Masterclass Ligoon Chocolate

Masterclass Ligoon Chocolate

Hoe leuk is dat ….. ik win een Masterclass Ligoon Chocolate. Nu is chocolade wel mijn guilty pleasure, dus vind ik het ontzettend leuk om deze masterclass te gaan volgen.

 

Op naar Hilversum. Daar belanden wij voor een heel groot pand op een industrieterrein. Even aanbellen en een hartelijk ontvangst wacht ons in een prachtige hal. Hier verwachten we geen truffels, maar niets is minder waar.
In een kamer vol mooie schilderijen staan de truffels al naar ons te lonken. En het ruikt er lekker, we hebben er zin in.

Masterclass Ligoon Chocolate

Enthousiaste oprichter en eigenaar van het merk Ligoon Mark Vaneker, vertelt ons wat het verhaal achter dit merk en de truffels is. De naam Ligoon is ontstaan uit het woord Lagune, maar staat ook voor LIfe GOes ON. Deze woorden hebben een diepere betekenis blijkt uit het verhaal van Mark.

 

Ligoon truffels zijn Nederlandse handgemaakte kunstwerkjes van chocolade. Zij worden ontworpen en gemaakt in het chocolade atelier in Hilversum. Atelier? Ja atelier! Hier wordt chocolade Kunst met een hoofdletter K gemaakt.

Masterclass Ligoon Chocolate

Door het bijzondere verhaal van Mark, proeven we de truffels op een hele andere manier. Wij weten wat de filosofie achter elke truffel is en hoe ze zijn ontstaan. We mogen ze allemaal proeven en het zijn stuk voor stuk bijzondere smaakexplosies in je mond. De een nog lekkerder dan de andere.

 

En ze hebben ook van die originele namen. Wat te denken van Love of the Rose. Een prachtige truffel met echte rozenblaadjes eromheen en een vulling van witte chocolade met een hint van een rozensmaak.

Masterclass Ligoon ChocolateMasterclass Ligoon Chocolate

Flower Power: met een vulling van oranjebloesem en een buitenkant van goudsbloemblaadjes. Nog meer tot de verbeelding sprekende namen zijn Bees at Work, Field of Flowers, Mary me Marigold, Blue Velvet, Spring Soon of Nutt Case. Je kunt wel raden welke heerlijke vullingen hier in zitten. Eén van mijn favorieten is toch wel de Pink Caramel. Een vulling van witte chocolade met wilde roos en mint, gerold in zoute caramel en rozenblaadjes. Hoe verzin je het!

Masterclass Ligoon ChocolateMasterclass Ligoon ChocolateMasterclass Ligoon Chocolate

Mark (de uitvinder van het smeerbare marsepein van het merk Marcipano) en meester chocolatier Hans Hulshof creëren de meest unieke combinaties. Vullingen van bijzondere wijnen of bier, zoethout en laurier, lavendel of champagne, zij maken het.

 

Maar de meest exclusieve truffels , zijn de Ligoon IMoodZ. Een serie gezonde truffels die echt goed zijn voor je. The Healthy Side of Chocolate noemen ze deze creaties. Gemaakt van Acticoa (een gecertificeerde gezonde chocolade van Callebout) met een vulling van Ayurvedische kruiden en oliën en een buitenkant van pitten, noten, kruiden, bessen en superfoods. Ook deze mogen wij proeven. Er is een wierook, frisse citroen, gember en een lavendel truffel. Gezonde truffels die ook nog eens heel erg lekker zijn!

Masterclass Ligoon Chocolate

Na het beleven, proeven en zelf maken van de truffels, krijgen we al dit lekkers mee naar huis. Wij zijn verkocht en willen nooit meer andere truffels eten. Dit is het beste wat je kunt kopen op chocoladeverwennerij gebied.

 

Ligoon chocolade wordt exclusief verkocht in de winkel Blei te Bussum (Nieuwe Brink 7), deze webshop en delicatessenzaken.


2 reacties
José Poelen

maart 7, 2017 @ 8:02 am

Wat een heerlijk journaal heb je hier neergezet. De foto's zijn een genot voor het oog.

Ik ben geen patriot, maar bespeur toch enige trots dat dit in Nederland gecreëerd wordt. Het woord gemaakt zou haast een belediging zijn.

Wat een heerlijke dag moet dit geweest zijn.

Ligoon. Een bijzonder naam. Bij de volgende bonbon zal ik zeker hieraan terug denken. Want inderdaad:" Life Goes On ".

Hanneke de Jonge

maart 7, 2017 @ 11:43 am

Dank je wel José, we hebben inderdaad heel erg genoten.

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden