Hoe kan je knoflookadem neutraliseren?

Hoe kan je knoflookadem neutraliseren?

Knoflook …. heerlijk, maar hoe kom je van je slechte adem af als je knoflook gegeten hebt? Eén manier om de nare lucht van knoflook te vermijden is om in ieder geval de kiem (het hart) uit de knoflook snijden. Gebruik altijd verse knoflook, die geeft de minste geur af. En hoe fijner je de knoflook snijd of perst, hoe sterker de ademgeur dan is. Verwerk daarom liever wat (grotere) plakjes knoflook in je gerechten.

 

Hoe kan je knoflookadem neutraliseren?

 

Hierbij een paar ingrediënten die je knoflookadem kunnen tegengaan:

 

Eet een appel

Het eten van een simpele appel kan al de knoflookadem verminderen.

Drink citroensap

Dit helpt vooral bij geperste rauwe knoflook. Het zuur in citroensap neutraliseert het enzym dat de geur veroorzaakt welke ontstaat door knoflook te persen.

Peterselie

Kauwen op peterselie direct na de maaltijd wordt aanbevolen. Of je kunt natuurlijk ook lekker veel verse peterselie in het eten verwerken.

Verse Munt

Een lekker kopje muntthee drinken na de maaltijd heeft ook een goed effect. Kauwen op verse munt is nog beter.

Zuivelproducten 

Producten als volle melk en yoghurt kunnen ook helpen. Het verzacht de geur en smaak.

Drink voor of tijdens de maaltijd een glas volle melk of neem de volgende morgen een grote bak yoghurt als ontbijt.

 

Het beste kan je bovengenoemde ingrediënten samen met knoflook eten. Gebruik bijvoorbeeld appels, peterselie en munt in een salade waar je knoflook in de dressing gebruikt hebt en/of gebruik citroensap of yoghurt in deze dressing.

 

Groene thee

Groene is heel erg antioxiderend. Net zoals bij de enzym van een appel, neutraliseert deze de slechte adem.

Koffieboon

Koffiebonen hebben van zichzelf een sterke geur en deze geur is een stuk aangenamer dan die van knoflook. Kauw na het eten op een koffieboon. Deze geuren zullen mengen en zo ruik je niet meer uit je mond.

Kardamompeulen

De specerij kardamom heeft niet alleen een goed effect op de spijsvertering, maar geeft ook een frisse adem. Dus kauwen op de peultjes vermindert je knoflookadem.

Baking soda

Ook zou baking soda een slecht ruikende (lees knoflook-) adem verhelpen. Poets je tanden of spoel je mond regelmatig met baking soda. Voor het spoelen gebruik je 1 lepel baking soda in een glas water.

Water drinken

Het is belangrijk voldoende water te drinken. Water voorkomt een gebrek aan speeksel en de bijbehorende vieze geur.

Kauwgom of pepermunt

Kauwgum en pepermunt zijn bedoeld om een slechte adem tegen te gaan. Het is een tijdelijke oplossing waardoor de geur minder sterk aanwezig is.

Tanden poetsen 

Goed tandenpoetsen is natuurlijk voor de hand liggend. Regelmatig je tanden poetsen kan de geur verbeteren. Poets na knoflook je gebit nog iets grondiger en langer.

After Garlic

En dan bestaat er ook nog After Garlic. Het is geen kauwgom of pepermunt, maar het zijn kauwtabletjes die de geur neutraliseren en ervoor zorgen dat je weer een frisse adem krijgt.

 

Knoflookgeur aan je handen

 

Om die vervelende knoflookgeur van je handen te verwijderen, wrijf je met je handen over roestvrij staal, bijvoorbeeld de keukenkraan of een speciale RVS-zeep.

Je kunt ook je handen inwrijven met zout of citroensap en daarna je handen goed spoelen.

 

Knoflook is gezond

 

Nooit meer knoflook eten om een slechte adem te voorkomen? Niet doen, knoflook is goed voor je gezondheid.

Knoflook bevat antioxidanten, vitamine B1 en B6, C, foliumzuur, kalium en fosfor.

Het verlaagt de bloeddruk en daardoor wordt de kans op hart- en vaatziektes minder. Het heeft ook een positief effect op je cholesterol.

En als je samen van knoflook houdt en het samen eet, ruik je elkaars knoflookadem niet en ben je nog gezond bezig. Het schijnt ook goed voor je libido te zijn. Alle reden om knoflook te blijven eten.


1 reactie
Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden