Online eten bestellen nog nooit zo populair als in 2020!

Online eten bestellen nog nooit zo populair als in 2020!

De populariteit van het online eten bestellen nam de afgelopen jaren al explosief toe. Anno 2020 doen we hier echter nog een schepje bovenop. Online eten bestellen was nog nooit zó populair als in 2020. De grootste oorzaak van deze stijging is natuurlijk te vinden bij de komst van de coronacrisis. Vanaf eind februari zitten we vast in een wereldwijde pandemie. Nooit hadden we gedacht dat dit zou gebeuren. En nooit hadden we verwacht dat het zoveel invloed zou hebben op de bevolking. Niet alleen op de gezondheid, maar ook op sociaal en emotioneel vlak. We verlangen naar het oude normaal. Willen weer terug naar het leventje wat we ooit hadden. Balen ervan dat we niet meer lekker uit eten kunnen. Gelukkig gaat maaltijdbezorging gewoon door. Hierdoor kan je niet alleen de lokale horeca steunen, maar geniet je ook nog eens van een stukje van ons normale leven.

Naast online eten bestellen is ook boodschappen bestellen populairder dan ooit. We gaan liever niet meer naar de supermarkten. Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen, maar ook omdat de sfeer die daar nu hangt allesbehalve aangenaam is. Lekker thuis blijven en de boodschappen bij de voordeur ontvangen, dat voelt een stuk prettiger.
Natuurlijk heeft de populariteit voor online eten bestellen niet alleen alles met het coronavirus te maken. Ook voor 2020 nam de populariteit al enorm toe. Dus wat zijn die andere redenen waarom we steeds vaker besluiten te bestellen? Wij geven je graag wat meer inzicht!

Lekker makkelijk en snel

 

Er is bijna niemand in ons land die nooit een keer iets besteld heeft. Het is soms gewoon heel makkelijk en snel om de telefoon te pakken en een bestelling te plaatsen of simpelweg een bezorgplatform te gebruiken. Bijvoorbeeld nadat je onverwacht een keer moest overwerken en hierdoor veel te laat thuis kwam. Dan ook nog eens boodschappen gaan doen en koken is vaak te veel. Een bestelling is dan snel geplaatst. Wist je dat sommige restaurants zelfs kortingen bieden als je op een doordeweekse dag een bestelling plaatst? Dat is dan natuurlijk ook mooi meegenomen.

Nog een groot voordeel van online eten bestellen is dat het tegenwoordig steeds gemakkelijker is om food near me op te zoeken. Voorheen had je enkel keuze uit de restaurants waar je ook daadwerkelijk zelf de contactgegevens van had. Het gemak van het internet was toe nog niet echt bekend. Inmiddels weten de meeste mensen wel hoe ze gebruik kunnen maken van een bezorgplatform. Hierbij vind je in enkele minuten alle restaurants bij jou in de buurt en is een bestelling binnen no-time eenvoudig online geplaatst.

Online eten bestellen nog nooit zo populair als in 2020!

Even niet koken graag

 

Soms zijn er van die momenten waarop je liever gewoon niet in de keuken wilt staan. Urenlang kokkerellen heeft nou eenmaal niet altijd de voorkeur. Zeker niet na een drukke werkweek of een relaxte zondag. Boodschappen doen, koken… het neemt al snel meer dan een uur van je tijd in beslag. En dat is soms net waar je juist geen zin in hebt. Liever plof je lekker op de bank met je favoriete serie of geniet je van de gezelligheid van jouw gezin. Even niet koken graag!

Vroeger kwam je dan vaak niet verder dan een kant-en-klare maaltijd, maar inmiddels zijn er mogelijkheden genoeg. Kiezen voor maaltijdbezorging is verreweg de beste optie. Dit kan simpelweg via je smartphone geregeld worden en je hoeft enkel nog maar te wachten tot de gerechten geheel contactloos worden bezorgd. Geen gedoe, enkel genieten.
Let er wel op dat de meeste restaurants enkel contactloos bezorgen en contant betalen in de meeste gevallen niet mogelijk is. Zorg er dan ook voor dat het mogelijk is om via de pin te betalen. Bij sommige bezorgplatforms is het tegenwoordig zelfs mogelijk om extra te pinnen en zo op een veilige manier fooi aan de bezorger te geven.

 

Keuze uit heel veel cuisines

 

Natuurlijk was het vroeger ook wel mogelijk om maaltijden af te halen. EN in sommige gevallen werd er soms al bezorgd. Toch is dat niet te vergelijken met hoe maaltijdbezorging er tegenwoordig uitziet. Toen had je bijvoorbeeld niet heel veel keus. Meestal ging het tussen de afhaalchinees of de plaatselijke snackbar. Chinees eten of een frietje dus. Inmiddels is het aanbod een stuk uitgebreider. Je kunt inmiddels bijna alle cuisines bij jou in je eigen woonplaats krijgen. Van Indisch tot Surinaams. Niets is te gek. Daardoor blijft het ook leuk en interessant om te kiezen voor maaltijdbezorging.

Wat eten we vanavond? Keus genoeg! Nog een groot voordeel: door verschillende cuisines uit te proberen, doe je ook nog eens de nodige inspiratie op om zelf nieuwe gerechten te maken. Win-win!


Plaats een reactie

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden