Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op de keuken uit het Midden-Oosten. Maar ja daarin worden vaak ingrediënten gebruikt die je niet in de supermarkten kunt vinden. Nu hebben wij bij ons in het dorp geen Turkse winkel, maar in het stadje op een kwartier rijden wel. Misschien ben je nog nooit in een Turkse/Marokkaanse winkel geweest, maar het is zeker de moeite waard. Ga je eens oriënteren wat ze daar allemaal verkopen en laat je informeren over de producten in deze winkel. Ze vinden het heel erg leuk dat je daar komt shoppen en willen je graag wegwijs maken over hetgeen ze verkopen.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt:

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Vers fruit en groente
Bijzonder fruit en groente die jouw groenteboer waarschijnlijk niet verkoopt, vind je in deze winkels. Zoals artisjok, courgettebloemen, granaatappels, verse vijgen en dadels. Vergeten groente zoals aardpeer, kardoen, schorseneer, snijbiet, raapstelen, postelein en waterkers. De vergeten fruit zoals kweepeer, kastanjes, mispels.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Verse kruiden
Verse kruiden zoals basilicum, dille, dragon, koriander, munt en peterselie liggen in grote bossen in de winkel en het kost geen drol.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Slager
Bij de slager vind je lamsvlees, kalfsvlees, rundvlees, kippenvlees en schapenvlees.
Ik koop er lamskoteletten, lamsgehakt, lamsbout en lamsnek waar ik een heerlijke tajine van maak. Ook de pittige merquez worstjes, en sucuk worstjes zijn niet te versmaden.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Specerijen
De specerijen zijn ook erg goedkoop hier. Ik koop er ras-el-hanout, pul biber (rode pepervlokken), komijn- en, nigellazaadjes, knoflookpeper, saffraan, sumak (gedroogde zure bes) en za-atar.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Overige smaakmakers
Bijzondere smaakmakers vind je bij de Turk. Zoals granaatappelsiroop en druivensiroop, appelazijn, harissa, oranjebloesemwater en rozenwater. Deze producten blijven vrij lang goed en je kunt er hartige en zoete gerechten mee op smaak brengen.
Tahin of tahini (sesampasta) gebruik ik in veel recepten, dus die koop ik groot in.
Ook vind je heerlijke hummus, auberginedips, fetadips, etc. Lekker op brood of bij een borrelplank op een toastje.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Meelproducten
Vooral amandelmeel en kikkererwtenmeel koop ik hier. Ik gebruik veel amandelmeel als ik bak en dit is zeker een stuk goedkoper hier.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Blikken en potten
Natuurlijk kan je groente en fruit in blikken of potten in jouw eigen supermarkt kopen. Maar ingelegde citroenen, Avjar (geroosterde rode paprikaspread), Biber salça (rode paprikapuree), kikkererwten en heel veel verschillende soorten olijven koop ik toch het liefste op dit adresje.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Pasta, bulgur, etc.
Uiteraard is hier couscous te koop. En heel veel soorten bulgur (hele korrel en gebroken), tarwekorrels, rijstsoorten en semoule (soort griesmeel). Ook heel veel pastasoorten in alle vormen en maten liggen er, zoals orzo pasta en de parelcouscous.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Gedroogde bonen
Kikkererwten, heel veel soorten bonen en linzen kan je in grootverpakking kopen. Zoek op deze ingrediënten op mijn site en je zult heerlijke recepten hiervoor vinden.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Brood en deegproducten
Arabische en Turkse broden, filodeeg en wraps, ze hebben het allemaal in huis.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Kazen
Feta in blik (lekker lang houdbaar) en natuurlijk de halloumi koop ik er. Halloumi is een kaasje gemaakt van schapen- en geitenkaas. Het is vrij zout en lijkt op fetakaas. Het heeft een elastische structuur en is daarom heel erg geschikt om te bakken. Ideaal voor vegetarische gerechten.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Melkproducten
Ayran (gezouten yoghurtdrank), Kaymak (dikke room, lijkt op mascarpone/clotted cream)
dikke yoghurt en ghee (geklaarde boter). Dit zijn bijzondere producten die jouw koelkast zullen verrijken.

 

Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

Zoetigheid
Houd je van zoetigheid, dan ben je hier aan het goede adres. Halva, Turks fruit, honing in alle soorten en smaken. Probeer het eens.

 

Nou dat was het ongeveer wel. Dit zijn wel de meeste producten die ik in de Turkse supermarkt koop. Ze zijn er ontzettend aardig en de slager geeft me graag tips mee hoe ik bijvoorbeeld het lamsvlees wat ik koop bij hem, het beste kan bereiden.


10 reacties
Yvon Brouwer

april 5, 2018 @ 9:06 am

Ik koop ook bijna alles bij de turkse supermarkt .Helemaal mijn vlees doordat mijn partner zoutloos moet eten dus al het gemarineerd of gekruid eten zit zout in en ik zei dat een keer de slager zei wat wilt u hebben dan maak ik het zoutloos

Hanneke de Jonge

april 5, 2018 @ 9:14 am

Wat top van deze slager dat hij dat doet.

Dagmar

april 5, 2018 @ 5:38 pm

Superleuk, nu helemaal zin om te gaan shoppen in een Turkse supermarkt!

Hanneke de Jonge

april 6, 2018 @ 7:55 am

Nou hopperdepop naar de Turk dan maar.

Marjolein Helmink

september 6, 2019 @ 3:58 am

De fijnste turkse supermatkt die je maar kan wensen, kwam er dagelijks, soms wel 2x per dag. Ik woonde er vlakbij. We zijn nu verhuisd maar ik mis ze nog dagelijks en niet alleen voor de boodschappen, ook voor de gezelligheid! Super lieve mensen!

Hanneke de Jonge

september 6, 2019 @ 7:17 am

Ja het is een super winkel, ik woon niet eens in Harderwijk maar rij er toch graag naar toe. Inderdaad hele aardige mensen en mooie keuze van producten. Mvg Hanneke

MaRin

juni 17, 2020 @ 10:00 am

Hahaha, wat grappig…ik was op zoek naar een Turks recept en wil de ingrediënten in deze Turkse winkel gaan halen. Ik kom deze site plots tegen, en ik ga meteen mijn schoenen aantrekken en op de fiets stappen. Het is even een eindje fietsen, maar dan heb je ook wat 🙂

Hanneke de Jonge

juni 17, 2020 @ 10:21 am

Wat leuk om te lezen Marileen. En heb je lekkere dingen gescoord bij de Turkse winkel? Groetjes, Hanneke

Marileen

juni 20, 2020 @ 10:32 am

Jazeker, heb alles kunnen krijgen en nog meer dan dat, want het is voor mij net als de action. Je hebt 1 of 2 dingen nodig maar komt met handen/tassen vol naar buiten haha. Ik kom er zo graag! Groetjes Marileen

Hanneke de Jonge

juni 20, 2020 @ 11:58 am

Geweldig, ja dat klopt. Ik kom ook altijd met meer thuis dan de bedoeling was. Nou kookse met al dit lekkers. Groetjes, Hanneke

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden