Hoe bespaar je op de kosten van een nieuwe keuken?

Hoe bespaar je op de kosten van een nieuwe keuken?

De aanschaf van een nieuwe keuken brengt vaak de nodige kosten met zich mee. Juist daarom is het extra belangrijk om te weten waarop je kunt besparen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om dat te doen. In dit artikel gaan we het hebben over hoe de prijs van een keuken is opgebouwd. Ook geven we je tips om op kosten te besparen. Hoe bespaar je op de kosten van een nieuwe keuken?

 

De prijs van een keuken

De vraag ‘wat kost een keuken?’ is er een waar geen eenduidig antwoord op bestaat. Aangezien iedere keuken anders is, hangt er aan iedere keuken een ander prijskaartje. Hierdoor kunnen de keuken prijzen van verschillende soorten keukens flink variëren. Om je toch een indicatie te geven van wat je keuken gaat kosten, zetten we de verschillende elementen voor je op een rij. Samen vormen deze elementen een complete keuken voor één bepaalde prijs.

Grootte

Om te beginnen hangt de prijs van je keuken in grote mate af van de grootte ervan. Een grote keuken is logischerwijs duurder dan een kleine variant. Dat komt doordat je hierbij meer materialen nodig hebt.

Opstelling

Ook de opstelling van de keuken is voor een groot deel bepalend voor de prijs ervan. Zo wordt er bij keukens onder meer onderscheid gemaakt tussen de rechte, hoek, parallelle en open variant. Over het algemeen zijn parallelle en open keukens duurder dan keukens met een rechte- of hoekopstelling. Ook is het mogelijk om een keukeneiland aan je keuken toe te voegen. Uiteraard staan hier wel bepaalde kosten tegenover.

Hoe bespaar je op de kosten van een nieuwe keuken?
Apparatuur

Een keuken is niet compleet zonder apparatuur. Ook dit onderdeel heeft een behoorlijke invloed op de uiteindelijke verkoopprijs. Waar je bij de opstelling van de keuken simpelweg moet kiezen tussen een aantal opties, kun je het bij de apparatuur zo gek maken als je zelf wil. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor koffiemachines, kookplaten, wijnklimaatkasten en vaatwassers in allerlei maten en merken en met de meest uiteenlopende functionaliteiten.

Hoe bespaar je op de kosten van een nieuwe keuken?
Aanrechtblad

Ten vierde speelt ook het aanrechtblad een rol bij de kosten van een nieuwe keuken. Factoren als materiaal en grootte zijn hierin vooral prijsbepalend.
Een nieuwe keuken aanschaffen komt uiteraard met een prijs. Toch kan het verschil in prijs tussen verschillende keukens enorm zijn. Er zijn dan ook meerdere manieren om op de prijs van een nieuwe keuken te besparen. Door bewust te kiezen voor een gunstige grootte en opstelling van je keuken, doe je dit. Ook de soort apparatuur en het type aanrechtblad spelen een grote rol bij de uiteindelijke prijs. Ben je op zoek naar een keuken voor een goede prijs? Bekijk dan of een complete keuken van Brugman wat voor je is.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden