Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

Manlief die Fries van geboorte is en in Friesland werkt, wil mij graag Friesland laten zien. Hij heeft een verborgen agenda, want het liefst verhuist hij naar Friesland, maar dat zie ik niet zo zitten. Op deze trip wil hij wel even laten zien hoe mooi Friesland is. Nou dat weet ik wel, want ik heb vroeger vaak gevaren op de Friese meren en Friesland vanaf de meren en in de zomer is prachtig. Maar nu is het herfstachtig en zie je toch een andere provincie. Hij heeft van alles geregeld, waaronder een geweldige Bed & Breakfast, namelijk Huize Boschoord in Sint Nicolaasga.

 

Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

Net buiten het plaatsje Sint Nicolaasga, ligt het prachtige monumentale pand Huize Boschoord. Wij rijden via de oprijlaan het landgoed op. Het huis ligt aan de Vegelinbossen en wordt omringd door een prachtige tuin en een eigen vijver. Wij worden hartelijk ontvangen en krijgen eerst een rondleiding door het statige pand. Hier leren wij de geschiedenis van dit buitenverblijf van de eigenaar jonkheer mr. Tjalling van Eysinga.
De villa werd in 1871 gebouwd als zomer- en winterverblijf van een adellijke familie en heeft als zodanig gefungeerd tot 1910. In 1968 werd het huis betrokken door dominee jonkheer Cees van Eysinga met zijn vrouw Barones van Harinxma Thoe Slooten en hun kinderen.
Het huis is onderdeel van een landgoed en is nog steeds het privébezit van jonkheer Tjalling.

Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

In 2019 is Huize Boschoord in Sint Nicolaasga omgetoverd tot een sfeervolle B&B met acht riante en eigentijds ingerichte kamers, waarin je in stijl en in de sferen van weleer kunt verblijven. Hier ervaar je de luxe en rijkdom van de oude adellijke families.
In een ruime salon wordt het ontbijt (op aanvraag) geserveerd en in de kamer en suite is het goed vertoeven bij de prachtige antieke open haard. De inrichting is in originele stijl met zijden behang, antieke meubelen en de portretten van de families. In dit historische pand beleef je de rijke geschiedenis van de afgelopen eeuwen.

Huize Boschoord in Sint Nicolaasga Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

De kamers

 

In Huize Boschoord zijn er acht luxe kamers, allen authentiek en sfeervol ingericht met antiek en vloerkleden van weleer. Elke kamer heeft een eigen badkamer, voorzien van alle gemakken, wifi en de mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten.
De kamers zijn naar de familie vernoemd, wij krijgen de mooiste kamer namelijk de luxe Harinxma balkonkamer. Dit wordt lekker slapen in het grote lits-jumeaux bed.
Een ruime kamer aan de achterkant van het huis, met uitzicht over het hele landgoed, de mooie vijver en het prieeltje. Je ervaart hier echt hoe het is om in een historisch landhuis te verblijven.

Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

De andere luxe kamers zijn de Prinsen balkonkamer, de slaapkamer van Jonkheer Tjalling en de Kleedkamer van de barones. De vier comfort kamers zijn de Oude keuken, Studeerkamer van Jonkheer Cees, De meidenkamer en De speelkamer van de freules. Allemaal namen die tot de verbeelding spreken.

 

Omgeving

Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

Het Friese plaatsje Sint Nicolaasga ligt midden in het Friese merengebied. Boschoord ligt vlak bij de golfbaan St Nyk en de B&B kan een golfarrangement regelen voor hun gasten. Ook ligt het vlak bij de mooie stad Heerenveen, de plaatsen Joure, Sneek, Woudsend, Sloten en Langweer die bekend staan om hun watersport.

 

Rust

 

Ben je even aan rust en onthaasten toe, wil je genieten van de natuur, wandelen in het bos of wil jij een romantisch weekendje weg, dan ben je bij Huize Boschoord in Sint Nicolaasga aan het goede adres.
Ik denk dat in dit historisch hotel elk seizoen zijn charme heeft, in het voorjaar als al het groen en de rododendrons tot bloei komen, zomers om te genieten op de Friese Meren, in de herfst om lekkere lange boswandelingen te maken en in de winter om te genieten met een goed glas wijn bij de prachtige grote haard in dit huis.

Op het landgoed is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Huize Boschoord in Sint Nicolaasga

Wat hebben wij genoten van de hartelijke ontvangst, de prachtige kamer, de grandeur van deze luxe B&B, de rust en de mooie omgeving. Laat je verrassen door deze parel in het Friese merengebied.

Wat wij deze week gedaan hebben in Friesland, lees je hier en hier.

 

Bed & Breakfast Huize Boschoord in Sint Nicolaasga
Huisterheide 1
8521 NC Sint Nicolaasga
+31 (0)513435020


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden