Het boek Kerst van Donna Hay

Het boek Kerst van Donna Hay

Ik ben groot fan van Donna Hay, de beroemde TV chef uit Australië. Niet alleen kookt zij voor ons op de TV, maar geeft zij al sinds 2001 haar Donna Hay magazine uit. Dit is over de hele wereld het meest verkocht food tijdschrift. Daarnaast schrijft zij kookboeken die stuk voor stuk bestsellers zijn. Dit natuurlijk vanwege de prachtige styling, fotografie en simpele gerechten. Ik mocht van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum Amsterdam, het boek Kerst van Donna Hay ontvangen en man oh man, wat een prachtig boek is dit!

www.donnahay.com

Dit boek wil je hebben voor de feestdagen of aan iemand cadeau geven. Kerst Feest & Verwennerij staat er in het boek en dat is het ook. Een feest om door te bladeren en in de Kerststemming te komen en de verwennerij zit em in de heerlijke zoete gerechten. Het boek is weer een lust voor het oog, de prachtige opmaak, tongstrelende foto’s van de gerechten en natuurlijk de te lekkere recepten voor heel veel inspiratie.

 

Het boek Kerst van Donna Hay is dus in twee rubrieken verdeeld, namelijk feest & verwennerij.

 

Feest

www.donnahay.com

In feest leren we hoe we een hele ham, kalkoen, buikspek, varkenslende, varkensbout, zalm of kreeft het lekkerst kunnen bereiden, met daarbij nog hele handige tips. De foto’s zien er zo heerlijk uit, je zou het er wel vanaf willen likken!
Natuurlijk komen alle feestelijke bijgerechten aan bod, van Pastinaak, Broccoli met citroenboter, Appels gevuld met amaretti en proscuitto, Hasselback van pompoen en een Hele geroosterde bloemkool. De groenten op deze manier bereid gaat iedereen lekker vinden. En bij de heerlijke aardappelgerechten in het boek loopt het water je in de mond.

Het boek Kerst van Donna Hay

 

Hapjes

 

De hapjes die in het boek staan zoals Mini-quiches, Pittige briochebroodjes, Oesters, Crabkoekjes, hartige koekjes en Crackers en heel veel te lekkere Dips die wil je echt nuttigen bij een borrel of als voorgerecht(en) serveren met de feestdagen.

 

Verwennerij

www.donnahay.com

Ja ook met zoete verwennerijen en heerlijke nagerechten is Donna Hay de koningin. Van de klassieke Kerstcake, Tulbanden, Taarten tot aan Kerstige koekjes in allerlei leuke vormpjes toe. En dit boek kan natuurlijk ook niet zonder de beroemde Pavlova’s. Er komt een Pavlova met kaneel en gesuikerde pecannoten voorbij , een Pavlovarol, Chocolade-hazelnootpavlova en een prachtige Gemarmerde pavlovakrans met frambozen. Ik denk dat ik die ga maken met de Kerst, niet alleen ziet het er prachtig uit, maar ik weet zeker dat het zalig is. Ben je meer van de Trifles, dan kan jij je hart ophalen in dit boek.
Of wat dacht je van deze Chocoladecake met kweepeerglazuur en/of Zachte karamels met gezouten pinda’s? Dat wil je toch?

www.donnahay.com

 

En ik mag een heerlijk recept uit het boek delen met jullie:

Zachte karamel met gezouten pinda’s

420 g gezouten pinda’s
1,1 kg kristalsuiker
11⁄8 liter single cream
350 g golden syrup
100 g ongezouten boter, in blokjes

Bekleed een ondiepe bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier.
Bestrooi de bodem met de helft van de pinda’s en zet apart.
Zet de suiker, room, golden syrup en boter in een grote sauspan op hoog vuur en roer met een metalen lepel tot de boter en suiker zijn gesmolten.

Temper het vuur tot matig en verwarm al roerend 20−25 minuten of tot een suikerthermometer 122 °C aangeeft. Werk nu snel. Schenk de karamel in de vorm en strooi er voorzichtig de resterende 210 g pinda’s over.

Laat 3−4 uur volledig afkoelen op kamertemperatuur. Zet 25−30 minuten in de koelkast of tot de karamel is opgestijfd.
Stort op een snijplank en snijd de plak met een groot scherp mes in stukjes+.

Wikkel elke karamel in bruin vetvrij papier en draai de uiteinden dicht. Bewaar in de koelkast en laat voor gebruik op kamertemperatuur komen. 50 STUKS

+ Als de karamel te zacht wordt om te snijden, zet je hem nog 5 minuten in de koelkast.

Tip: De in papier verpakte karamels zijn 2 weken houdbaar in de koelkast.

 

Het boek Kerst van Donna Hay

 

Dit 240 pagina tellend boek, helpt jou de feestdagen door. Er staan handige tips in hoe jij de gerechten stap voor stap kunt voorbereiden en heel veel tijdbesparende tips en trucs voor een goede Kerstplanning. Zodat jij simpele gerechten spectaculair kunt serveren en de feestdagen ontspannen kunt vieren.

 

 

Houd jij van koken en uitpakken met de feestdagen, dan is dit boek een echte musthave voor jou!

www.donnahay.com

Het boek Kerst van Donna Hay
ISBN 978 90 00 37027 6
NUR 440
€ 24,99


Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden