Huize Van Wely

Huize Van Wely

Op Oudejaarsdag mocht ik heerlijke bonbons en bouchées ontvangen van Huize van Wely. Nou die gingen er ’s avonds goed in. Heerlijke truffels gevuld met chocoladeganache en room in diverse smaken. En bij de bouchées – super grote mondvullende bonbons – was het stuk voor stuk een verrassing wat de vulling zou zijn. Eén bouchée verried het al …. Moët & Chandon stond erop. Een melkchocolade bonbon met een vulling van witte ganache en Champagne, zo wat was die lekker zeg. Caramel, Hazelnoot, Kirsch en Mokka kwamen voorbij en allemaal engeltjes die op je tong …. Maar de Thee bouchée en natuurlijk de Champagne sprongen er voor mij wel echt uit. De bonbons en bouchées worden bij Huize Van Wely allemaal met de hand gemaakt en dat proef je!
Huize Van Wely
Ik ken Huize van Wely al heel erg lang en dat kan ook wel, ze bestaan namelijk als sinds 1922. Ze maken meer dan 500 producten in patisserie, chocolaterie en ijs. Alles wordt zelf door hun handmatig bereid, zonder kunstmatige geur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Huize Van Wely

Wist jij dat Huize Van Wely een ontzettend leuke bakwedstrijd gaat organiseren?
Het is wel heel bijzonder dat zo’n hoogstaande patisseriehuis dit gaat doen: Jij als amateur thuisbakker kunt namelijk de nieuwste taart voor Huize Van Wely gaan creëren. Ben jij gek op bakken? En droom jij ervan dat jouw taart staat te shinen in de winkels van een van de meest luxe nationale en internationale patisseriehuizen? Lees dan snel verder.

Huize Van Wely

Spelregels:
• De inschrijfperiode voor deze bakwedstrijd is van 16 januari t/m 14 februari 2017
• Je mag één recept met vijf foto’s inleveren per mail: cbader@huizevanwely.nl of in een van de winkels van Van Wely.
• Je kunt helemaal los gaan er is namelijk geen thema aan deze wedstrijd verbonden.
• Op vrijdag 17 februari 2017 wordt er door de toppatissiers van Huize van Wely een selectie gemaakt van vijf kandidaten.
• Op dinsdag 21 februari 2017 vindt er een ‘bakmiddag’ met deze vijf kandidaten plaats bij Huize van Wely te Noordwijk.
• Uiteindelijk kiest de jury – die o.a. bestaat uit directeur Joost Rotteveel en Chef de Patisserie Robin Hoedjes – de top 3. Gelet wordt op de uitstraling, de smaak en de verkoopbaarheid van de taart.
• De gewonnen taart komt de gehele maand maart 2017 in productie bij Huize van Wely en wordt via gewone en sociale media kanalen gepromoot.
• Deze bakwedstrijd is alleen toegestaan voor amateurbakkers vanaf 16 jaar uit Nederland.
• Voor meer informatie hierover:
https://www.huizevanwely.nl/media/document/Baking%20competition%20flyer.pdf

 

 Huize Van WelyHuize Van WelyHuize Van WelyHuize Van Wely
Dinsdag 21 februari vond de spannende finale plaats waarop de geselecteerde deelneemsters met behulp van de patissiers van Van Wely hun kunsten mochten vertonen. Er zijn zeer diverse creaties gemaakt.

Huize Van Wely

Uiteindelijk kon er geproost worden op de winst van Shirene Chhabra en haar desserttaart met een interieur van krokante pistache en amandel bodem, pistache financier biscuit, kersen compote, chocolade joconde biscuit, mascarpone vanille anglaise, donkere chocolade mousse en een blanke glacage.


3 reacties
Debbie Bodewes

januari 7, 2017 @ 5:58 pm

Leuk zeg! Ik ga maar eens nadenken over een taartje!

Debbie Bodewes

februari 18, 2017 @ 6:19 pm

Hoi Hanneke, ik mag dinsdag naar de bakmiddag komen als een van de vijf kandidaten 🙂 En nu maar duimen dus. groetjes Debbie

Hanneke de Jonge

februari 19, 2017 @ 10:10 am

Hoi Debbie, wat goed van je en wat spannend. Heel veel succes en ik ga voor je duimen 🙂

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden