Musthaves in de keuken: deze 4 items mogen niet ontbreken

Niets fijner dan goed ogende en lekker smakende gerechten in je eigen fijne keuken te bereiden. Om die gerechten te bereiden mogen er een aantal essentiële items niet ontbreken. Wij zetten ze op een rijtje! De musthaves in de keuken: deze 4 items mogen niet ontbreken:

 

– Voldoende opbergruimte

Je keuken moet barstens vol opbergruimte zitten om al je keukengerei, die je even niet gebruikt, op te bergen. Een goede thuiskok heeft nou eenmaal veel essentials nodig om zijn hobby uit te voeren. Pak je keukenkastjes en lades zo effectief en gestructureerd mogelijk in om je keukengerei voor een groot deel uit je gezichtsveld te krijgen, dit zorgt voor rust!

 

– Goede keukenmessen

Er bestaan een oneindig aantal messensetten met allemaal verschillende soorten prijsklassen en kwaliteiten. In een messenset zitten verschillende soorten messen met verschillende doeleinden. Een set voor de thuiskok bevat tussen de 3 en 15 messen. Bepaal je budget voor een goed stel messen en ga op onderzoek uit. Welk type gerechten maak je het meest en welk soort mes heb je daar voor nodig? Een scherp allround koksmes is natuurlijk super belangrijk! Ons favoriete messenset: de Diamant Sabatier Riyouri, super scherp en relatief goedkoop!

 

– De juiste pannen

Nu je je groenten, vlees en verse kruiden kunt snijden is het tijd om ze te bereiden. Ook bij pannen zit er een groot verschil in prijs en kwaliteit. Bij kwalitatief lage pannen is het moeilijk om de temperatuur te controleren en evenredig te koken/bakken. Zorg dat je pannen voorzien zijn van een goede anti-aanbaklaag. Er bestaan verschillende tests waarin de beste prijs-kwaliteitverhouding op de proef wordt gesteld.

 

 

Musthaves in de keuken: deze 4 items mogen niet ontbreken

– Aankleding

Een stijlvolle keuken maakt je keuken écht jouw favoriete plek in huis. Kleed je keuken aan zodat je een fijn gevoel krijgt als je er binnen stapt. Bij de inrichting is het belangrijk dat je een aantal dingen in gedachten houdt: heb je een grote of kleine keuken, houd je van lichte of donkere kleuren en gaat je voorkeur uit naar meer werk- of opbergruimte? Trek de interieurstijl van je woonkamer door om eenheid in huis te creëren. Verder is het belangrijk dat gordijnen reinigen geen probleem is. Houten shutters zijn enorm stijvol en makkelijk vet- en stofvrij te maken.

 

Ga voor een droomkeuken die helemaal bij jou past!


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden