Het wonder van het Vondelpark

Het wonder van het Vondelpark

De lente is eindelijk in zicht. Binnenkort zijn de duistere winterdagen verleden tijd en kunnen we weer naar buiten gaan om van de natuur en de frisse lucht te genieten. Vermoedelijk hebben velen van ons dat gemist, zelfs wie niet zoveel bezwaar heeft tegen koud en grauw weer. Wat is een betere manier om van de aanstaande lente te genieten dan door het Amsterdamse Vondelpark te bezoeken en het wonder van het Vondelpark te beleven?

 

Het Vondelpark is het grootste park van Amsterdam en trekt jaarlijks rond de 10 miljoen bezoekers aan. Geen wonder: dit prachtige park is de perfecte plaats om te relaxen en van je vrije tijd te genieten. Regelmatig vinden er gratis concerten plaats in het park en anders kan je in de stilte op het gras luieren, je hond uitlaten, skaten, joggen, vrienden ontmoeten of een picknick organiseren. Het is niet toegestaan om je eigen voedsel te bereiden in het Vondelpark (per 1 maart is een BBQ verboden), maar je mag wel je eigen eten meebrengen.

 

Op een gemiddelde lentedag zal je in het Vondelpark veel mensen zien genieten van hun voedsel. Sommigen brengen de hele dag door in het park, anderen hebben alleen tijd voor een bezoekje tijdens de lunchpauze. Het maakt niet uit: onder alle omstandigheden kan je ontspannen in de prachtige omgeving. Neem gerust de hele familie mee voor een picknick. Heb je niet zoveel zin om al die tassen mee te zeulen, maak dan gebruik van de diensten van bezorgservices als Deliveroo Amsterdam. Zij brengen menu’s uit restaurants naar je toe. Is dat niet de ultieme picknick?

 

Ook kan je naar binnen stappen bij een van de prima cafés in het Vondelpark. Daar wordt uiteenlopend voedsel geserveerd, zoals pannenkoeken en hotdogs.

 

Als je verkwikt en uitgerust het park verlaat kan je de rest van Amsterdam verkennen op een fiets. De hoofdstad van Nederland leent zich uitstekend voor een fietstocht. Doordat er aparte rijbanen voor fietsers zijn aangelegd, is het veilig en comfortabel. Dat geldt ook voor de boottochten die je kan maken over de mooie rivier Amstel of door de vele kanalen. Stap gerust uit om ergens op straat eten te kopen, het barst er van de foodtrucks en markten. Of dool rond in de fascinerende kleine, smalle straten en ontdek de verborgen cafés en restaurants.

 

Ben je een echte foodie? Geniet dan van de wandeltochten met een voedselthema, waarmee je bijvoorbeeld bij diverse restaurants een andere ronde meepakt. Natuurlijk kan je dat ook combineren met een boottocht of een trip naar een van de vele musea. Zo haal je het maximale uit je verblijf.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden