Landgoed De Wilmersberg

Landgoed De Wilmersberg

Op een hele koude dinsdagmorgen rijden wij naar Twente. Omdat ik mij niet zo goed voel, rijdt manlief mij naar Denekamp. Hier ga ik bij de Buffalo Farm Twente als mede jurylid een mozzarellatest doen voor het AD. De andere juryleden en fotograaf zijn er al, het wachten is op de journalist. Deze komt echter niet opdagen. Wat een sof…. rijd ik daar nu 150 kilometer voor? We besluiten om er dan toch maar het beste van te maken en spreken met jurylid Ronald Bor – chefkok van Landgoed De Wilmersberg in De Lutte – dat we bij hem gaan lunchen.

Landgoed De Wilmersberg Landgoed De Wilmersberg Landgoed De Wilmersberg

Maar omdat het nog vroeg is, gaan we eerst langs Erfgoed Bossem. Hier waren we van de zomer al, omdat het toen zo druk was werd het maar een kort bezoekje. We gaan met eigenaar Dennis Rerink in een oude jeep de landerijen op om de prachtige Brandrode runderen van dichtbij de bekijken. Het is wederom bijzonder om zo’n gepassioneerde boer te horen praten over zijn erfgoed. We krijgen een lekker stuk vlees mee en rijden naar De Lutte op zoek naar Landgoed De Wilmersberg. Na een lange smalle weg naar boven, arriveren we bij een schitterende stek verscholen in het bos.

Landgoed De Wilmersberg Landgoed De Wilmersberg

Landgoed De Wilmersberg

 

Wow dit is nog eens een aankomst, het imposante hotel/restaurant maakt indruk op ons. We gaan naar de voordeur en deze wordt onmiddellijk opengetrokken en we worden allervriendelijkst ontvangen. Chefkok Ronald had ze al laten weten dat we zouden komen en we krijgen en knus tafeltje aan het raam. En daar verschijnt Penney, wat een charmante Twentse jongedame. We bestellen een witte wijn en wat denk je….de huiswijn is een witte Trastella, Villa Trasqua uit Italië (€ 5,50). Deze wijn hadden wij van de zomer al bij The Wine Gallery in Ootmarsum ontdekt. De eigenaar van deze Wine Gallery is de producent van deze wijn. Hoe leuk is dat!

Landgoed De Wilmersberg Landgoed De Wilmersberg Landgoed De Wilmersberg

We bestellen bij Penney het 2-gangen verrassingsmenu van de chef, inclusief koffie complet (€ 27,50). We starten met een amuse, het is een klein glaasje gevuld met mozzarella (jaja die van de Buffalo Farm) met een gegrild stukje courgette, mini ingelegd uitje en een zwarte knoflookmayonaise. Dat begint al goed en we hebben de smaak te pakken. Het voorgerecht is een Tartaar van tomaat met een gamba, gegrilde groene asperges, artisjok, zongedroogd tomaatje en tomatengel met dragon. Heerlijke verfijnde smaken bij elkaar en we zitten te genieten. Ondertussen wordt op deze herfstachtige dag de open haard aangestoken en is het knus en gezellig vertoeven hier.

Landgoed De Wilmersberg

We hebben een verrassingsmenu bestelt en hebben geen idee welk hoofdgerecht we kunnen verwachten. Volgens Penney drinken we er het beste een Malbec van Salentein “Barrel Reserva” Mendoza (€ 7,50) bij, daarom bestellen we die. Ons hoofdgerecht is een supermalse ossenhaas met een jus die afgemaakt is met Olicatessen olijfolie, een biologische fruitige olijfolie die een hele speciale smaak aan de jus geeft. Erbij diverse bereidingen van pompoen, zoals o.a. een fijne pompoenchutney en een pompoencrème, een heerlijke macademiacrème en een ontzettend smakelijke polenta. Ik ben benieuwd naar de bereiding van de polenta, en de chef verklapt mij dat deze van een kruidige kippenbouillon met rozemarijn, steranijs en venkelzaad wordt gemaakt. Toch maar eens thuis proberen of ik dit kan evenaren, want zo’n lekkere polenta heb ik nog nooit gegeten. De intense rode Malbec smaakt er trouwens heel goed bij.

Landgoed De Wilmersberg Landgoed De Wilmersberg Landgoed De Wilmersberg

We besluiten dit culinaire avontuur met een sterke espresso met daarbij nog een paar zoete verwennerijen zoals een sinaasappelkletskop, lollypop van een portmousse, huisgemaakte truffels en een minitaartje met rood fruit. En zo is de teleurstelling van vanmorgen helemaal goedgemaakt door deze fantastische lunch in Landgoed De Wilmersberg. Het historische Landgoed is op culinair gebied met zijn tijd meegegaan en wat de ervaring compleet maakt is de zeer attente en vakkundige service.

 

Ronald vertelt dat doordat zij zo creatief met groenten werken, ze lovende recensies van de vegetariërs ontvangen en dat kan ik mij voorstellen.
Maar ook voor een lekkere kop soep, tosti, kroketten, uitsmijter, salades, rustieke broodjes, maaltijdsalades, warme gerechten of een High Tea kan je ‘s middags terecht bij dit landgoed.

Landgoed De Wilmersberg

We lopen nog even naar het terras omdat Ronald ons daar op attent maakt en hij heeft gelijk, dit is het mooiste terras van Twente (en omgeving) met een prachtig uitzicht over het landgoed. Hier willen we zeker nog een keer op een mooie zomeravond gaan dineren.

 

Ronald en consorten, bedankt dat jullie deze dag zo bijzonder gemaakt hebben.

 

Landgoed De Wilmersberg 
Rhododendronlaan 7
7587 NL De Lutte
Tel. +31 (0)541 58 55 55
info@wilmersberg.nl


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden