Het grote GIN & TONIC boek

Het grote GIN & TONIC boek

Het grote Gin & Tonic boek van Frédéric Du Bois, Isabel Boons is een must-have voor de gin&tonic liefhebbers. Het is een complete gids voor de perfecte G&T mixen.
Ik ben gek op deze cocktail en heb wel eens een gin proeverij gehad. Maar er zijn tegenwoordig zoveel soorten gin en zoveel soorten tonic, wat is nou de perfecte combinatie. En welke garnituur past daar weer bij? In dit boek wordt het jou haarfijn uitgelegd.

 

De makers van het boek

 

Frédéric Du Bois is een spirit-connaisseur en ginexpert en biedt in dit boek het antwoord op al jouw gin en tonic vragen. Door een praktische gin en tonic indeling in het boek, creëer jij als ginliefhebber jouw eigen perfecte creaties.
En Isabel Boons, die ook aan de basis van de eerste editie van Gin & Tonic De complete gids stond, publiceerde daarna nog tal van andere drankenboeken.

 

Het grote GIN & TONIC boek

 

De alcoholische drank Gin bestaat al heel lang en heeft nu echt een comeback gemaakt. Hippe cocktailbars en restaurants die een serieuze gin&tonic kaart hebben, gin proeverijen en gin reizen die georganiseerd worden. Kortom gin is hot en een blijvertje.
In dit boek kan je over de geschiedenis van gin EN tonic lezen. Hoe zijn deze dranken ontstaan en waar? In 1269 werd er in de Lange Landen (Nederland en België) al over een drank geschreven die gemaakt werd van de jeneverbes. Deze zou geneeskundige eigenschappen hebben (jaja….een goed excuus natuurlijk).
In het begin van de 19e eeuw kregen de Engelse soldaten in India een drankje gemaakt van kinine te drinken om malaria te bestrijden. Om dit drankje enigszins drinkbaar te maken deden ze er suiker, limoen en water bij. Daarna ging de gin erbij en tada de gin&tonic was geboren.

 

Wat is gin?

 

Gin moet aan bepaalde voorwaarden doen om gin te mogen heten. Het heeft een minimum alcoholpercentage van 37,5% en 51% van de productie eenheden moet uit de jeneverbes bestaan.
Er zijn verschillende distilleer methodes, de Pot still-, de column distill- en de vacuum distill methode. Behalve de jeneverbes worden er de zogenaamde botanicals gebruikt bij het maken van gin. Deze kruiden geven de specifieke smaak aan de gin.
De gin wordt in vier smaken verdeeld, namelijk kruidig/complex, citrus, zoet en floraal. In het boek worden 400 gins beschreven, inclusief de nieuwe gins zoals pink gin, aged gin, buitenbeentjes en de alcoholvrije varianten.
De ene fles is nog mooier dan de andere.

Het grote GIN & TONIC boek

Tonic

 

Tonic is een softdrink met koolzuur die door de kinine zijn bittere smaak heeft. Tonic wordt verder op smaak gebracht met zoetstof en verschillende fruitextracten.
Het is fijn om te weten welke smaken tonic er bestaan. Ze worden in het boek onderverdeeld in neutraal, aromatisch en fruitig. Heel veel tonic soorten (60 stuks) komen voorbij met hun specifieke smaak.

 

Het grote GIN & TONIC boek

De ideale match

 

In het grote GIN & TONIC boek lees je dat de ideale match ontstaat door het combineren van de juiste smaken. Logisch denk je, maar omdat er zoveel verschillende smaken gin en tonic zijn, is er een fijne indeling van deze smaken gemaakt in het boek. Hiermee leer je de basis van de perfecte combi.
Het belangrijkste is dat je eerst uitvindt wat jouw favoriete gin is of gins zijn en daarbij zoek je de passende tonic(s).
Middels het gin en tonic smakenkruis, kan je precies zien welke soort gin goed past bij welke tonic. Achter in het boek vind je een handig overzicht van gins met hun specifieke smaakeigenschappen.

 

Hoe serveer je een G&T

 

Ook dit leer je in het boek, het soort glas, de hoeveelheden, ijsblokjes, garnituur en tools. In vijf stappen leer je een gin&tonic te maken als een echte bartender.

Achter in het boek vind je nog een paar heerlijke recepten die goed gaan bij een bepaalde gin&tonic.

Dit boek is een ultiem naslagwerk voor de ware Gin & Tonicholics!

Het grote GIN & TONIC boek

 

GIN & TONIC
Het grote GIN & TONIC boek, de complete gids voor de perfect mix
Frédéric Du Bois, Isabel Boons
€ 29,99 | hardcover | 504 pag.
ISBN 978 94 014 6162 7


Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden