Offline bakken met HomeMade

Offline bakken met HomeMade

Ik ontving een leuke handgeschreven uitnodiging voor een bakevent van HomeMade. Op de uitnodiging staat we gaan eventjes helemaal offline want een goed gesprek en echt genieten van iets lekkers gaat gewoon beter als we allemaal niet op onze telefoon zitten te koekeloeren. We gaan offline bakken met HomeMade producten.
En dus rijd ik naar de kookstudio Homemade Heidy in Beesd.

Offline bakken met HomeMade

De HomeMade verpakking en bakmixen zijn vernieuwd en om dat te ervaren gaan wij zelf aan de slag met de bakmixen. Nu weten jullie dat ik niet zo’n bakster ben, maar ik had wel ontzettend veel zin in dit event. Sowieso leuk om andere foodies te ontmoeten en al helemaal leuk dat we nu ook echt in contact met elkaar zijn omdat we niet met onze snufferd in de telefoon zitten. Goed idee van HomeMade.

 

Debby Bodewes van @hetingredient die dit event organiseert ontvangt ons samen met Annejet Nieboer de Brand Manager van HomeMade Bakmixen. Iedereen zit al gezellig aan een grote tafel bij te kletsen. Eerst krijgen we natuurlijk wat informatie over de producten, wat we kunnen gaan bakken en wat we gaan doen als alle baksels in de ovens staan.

Offline bakken met HomeMade

Offline bakken met HomeMade Offline bakken met HomeMade

We gaan de keuken in en mogen zelf kiezen wat we willen bakken. Omdat de Paasdagen eraan zitten te komen, is het thema Pasen. Ik zag de verpakking Tompoucen staan en was hier wel heel benieuwd naar. Bij het uitpakken blijkt dat ik zelfs het bladerdeeg niet hoeft te maken, dat heeft HomeMade al gedaan voor ons. De banketbakkersroom heb ik gemengd met cacao en in plaats van het roze glazuur heb ik geel glazuur gebruikt om er een Paasachtige tompouce van te maken. Natuurlijk leuk afgetopt met lekkere chocolade eitjes.

Offline bakken met HomeMade

Bakken maar

 

Dit is snel gepiept en leuk om te doen. Tijd voor een nieuwe verpakking. Wafels staat te lonken naar me. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een spiksplinternieuw wafelijzer in een keukenkastje heb staan die ik nog nooit gebruikt heb. Shame on me! Maar geen excuses meer, met deze bakmix voor wafels maak ik zondagmorgen de lekkerste wafels in een handomdraai.

 

Bakmixen

 

De bakmixen zijn op zich al heerlijk, maar je kunt het naar eigen idee helemaal op smaak brengen en decoreren. Ik zie al mijn foodblog collega’s hun fantasie erop loslaten.
De ene na de andere prachtige creatie wordt op tafel getoverd. Wauw, je kunt wel zien dat dit echte bakliefhebbers zijn. Hoe verzinnen ze het. Een hele grote ronde tompouce met passievrucht vulling zie ik, een heerlijke grote scone gevuld met blauwe bessen, hele hoge taarten gevuld met mascarpone en afgewerkt met allerlei lekkers en vers fruit. Wafels die gevuld worden met banketbakkersroom en versierd met fruit en eitjes. Te gekke cupcakes, brownies, kruidcakes en tulbanden. Nou ik krijg nog lol in het bakken op deze manier.

Offline bakken met HomeMade Offline bakken met HomeMade Offline bakken met HomeMade

Ik moet zeggen dat Debbie alles goed geregeld heeft en ervoor gezorgd heeft dat er voldoende Paaseitjes, versiersels, botercrèmes, nootjes en vers fruit aanwezig was om ons uit te leven. En met de bakmixen van HomeMade kan iedereen bakken en kan het niet mis gaan in de keuken.

 

Offline

Offline bakken met HomeMade

Tussendoor gaan we nog spelletjes doen zoals sjoelen en 30 seconds en ondertussen maken we nog gekke foto’s van de groepjes. Wat een gezelligheid! En dat is ook de missie van HomeMade…..gezellig gaan bakken met de kinderen, offline quality time met elkaar en daarna genieten van het lekkers wat je gemaakt hebt.

Offline bakken met HomeMade

We gaan naar huis met een doos vol met bakmixen, dan wordt dus bakken maar!
HomeMade, Debby en Heidy bedankt voor alles.

 

De bakmixen van HomeMade zijn in de supermarkten te vinden.
Ga jij ook offline bakken met HomeMade?

Offline bakken met HomeMade


Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden