Kookboek Happy Pear

Kookboek Happy Pear

De tweeling Stephen en David Flynn hebben het kookboek Happy Pear geschreven. Dit is het tweede kookboek van de broers, het eerste boek heet The Happy Pear en dit boek heet De wereld van de Happy Pear.

 

Kookboek Happy Pear

 

De Ierse broers die wel van een stuk vlees en een paar biertjes op zijn tijd hielden, hebben op hun buitenlandse trips, onafhankelijk van elkaar en bijna op hetzelfde tijdstip, besloten om alleen nog maar plantaardig te gaan eten. Daarvoor moet je een echte tweeling zijn. Nu willen zij deze manier van eten graag naar buiten brengen middels het kookboek Happy Pear.

 

Happy Pear is trouwens de naam van hun groentewinkel annex restaurant in hun geboortestad Greystones. Zij hebben hier een community van gelijkgestemden gevormd, die allemaal overgegaan zijn op een vegetarisch dieet. Ze willen een voedselrevolutie starten en mensen overtuigen om vaker plantaardig te eten. Door deel uit te maken van Jamie Olivers’ FoodTube Network zal dit zeker gaan lukken. Zelfs hun ouders hebben zij ervan overtuigd dat zij zich middels dit dieet beter zullen voelen. Bovendien doen de medewerkers en vaste gasten van hun toko hun verhaal in het boek.

Kookboek Happy Pear

 

De recepten

 

Er staan dan ook heel veel heerlijke en kleurrijke gerechten in het boek, die menig vleeseter zal bekoren. De recepten beginnen uiteraard met Ontbijtjes, de belangrijkste maaltijd van de dag. We starten met een prachtige rode Chiapap met frambozen, diverse Smoothies, Pannenkoekjes gemaakt van quinoa, rode biet of maïs, een Frittata en als laatste een compleet Vegan Iers ontbijt met tempéspek, bonen op toast en tofu-roerei.

Kookboek Happy Pear

Het hoofdstuk Soep geeft eerst goede tips om zelf groentebouillon te maken. Dan de heerlijke recepten voor stevige soepen zoals een Linzensoep, Marokkaanse soep met kikkererwten, of een kruidige Vietnamese Pho-soep en soepen gemaakt van o.a. biet, bloemkool en waterkers.

Kookboek Happy Pear

De Salades in dit boek zien er stuk voor stuk prachtig en heerlijk uit. Wat te denken van een Gekaramelliseerde vijgensalade met gebakken zoete aardappels … het water loopt me al in de mond bij het zien van de foto. Venkelsalade met rode grapefruit, avocado en blauwe bessen is een overvloed aan zomerse smaken. Mediterrane salade van gegrilde groenten met halloumi ziet er simpel maar wel erg lekker uit. En de Linzensalade met geitenkaas en geroosterde pompoen lijkt met weer zalig op een koude dag.

 

Ja en dan de Hoofdgerechten. Van Marokkaanse tajine, Chili met maïsbrood, Indiase Biryani tot een Spaanse groentepaella, het is een groentefestijn met gerechten van over de hele wereld. Ook staan er heel veel burgers in zoals o.a. een zwartebonen-pompoenburger, halloumiburger, ‘vlezige’ vegaburger en een pittige gierst-paddenstoelenburger. En tips voor de groentebarbecue voor beginners.

 

Voor de trek tussendoor staan er Snacks, dips en fantastische extraatjes in het boek. Verschillende soorten hummus, pesto, mayonaises en eigengemaakte ketchup komen aan bod.

Kookboek Happy Pear

Handige Tips om kinderen te eten te geven en een balans te vinden in gezond en junkfood. Kinderen bijbrengen dat gezond voedsel belangrijk en lekker is, is een proces. Betrek ze bij het koken en maak smakelijke en gezonde gerechtjes voor ze.

Kookboek Happy Pear

En als je denkt dat het alleen maar gaat of groenten, dan zijn daar nog de Zoete dingen, zoals een verantwoorde Pindakoek met chocolade, Chocolade-fudgetaart, Chocoladetaart met zoute karamel en Banoffee met een twist, het kan en mag allemaal. Natuurlijk mogen de Energieballetjes en Proteïnerepen ook niet ontbreken.

Kookboek Happy Pear

Het laatste hoofdstuk zijn Tips en een paar favoriete dingen, zoals de ingrediënten die een spotlight verdienen volgens de tweeling. Daarin worden producten zoals bijenpollen, chiazaad, edelgist, gerst, miso spirulina en tempé uitgelicht.

 

Elk jaar in januari eten wij geen vlees, ik weet zeker dat dit boek dan op het aanrecht zal liggen en dat er verschillende gerechten uit gekookt zullen worden.

 

Gezonder worden doe je niet in één dag maar met kleine stapjes. Elke stap in de goede richting helpt je een betere versie van jezelf te worden is de boodschap van de gebroeders Flynn. Het is geen trendy dieet, maar een simpele manier van eten en leven.

 

– de Wereld van de – Happy Pear
van Stephen en David Flynn
ISBN 978 946319 084 8
Uitgeverij Scriptum


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden