Op z'n Italiaans in Nijkerk

Op z’n Italiaans in Nijkerk

Het is maandagavond en wij hebben iets te vieren. Waar ga je dan naar toe. Geen zin om in ons dorp te gaan eten, dus moeten we iets anders verzinnen.
Zullen we Alberto’s in Nijkerk proberen, zegt hubbie. Omdat zij zo actief op Facebook zijn, schiet hem dit adres te binnen. We checken wel eerst even op de website of ze op maandagavond wel geopend zijn en dan blijkt zo te zijn. Op z’n Italiaans in Nijkerk!

 

Alberto’s Italian is een restaurant, pizzeria, winebar en heeft een trattoria waar je allerlei lekkere Italiaanse producten kunt kopen. In de winebar wordt een aparte dinerkaart aangehouden volgens het share dining principe, gerechtjes die je met elkaar deelt.

 

Geen parkeerproblemen bij deze toko, er ligt namelijk een parkeergarage onder het restaurant met wel 300 parkeerplaatsen. Aangekomen bij het restaurant ziet het er gezellig en uitnodigend uit. Een gezellige drukte op de maandagavond.

 

We krijgen een knus tafeltje en bestellen een glas Prosecco, Ruben Vino Frizzante Bianco Glera (4,95), we hebben immers iets te vieren en daar willen we op toasten. De mooie glazen worden geserveerd, maar ik zie geen bubbels. Deze fles heeft al een tijdje open gestaan zo te zien en te proeven. Als we er iets van zeggen, krijgen we gelijk een nieuw glas met bruisende bubbels geserveerd. Geen probleem dus. Erbij bestellen we een broodplankje met een heerlijke pesto, tapenade en knoflooksausje.

Op z'n Italiaans in Nijkerk Op z'n Italiaans in Nijkerk

Na het bestuderen van de kaart, waar een variëteit van antipasti, pizza’s, pasta’s, vis- en drye aged vleesgerechten van de Josper grill aangeboden worden, maken wij onze keuze.
We gaan voor de Antipasti die op een kar geserveerd wordt en waarvan we uit de diverse specialiteiten mogen kiezen (€ 9,50 pp). Jammer genoeg serveren ze geen gegrilde groenten die ik zo lekker vind. Maar de keuze bestaat uit diverse soorten vleeswaren, mozzarella met tomaat, kokkels, gebakken paddenstoelen met knoflook, inktvisterrine, olijfjes en sla. Doe maar van alles wat, zeggen we. De kokkels en champignons zijn erg lekker.
We drinken er een glas Chardonnay / Malvasia, Caldora Ortonese, Abruzzo (€ 3,90) bij en die gaat er goed in. Het is een krachtige frisse witte wijn met een beetje mineraliteit. Past goed bij salades, pasta of visgerechten.

Op z'n Italiaans in Nijkerk Op z'n Italiaans in Nijkerk Op z'n Italiaans in Nijkerk Op z'n Italiaans in Nijkerk

Dan bestellen we een pasta, manlief gaat voor de Tagliatelle Arrabiata (€ 14,50) en ik voor de Spaghetti Al Salmone met gerookte zalm, ui, knoflook en pesto (€ 14,50). Mijn tafelgenoot gaat over op de rode wijn een Nero d’Avola, Oltramare, Sicilia (€ 4,25).
Een stevige karaktervolle rode wijn, welke goed samen gaat met zijn pasta.
Sinds hij in Sicilië is geweest, is hij helemaal van de Siciliaanse wijnen als het om Italiaanse wijnen gaat. Hij vraagt of hij even de fles mag zien, wat blijkt nu hij heeft niet de wijn gekregen die hij bestelde. Gelukkig wordt er snel het juiste glas wijn gebracht. Ik bestel nog een zelfde glas witte wijn. Beide pasta’s zijn heerlijk, de Arrabiata heeft lekker veel tomaten en is niet te pittig, mijn spaghetti heeft een romige pestosaus met daarin kleine blokjes gerookte zalm. Lekker.
Na dit pasta “geweld” zitten we vol en besluiten we geen dessert te nemen.

Op z'n Italiaans in Nijkerk Op z'n Italiaans in Nijkerk Op z'n Italiaans in Nijkerk Op z'n Italiaans in Nijkerk

De inrichting van Alberto’s Italian is gezellig en warm. Diverse knusse hoekjes, stoere houten tafels en lekkere stoelen en banken om in te zitten. Grote open keuken, waarin je kan zien wat er gebeurt.
Er loopt genoeg bedienend personeel rond en deze zijn stuk voor stuk toppers. We hebben even pech met de prosecco en rode wijn, maar dat is geen punt bij ze en in een mum krijgen we nieuwe glazen.
Alberto’s heeft een prachtig terras, dat uitnodigt om zomers buiten te genieten van de Italiaanse lekkernijen.

 

Prijs/kwailiteit verhouding is in orde, het is geen Italiaan waar je snel even een pizaatje eet, maar wel een waar je gezellig gaat dineren.

 

Leuk voor ons om een goede Italiaan niet te ver van huis te hebben, hubbie is gek op de Italiaanse keuken, dus ik zie ons hier snel terugkeren.

 

Alberto’s Italian
Molenplein 7-11
3862 JL Nijkerk
033-2585774
http://www.albertositalian.nl/


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden