Moti Mahal Indian Restaurant

Moti Mahal Indian Restaurant

Manlief die in Amsterdam opgegroeid is, gaat graag naar deze stad. Meestal gaat hij alleen, maar vandaag ga ik met hem mee. Het is een mooie zonnige dag en we besluiten de trein te pakken zodat we geen problemen met parkeren hebben en we nog een glaasje kunnen drinken. Na een dag slenteren door de stad, hebben we honger gekregen. We lopen op de Nieuwezijds Voorburgwal waar zich veel restaurants bevinden. Onze ogen vallen op Royal Moti Mahal Indian Restaurant. Aangezien we enkele weken geleden ook al zo heerlijk Indiaas gegeten hebben, besluiten wij dit restaurant ook te proberen.

 

Moti Mahal Indian Restaurant

Moti Mahal Indian Restaurant Moti Mahal Indian Restaurant

Van buiten ziet het er al gezellig uit en binnen verrast ons ook. Een modern ingericht restaurant met een allervriendelijkste gastvrouw Zara. Omdat we vroeg zijn, kunnen we zelf een tafeltje kiezen, we nemen er een bij het raam dan kunnen we nog zien wat er allemaal voorbijkomt in deze straat in het hart van de Amsterdamse binnenstad.
Er heerst een ongedwongen sfeer en er druppelen al veel buitenlandse gasten naar binnen.
We beginnen met een glas lekkere frisse witte Spaanse Sauvignon Blanc en bestuderen de uitgebreide menukaart. Al snel komt er een mandje pappadums met dips op tafel.

Moti Mahal Indian Restaurant  Moti Mahal Indian Restaurant

Voorgerechten

 

Bij de voorgerechten kunnen we kiezen uit vegetarische en evenzoveel niet vegetarische voorgerechten. Tja als de keuze zo groot is, wordt het lastig kiezen. Wij vragen aan Zara of zij voor ons wil kiezen en laten ons graag verrassen.

Moti Mahal Indian Restaurant Moti Mahal Indian Restaurant

Als snel krijgen we Hara Bara Kebab, gefrituurde beignets van gekookte aardappelen, erwten en spinazie. En Aloo Matter, aardappel en erwten in een kerriesaus. Wat is dit een delicatesse zeg, een soort zacht aardappelkoekje met een kerrie yoghurt en heerlijke specerijen.
Wij blijven bij de frisse witte huiswijn.

 

Hoofdgerechten

 

Ook hier is de keuze reuze in zowel vlees, kip, vis, vegetarische en vegan gerechten. Ze hebben gelukkig diverse samengestelde menu’s op de kaart staan voor als je niet weet wat je bestellen wilt. Maar ook hier laten wij de keuze aan Zara.
Ze komt met de volgende gerechten:

Tandoori Mix Grill, met tandoori kip, seekh kabab, lams tikka en kip tikka. Een hele fijne manier om enkele lekkere tandoori gerechten te proeven.
Chicken Curry, een pittige kip in kerrie saus met speciale kruiden. Erbij krijgen we een schaaltje witte rijst die ik per ongeluk omgooi. Zara is er gelijk om het op te ruimen en vraag of we een nieuw schaaltje willen. Nou eigenlijk zijn we niet zo gek op witte rijst en ze stelt voor om een Biryani te proberen, een speciale basmati rijst met gemengde groenten en Indiase kaas. Dit is top zeg!
Ook krijgen we nog een Dal Tarka, linzen met uien, tomaten en speciale kruiden.
Sag Panir, Indiase paneerblokjes (een soort kaas) in een heerlijke spinaziecurry. Dit staat al heel lang op mijn to cook lijstje en nu weet ik zeker dat ik deze lekkere curry snel ga maken.
En een mandje Naan, Indiaas platbrood.
Erbij drinken we een sappige en fruitige rode Spaanse tempranillo.

 

Nagerechten

 

Eigenlijk zitten we al vol van al die zaligheden, maar Zara weet ons toch nog te verleiden met een proeverijtje van hun dessert-specialiteiten.
Het is een Kheer Badami, Indiase rijstpudding met saffraan, amandelen, rozijnen en pistache met daarin Kulfi, huisgemaakt Indiaas ijs met mango en twee bolletjes Gulab Jamun, gefrituurde melkballetjes, in siroop geweekt. Het is al op voordat ik er een foto van kan maken, dat wil wat zeggen.

 

Wat hebben we heerlijk gegeten en wat is de bediening fantastisch in dit restaurant. En ook hier moeten we zeker weer terugkomen, er staan nog zoveel gerechten op de kaart die ik wil uitproberen.

 

Indiaas Restaurant Moti Mahal in Amsterdam is gelegen op slechts 5 minuten loopafstand van het Centraal Station. Het is ook een paar minuten lopen van de Grote Markt, Kalverstraat en het Paleis. Dus mocht je na het shoppen trek krijgen, ga dan hier genieten van heerlijke traditionele Indiase gerechten.
Een Q parking (Nieuwendijk) ligt voor het restaurant, dus als je met de auto bent kan je deze voor de deur kwijt in de parkeergarage.

 

Moti Mahal Indian Restaurant Amsterdam

 

Nieuwezijds Voorburgwal 34
1012 SB Amsterdam
https://www.motimahal.nl/


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden