Mijn nieuwe pannen

Mijn nieuwe pannen

Na 20 jaar trouwe dienst moest ik toch echt afscheid nemen van mijn oude BK pannen. Ik had er eens eentje laten aanbranden, een ander laten vallen waardoor er een handvat mistte. Kortom, tijd voor vervanging. En je moet een beetje met de tijd meegaan, tegenwoordig heb je pannen in alle soorten, maten, kleuren en toepassingen. Dit zijn mijn nieuwe pannen geworden. Maar ik twijfelde ook tussen Greenpan pannen.

 

Zoals je zult begrijpen, gebruik ik mijn pannen bovenmatig veel, dus moeten het behoorlijk duurzame pannen zijn. Daarnaast kook ik dagelijks voor twee personen, maar ook regelmatig voor meerdere personen. Dus moeten het ook niet al te kleine pannen zijn. Nou ga je dan maar eens oriënteren in de pannen jungle. We hebben geen winkels meer in het dorp die pannen verkopen, dus zoek ik mijn heil op internet. Uiteindelijk kwam ik bij Kitchen&More terecht waar ik heel goed geadviseerd werd.

Mijn nieuwe pannen

Mijn nieuwe pannen

 

Het zijn de volgende Arcos Endura pannen geworden:
een 16, 20 en 24 cm kookpan met deksel
een 24 en 28 cm koekenpan en een 28 cm wok.

 

Ik kende het merk niet, maar deze pannen zijn de top pannen van de Spaanse leverancier Arcos. De pannen zijn niet alleen van een prima kwaliteit, maar hebben ook nog een luxe afwerking zoals de in de massieve edelstaal verklonken handgrepen.

 

Wat kan je ermee?

Mijn nieuwe pannen

De 16 cm kookpan met deksel, voor bijvoorbeeld het koken van groenten.
De 20 cm kookpan met deksel, voor bijvoorbeeld het koken aardappelen, rijst of flinke portie groenten.
De 24 cm kookpan met deksel, voor bijvoorbeeld soepen en/of eenpansgerechten.
Een 24 cm koekenpan is binnen ieder huishouden onmisbaar, gebruik hem voor het bakken van eieren, vlees of vis.
De 28 cm koekenpan is zeer geschikt voor het bakken/braden van grotere porties vlees en/ of vis. Het bijzondere aan de koekenpannen is dat hij een lichte ronding in de wand heeft, hierdoor kan je de gerechten goed omschudden.
En de 28 cm wok gebruik ik wel heel erg vaak. Deze is voor mij onmisbaar in de keuken, niet alleen voor het roerbakken, maar ook voor het braden, koken of stomen (met een bamboe stoommandje) gebruik ik hem.

Mijn nieuwe pannen

Voordelen

 

De pannen zijn gemaakt van hoogwaardig extra gehard forced aluminium. Hierdoor hebben de pannen een vormvaste bodem, warmen ze snel op en wordt de temperatuur gelijkmatig over de hele pan verdeeld. Dit geeft een optimale kookresultaat c.q. bakresultaat.
Als de pan op temperatuur is kan je het vuur wat lager zetten, waardoor je tot 40 % energie kan besparen.
De koekenpannen zijn gemaakt van een meerlagig forced ‘extra gehard’ aluminium. Dit zorgt voor een vormvaste bodem en een optimale antikleeflaag. Deze antikleeflaag is PFOA vrij (ecologisch verantwoord).
De massief stalen grepen zijn verklonken met een pompnagel, dit is de meest sterke verbinding.
De pannen zijn geschikt voor elektrisch, keramisch, gas, inductie en oven (bestendig tot 200˚C).

 

Nadelen

 

Door de forced aluminium binnenkant, durf ik geen metalen spatels, (soep)lepels of stamppotstampers te gebruiken in deze pannen omdat ik bang ben om ze te beschadigen. Ik heb dus kunststof of houten keukengerei hiervoor aangeschaft.
Ik vind dat de handvatten toch iets te warm worden, vooral als de pannen lang op het vuur staan. Moet er altijd goed om denken dat ik ze niet zo vastpak maar voor de zekerheid een pannenlap o.i.d. gebruik.

 

Schoonmaken

 

De antikleeflaag maakt dat de pannen makkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn.
De pannen zijn geschikt om in de vaatwasser schoon te maken, maar voor alle pannen met antikleeflagen geldt dat met de hand afwassen het beste is. Dit voorkomt de uitdroging van de antikleeflaag en verlengt daardoor de levensduur van je pannen.

 

Garantie
Er zit 10 jaar garantie op materiaal- en productiefouten
De prijs
Het zijn niet de goedkoopste pannen, maar de prijs voor deze topkwaliteit is helemaal niet verkeerd.


1 reactie
Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden