Michiel’s maaltijd van de week

Michiel’s maaltijd van de week

Wij kennen Michiel Waterman al heel lang en weten dat hij een op en top kookgek is. Zo hebben wij al een paar keer een kookworkshop gevolgd in zijn kookstudio Delicio. Michiel – die het heerlijk vindt om mensen te laten genieten van lekkere gerechten, gemaakt van pure en lokale ingrediënten – is sinds 2015 begonnen met Michiel’s maaltijd van de week. Zodat jullie thuis ook Michiel’s maaltijden kunnen genieten.

 

Michiel’s maaltijden van de week worden wekelijks vers gemaakt in de keuken van de kookstudio, met pure en lokale ingrediënten, uit het seizoen. Zo wordt er wekelijks een Hollandse, Oosterse, Mediterraanse en Vismaaltijd gekookt. De éénpersoons porties zijn verpakt in biologisch afbreekbaar plastic, welke opgewarmd kunnen worden in de magnetron.

 

Elke week worden er weer andere smaakvolle seizoensverse gerechten bereid, met duurzame en diervriendelijke ingrediënten. Zonder geur-, kleur en smaakstoffen of E-nummers. Op de verpakking staat precies vermeld wat erin zit, hoeveel calorieën en hoe je de maaltijd kunt verwarmen.
Het zijn riante porties (550 – 600 gram), dus voldoende voor een grote eter.

 

Wij hebben vier verse maaltijden voor jullie uitgeprobeerd, namelijk:

Michiel’s maaltijd van de week

Limburgs zuurvlees met andijviestamppot en gebakken spekjes
Supermals biologisch rundvlees met een lekkere jus/saus met een klein zoetje erin van de kruidkoek en appelstroop. Stamppot was lekker zoals je hem zelf thuis maakt met niet te fijn gestampte aardappel erin. Daarop uitgebakken spekjes van vrije uitloop varkens.

Michiel’s maaltijd van de week

Nasi rames met vegetarische kipstuckjes teriyaki, pikant ei en roerbakgroenten
Lekkere pittige nasi, goed op smaak met vegetarische kipstuckjes (van de Vegetarische Slager) die naar echte kip smaakten.

Michiel’s maaltijd van de week

Penne Arrabiata met pittige kip en ratatouille
Smakelijke pasta in een tomatensaus met ui, knoflook en rode peper erin. Pittige kipstukjes van scharrelkip in een harissamarinade en lekkere stukjes courgette, aubergine en ui erbij met daarover pijnboompitten gestrooid.

Michiel’s maaltijd van de week

Gebakken roodbaarsfilet Cajun stijl met paprikasalsa en Mexicaanse krieltjes
Lekker stukje duurzaam gevangen vis in een salsa met daarbij gebakken krieltjes met prei, rode ui, knoflook, rode peper en maïs. Lekker pittig gerecht.

 

We hebben heerlijk gegeten. Ik houd helemaal niet van kant-en-klare maaltijden. Maar dit is geen flauwe smakeloze fabriekshap maar verse maaltijden die smaken alsof je het zelf gemaakt hebt.

 

Het goede nieuws is dat Michiel’s maaltijd van de week vanaf woensdag 15 februari a.s. ook verkrijgbaar is in Zeewolde bij de Coop Verduijn Supermarkt aan de Aquamarijn. Dus als je even geen tijd hebt om te koken en toch een gezonde verse en lekkere maaltijd wilt eten, kan je terecht bij deze supermarkt.

 

De andere supermarkten waar deze heerlijke verse maaltijden te koop zijn:
Jumbo Nunspeet, Harderwijk, Nijkerk, Amersfoort Vathorst, Dronten en de Plus in Elburg, Ermelo, Putten en Lelystad.

 

Op www.michielsmaaltijdvandeweek.nl kun je alle info vinden, waaronder het menu van de week en diverse leuke recepten: http://michielsmaaltijdvandeweek.nl/
http://www.delicio.nl/


2 reacties
Nicole Dirar

februari 13, 2017 @ 10:04 pm

Beste Hanneke,

Ik kan me helemaal vinden in jouw leuke blog! Ik heb dezelfde maaltijden mogen uitproberen en ook ik houd niet van kant-en-klaarmaaltijden, maar deze waren allemaal heerlijk, vers en smaakvol!

Hanneke de Jonge

februari 15, 2017 @ 5:06 pm

Hoi Nicole, Ja lekker zijn de verse maaltijden van Michiel he? Zo anders dan het kant-en-klare eten uit de supermarkt.

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden