Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Stuk voor stuk begaven mijn (zeer) oude keukenapparaten. Het werd tijd voor iets nieuws. Ik ga het gelijk maar goed aanpakken en schaf een Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 aan. Eén apparaat dat al mijn oudjes vervangt. Een multifunctioneel apparaat dat kan mixen, raspen, hakken, kloppen, etc.

 

Ik schrok wel toen de mega grote doos geleverd werd. In deze doos zaten de dozen met alle losse hulpmiddelen van het apparaat. Na alles te hebben uitgepakt heb ik het uitgestald op mijn tafel. Moet eerlijk bekennen dat dit zo wel een week op tafel gestaan heeft voordat ik al mijn keukenkastjes uitgemest had, waar ik de diverse onderdelen in wilde opruimen.

 

Na een week het mooie glimmende aluminium motorblok op het aanrecht gezet. Ik moest nu toch echt wel aan de gang met deze alleskunner.

 

De foodprocessor bestaat uit:

1. motorblok 1300W
2. grote mengkom met aandrijfas
3. mini mengkom
4. Thermoresist glazen blender
5. mini hakmolen
6. citruspers
7. sapcentrifuge
8. verschillende snij/raspschijven
9. 2 snijmessen
10. deeghulpstuk
11. dubbele garde
12. vouwhulpstuk
13. opbergbox voor de schijven en snijmes

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Wat kan je er allemaal mee?

 

Ik ben begonnen met de grote kom erop te zetten. Hierin past weer een minikom voor kleinere hoeveelheden. Het apparaat werd ‘ontmaagd’ met een heerlijke hummus. Deze was in een mum van tijd klaar en kwam super smeuïg uit de kom. Daarna een kruidenboter van Oost-Indische kers gemaakt in de minikom.
Deze kommen zijn overigens van Tritan™ kunststof. Een sterk en duurzaam kunststof wat breukbestendig is en goed blijft bij extreem gebruik en bovendien vaatwasbestendig is.

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Volgende stap was het betere snijwerk. Hiervoor kan ik diverse meegeleverde schijven gebruiken, zoals de 2 en 4 mm snijschijf, 2, 4 mm en extra fijne raspschijf en een schijf voor dunne frietjes. De messen zitten opgeborgen in meegeleverde opslagdoos wat lijkt op een broodtrommel.
Met de verschillende snij/raspschijven kunnen zowel fijne als grove ingrediënten gemakkelijk gesneden en geraspt worden. Deze machine komt bij veel gerechten van pas!
Floep …. heel veel uien zijn gesneden en klaar voor de uiensoep. Daar waar je heel lang al tranend bezit bent om uien te snijden, ben je nu in no-time klaar.
Als je bijvoorbeeld veel Parmezaanse kaas moet raspen, gebruik je de extra fijne raspschijf.

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

De boemboe voor een curry hak ik heel snel in de compacte hakmolen. Hierin kan je ook een kleine hoeveelheid vlees, noten, kruiden of koffie hakken.

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

De geleverde kan gebruik ik bijna dagelijks. Elke dag komt er wel een heerlijke smoothie uit en wordt er een soep in gepureerd. Het voordeel van de thermoresist kan is dat je er warme vloeistoffen in kunt mengen. Je hoeft de soep of andere warme vloeistoffen niet eerst te laten afkoelen voordat je de mengbeker gebruiken kunt.
Je kunt er ook milkshakes mee maken of dun (pannenkoek)beslag bijvoorbeeld.
Tevens kan je deze kan gebruiken om ijsblokjes te ‘crushen’.

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90  Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Met de citruspers kan je in no-time heel veel sinaasappels of andere citrusvruchten persen.

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Met de sapcentrifuge maak je verse groente- en/of vruchtensappen. Hierin kan je stevig fruit of groente en natuurlijk ook zacht fruit en groente omtoveren in gezonde drankjes. Ik maak hier een sap van peer, kiwi en witte druiven. Dit is een heerlijke combinatie geworden.

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Ik ben niet zo’n bakster. Taarten en zelfgemaakt brood daar waagde ik mij niet aan. Maar met het deeghulpstuk van deze machine heb ik toch al voorzichtig een beginnetje gemaakt met het maken van brood. Weliswaar was het een makkelijk naanbrood, maar het begin van zelf brood of taarten bakken is gemaakt.
Ook het beslag voor een muffin is een fluitje van een cent in deze machine. En die maak ik wel regelmatig.

Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90 Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

Met het meegeleverde mes en de grote mengkom meng je heel makkelijk boter met bloem voor gebak, hak je vis of vlees, hak je noten, granen of pitten, pureer je zacht of gekookt fruit, pureer je gekookte groenten of maak je sauzen, dips (mayonaise) en dressings. Ook kan je heel goed havermeel van havervlokken maken hierin.
Met de dubbele garde klop je eiwitten of slagroom stijf. Of klop je ei met suiker luchtig of meng je suiker met (zachte) boter schuimig.

 

Het vouwhulpstuk meng je slagroom en vruchtenpuree, eiwitten in een zware mengsel of meng je het beslag voor bitterkoekjes.

 

Bedieningspaneel
Het bedieningspaneel bestaat gelukkig maar 1 knop, deze heeft 8 snelheden en een pulseer functie, alsmede een auto toets. Deze auto functie bediening is erg handig als je twijfelt op welke snelheid je het zou moeten gebruiken.
Het apparaat heeft een eco functie, het schakelt zichzelf na 30 minuten niet gebruiken, automatisch uit om het energieverbruik te beperken.

 

Schoonmaken
Alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser, waardoor het schoonmaken heel eenvoudig is! En als je meteen na het gebruik de onderdelen onder een warme kraan schoonspoelt en afdroogt, zijn ze ook makkelijk schoon te maken.
Het motorblok kan met een vochtige doek schoongemaakt worden.

 

Tot slot
Deze foodprocessor is ongelooflijk veelzijdig …. een echte alleskunner en krachtpatser.
Doordat het motorblok prominent op mijn aanrecht staat, gebruik ik het apparaat bijna dagelijks. Met de meegeleverde accessoires, kan je het gebruiken voor alle snij-, hak-, rasp-, meng-, blend-, klop- en mixwerkzaamheden in de keuken.
Ik ben van plan om alles – wat het apparaat maar kan – eruit te halen.
Het enige nadeel is, dat je wel heel veel kastruimte nodig hebt voor alle onderdelen.
Maar ja … dan heb je wel een alles-in-een apparaat!


12 reacties
Debbie Bodewes

oktober 11, 2017 @ 2:30 pm

Ik heb hem ook alleen niet met alle toebehoren zoals de sapcentrifuge en het kleine hakmolentje. Ik vind de citruspers en blender super maar de kom met de minikom minder. De bovenkant van het mes van de minikom is bij mij al heel snel ingesleten door het dingetje in het deksel. Hierdoor maalt hij helemaal niet goed. Ook om bijvoorbeeld amandelmeel te maken, vind ik hem niet goed. Dus gemengde gevoelens hier. Het was best een aankoop

Hanneke de Jonge

oktober 12, 2017 @ 7:00 am

Hoi Debbie, het is zeker een prijzige aankoop en dan wel jammer dat je hem niet gebruiken kan voor het malen van de amandelen. Ik heb hier nog geen ervaring mee. Zal het eens proberen. Is het een idee om dit Kenwood te laten weten? Groetjes, Hanneke

Jose Poelen

oktober 16, 2017 @ 8:07 pm

Wat een mooi apparaat. Alles in 1 das toch wel het allerfijnste. Weg met al die losse apparatuur. Mischien is (was) een appart kastje voor alle onderdelen een optie?
Lekker alles op 1 plek. Geniet nog verder van je apparaat. Zo te zien lukt dat al heel aardig 😀

Hanneke de Jonge

oktober 17, 2017 @ 9:41 am

Ja het is zeker een mooi apparaat en handig dat alles in 1 is. Ik heb nu 2 kastjes met de diverse onderdelen ingeruimd. Gebruik het apparaat bijna dagelijks en heb er heel veel plezier van.

B.wijnand

mei 12, 2021 @ 10:56 am

Ik heb deze Kenwood FPM 90 in 2020 gekregen en na de eerste keer deeg maken is de bovenkant van het deegmes stuk. Wat me erg stoort, naast de slechte kwaliteit van de constructie van het deegmes, is dat het onderdeel niet meer leverbaar is. De Kenwood 90 wordt helemaal niet meer geleverd. Vanwege productiefouten? Wie o wie kan me nog aan een deegmes helpen?

Hanneke de Jonge

mei 15, 2021 @ 10:48 am

Wat jammer om dit te lezen, ik heb hele goede ervaringen met dit apparaat en gebruik het al jaren dagelijks zonder problemen. Wellicht contact opnemen met de leverancier van het apparaat?

Pieter lock

augustus 1, 2021 @ 2:39 pm

Ik heb de Kenwood 90 inmiddels een jaar in gebruik en zeer tevreden.
Met het bereiden van het deeg brak inderdaad direct het deegmes en is ook nergens meer te krijgen.
Ik vind het een schande en zal zeker niet nog een met Kenwood in zee gaan.

Hanneke de Jonge

augustus 3, 2021 @ 1:30 pm

Hoi Pieter, dat is jammer om te horen. Heb je contact opgenomen met de leverancier c.q. Kenwood? Ik had na een paar jaar ook een onderdeel kapot en dat kon ik gelukkig lokaal nog bestellen. Probeer het eens.

Jos

september 7, 2021 @ 8:04 am

Probeer anders ergens anders je onderdeel te bestellen? Ik heb zelf hier een aantal keren onderdelen besteld; https://fixpart.nl/nl/appliances/kenwood-onderdelen-en-accessoires

Hanneke de Jonge

september 7, 2021 @ 8:12 am

Dankjewel voor de tip Jos.

Katrien

augustus 8, 2022 @ 11:54 am

Kan je met dit apparaat ook courgetti snijden? Dus in spiraal snijden?

Hanneke de Jonge

augustus 12, 2022 @ 12:07 pm

Hoi Katrien, ik weet niet of daar een speciaal opzetstuk voor verkrijgbaar is. De snijschijven die ik erbij heb zitten, maken geen courgetti. Mvg, Hanneke

Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden