Het Pindakaasboek

Het Pindakaasboek

Zijn jullie ook zo gek op pindakaas? Nou wij wel en ik was dan ook blij verrast toen ik Het Pindakaasboek voorbij zag komen op social media. Jennifer Foster en Lianne Koster die al het boek Cookart …. De kunst van het eten geschreven hebben, brengen nu Het Pindakaasboek uit.

 

Als je fan van pindakaas bent, dan moet je dit boek hebben! Jennifer en Lianne toveren met een simpele pot pindakaas de lekkerste gerechten op tafel.

 

Wij zijn bijna allemaal groot gebracht met een boterham met pindakaas. Maar met pindakaas kan je nog zoveel meer. Zo is pindakaas meestal de basis voor satésaus (pindasaus), maar wordt pindakaas ook gebruikt bij het bereiden van hartige EN zoete lekkernijen. Het smeerbare goud, noemen Jennifer en Lianne het terecht.

Het Pindakaasboek

De thema’s EET, SNACK, SNOEP en DRINKS komen aan bod in het boek.
In het hoofdstuk Eet vind je bijvoorbeeld een Pompoensoep met pindakaas, een heerlijk brood gemaakt van pindakaas, prachtig gekleurde Springrolls met natuurlijk een pindasaus en een Pindaplaat gemaakt van bladerdeeg en pindakaas. Dit hoofdstuk eindigt met pindasaus, pindamayo, pinda-aioli, pindaketchup en pindahummus. Die ga ik zeker allemaal eens proberen.

Het Pindakaasboek

Het hoofdstuk Snack begint met Healthy Pindawafels. Die zien er zo lekker uit, die moet je gewoon maken. En de iets minder gezonde Pindamoutrepen, repen gemaakt van havermout, pindakaas, pinda’s en cranberries, zien eruit om in te bijten. En nog meer heerlijke ontbijtjes zoals havermoutpap of een Açai bowl met pindakaas en een Pinda Banaanbrood met een lekkere glazuur van pindakaas erover.

Het Pindakaasboek

In hoofdstuk Snoep worden we verleid met o.a. Pindafudge, Pindacorn, Pindabrownies en een PB&J Cheesecake (peanutbutter en jelly).

Het Pindakaasboek

Het boek eindigt met het hoofdstuk Drinks waarin we verrast worden met diverse dranken zoals smoothies, milkshakes, een Pinda Latte en zelfs cocktails gemaakt van pindakaas. Hoe verzin je het!

Het Pindakaasboek

Ik maak zelf vaak diverse recepten met pindakaas, maar dat het zo veelzijdig zou zijn, kunnen alleen maar Jennifer en Lianne bedenken. Zij hebben – mede door hun designachtergrond – een leuke en andere kijk op eten. Zo hebben ze zelf de recepten ontwikkeld, de styling gedaan en ook weer de prachtige foto’s gemaakt.

 

Als je nog inspiratie zoekt voor het maken van heel veel verschillende pindakaasrecepten, dan is dit boek een aanrader.

 

Het Pindakaasboek
Jennifer Foster & Lianne Koster
ISBN 978 94 6319 048 0
€ 14,95
http://studiocookart.com/


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden