur is.
Zo ja, pak het goed in met twee lagen aluminiumfolie en leg het terug in de barbecue.
Als het vlees de kerntemperatuur 93°C heeft bereikt, kan je het van de barbecue halen en uitpakken. Bewaar wel het vocht wat in het eerste aluminiumfolie achtergebleven is!
Laat het vlees nog een kwartiertje uitdampen en pak het daarna weer in (nieuw) aluminiumfolie om het een uur te laten rusten.
Trek het nu met twee vorken of vleesklauwen het vlees tot pulled beef. Meng dit door de opgevangen vocht om er een smeuïg geheel van te maken. Je kunt ook nog barbecuesaus erdoor mengen.
Dit is een manier om pulled beef te bereiden.

 

Voor de shortribs moet je nog even het vlies van het bot verwijderen met een scherp mes. Steek dan de barbecue aan tot een temperatuur van 92°C. Laat het vlees indirect garen tot er een kerntemperatuur van 92°C is bereikt. Haal het dan uit de barbecue, laat iets afkoelen en trek de botten eruit. Pull het vlees dan met twee vorken van het bot.
Verwarm dit vlees in jouw favoriete barbecuesaus in een gietijzeren pan.

 

Je kunt pulled beef ook in een stoofpan bereiden. Hier vind je een zalig recept voor pittige en zoete Indische pulled beef. En daarvan heb ik weer deze Pasteitjes met Indische pulled beef
en dit Patatje heel speciaal met pulled beef van gemaakt. Probeer dat ook eens.

Het beste vlees voor pulled beef

Pulled beef is natuurlijk heerlijk op een broodje of in een wrap geserveerd met een coleslaw.

 

In deze blog vind je welk vlees je kunt gebruiken voor pulled pork.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden