Niets smaakt beter dan zelfgemaakte yoghurt

Niets smaakt beter dan zelfgemaakte yoghurt

Zelf yoghurt, Bulgaarse yoghurt of soja yoghurt thuis maken is een fluitje van een cent geworden met de elektrische yoghurtmaker van Yoghurt.nl. Met deze yoghurtmaker kan je 1 liter lekkere dikke yoghurt maken. Uiteraard heb je hiervoor wel startersculturen nodig. Scoor nu de elektrische Yoghurtmaker met 50% korting voor nog geen 7,50 door op de banner hieronder te klikken en de kortingscode in te voeren!

zelf yoghurt maken

 

Deze startersculturen zorgen voor de nodige fermentatie. De fermentatie zorgt ervoor dat de melk in yoghurt verandert. Met startersculturen van Yoghurt.nl wordt de melk niet door schimmels gefermenteerd maar door bacteriën en gisten. De bacteriën en gisten in de culturen worden ‘tot leven gewekt’ door ze aan de melk toe te voegen. De suikers (lactose) in de melk worden zodoende in goede melkzuren omgezet.

Niets smaakt beter dan zelfgemaakte yoghurt

Niets smaakt beter dan zelfgemaakte yoghurt

Je kunt voor het bereiden van yoghurt allerlei soorten melk gebruiken zoals koemelk, geitenmelk, sojamelk, etc.
Door yoghurt te bereiden met deze startersculturen zit het vol met goede bacteriën, bevat het weinig tot geen lactose en zit boordevol rechtsdraaiend, probiotische melkzuurbacteriën. Het is 100% biologisch, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en stabilizers. Het is gezond voor je en ook nog eens supervers en superlekker. En ook nog eens leuk om te doen!

 

Zelfgemaakte yoghurt is gezond

Door zelf yoghurt vers te maken met de yoghurt startersculturen, krijg je een yoghurt met vele male meer goede bacteriën dan de yoghurt uit de winkel. Dat komt omdat zelfgemaakte yoghurt supervers is en geen lange weg naar jouw koelkast heeft afgelegd. Hierdoor gaan de meeste goede bacteriën in de yoghurt verloren.
Yoghurt bevat vitamine B2 en B12, calcium en proteïne. Vitamine B2 en B12 zorgen voor een goede werking van spijsvertering en zenuwstelsel. Calcium is goed voor de botten en proteïne draagt bij aan de groei en het herstel van spieren. Reden genoeg om zelf yoghurt te bereiden en ervan te genieten.

 

Behalve de elektrische yoghurtmaker heeft Yoghurt.nl ook een stroomloze Easiyo yoghurtmaker. Maar met de elektrische yoghurtmaker kan je sneller en een dikkere yoghurt maken. Ook kan je er een dikkere kefir of karnemelk mee maken dan met de Easiyo.

 

Deze startersculturen zijn verkrijgbaar: Yoghurt naturel, Soja yoghurt, Bulgaarse yoghurt, Kefir, Karnemelk. Maar ook Aardbei-, Toffee-, Banaan- en Vanille yoghurt.
Daarnaast zijn er nog Yoghurtbekers, extra Maatbekers, een Receptenboek en een Notenmelkzak van biologisch katoen te bestellen. Een notenmelkzak is erg handig om amandelmelk of een andere notenmelk te maken. Maar je kunt de notenmelkzak ook gebruiken voor het maken van hangop.

 

Ik heb Bulgaarse yoghurt van melk gemaakt en hiervan weer een heerlijke Yoghurt pistache dip en Yoghurt mokka smoothie gemaakt.
Op de website van Yoghurt.nl kan je deze recepten vinden.

 

Voor slechts € 7,45 schaf je al een elektrische yoghurtmaker aan (tijdens deze actie). Daarbij komen natuurlijk nog de startersculturen, maar door steeds zes lepels van de gemaakte yoghurt achter te houden, maak je weer 25x een nieuwe yoghurt!

 

Voor meer informatie: Yoghurt.nl


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden