Pers-event Miele Experience Center

Pers-event Miele Experience Center

We ontvangen een leuke uitnodiging van Miele om in het Experience Center te Vianen Miele’s innovaties te ervaren én gezond Italiaans te koken met Roberta Pagnier.

Natuurlijk zijn we graag aanwezig op het Pers-event Miele Experience Center.

Pers-event Miele Experience CenterPers-event Miele Experience Center

We worden heel vriendelijk opgevangen door Chantal Mooyman (2twintig PR) bij het binnenkomen van het Experience Center en er wordt een heerlijk kopje koffie gezet met de prachtige Miele inbouwkoffiezetapparaten. Aan de gezellige grote statafel verzamelen zich steeds meer – van de 40 – genodigden. Foodbloggers, hoofdredacteuren van de foodmagazines en hobbykoks van AirDnD.

Pers-event Miele Experience Center

In de ‘rode’ zaal wordt ons door de enthousiaste speaker Jet van Nieuwkerk de CEO van Miele Stefan Verhoeven, Roberta Pagnier (bekende TV-kok) en Rob Lagendijk (AirDnD) voorgesteld. Miele gaat culinaire samenwerkingen aan met Roberta en Rob om hun expertise en netwerk te gebruiken.

 

Roberta zal vooral de consument laten zien dat mooie gerechten eenvoudig thuis te bereiden zijn met de nieuwe apparaten van Miele zoals bijvoorbeeld de stoomoven en vacumeerlade. Wat onbereikbaar lijkt voor de thuiskok, brengt Miele op de markt.

Middels een foodblogger challenge, waarbij de blogger gekoppeld wordt aan één van de nieuwe apparaten, gaat Roberta met hen lekkere gezonde maaltijden bereiden.

Ook zijn er diverse kookvideo’s met Roberta opgenomen in een Miele keuken in het Center. Roberta laat zien dat ook al ben je druk, je in een mum van tijd altijd vers en gezond eten kunt bereiden.

Rob van Air Drink & Dine (een organisatie waarbij hobbykoks een thuisrestaurant runnen) zal kookworkshops voor deze koks organiseren bij Miele. Hierbij kan men van elkaar leren en Miele kan de ervaringen van de koks weer gebruiken voor innovatie.

 

De trend is gezond eten en Miele helpt daarbij met nieuwe producten die daarbij aansluiten.

Miele vind het heel belangrijk om te onderzoeken wat voor de consument belangrijk is. Ze gaan voor duurzaamheid, kwaliteit en verdiepen zich in de individuele gebruiker.

Apparaten moeten er mooi en tijdloos uitzien en makkelijk in gebruik zijn.

Pers-event Miele Experience Center Pers-event Miele Experience Center Pers-event Miele Experience Center Pers-event Miele Experience Center Pers-event Miele Experience Center

Nu mogen we een kijkje nemen in de gigantische ‘showroom’. We vernemen dat er per jaar 30.000 bezoekers zich komen oriënteren in het Center, voordat zij apparatuur aanschaffen. Ik wordt helemaal enthousiast en verdrietig tegelijk. Wat zit ik thuis nog te klooien met mijn oude apparaten? Maar ja als we zouden gaan verbouwen, dan wil ik wel het nieuwste van het nieuwste. Zoals een downdraft (afzuigkap verzonken in het keukenblad), een megagrote koelkast of een combi oven/stoomoven waarin je gerechten sous vide kunt bereiden. Om nog maar niet te spreken van de ingebouwde koffiezetapparaten waarin je een perfecte latte macchiato kunt maken, vacumeerlade, warmhoudlade die je ook kunt slowcooker kunt gebruiken en een wijnkast. Maak me gek! Tja dat wordt nog wel even heel hard werken en sparen.

Pers-event Miele Experience Center Pers-event Miele Experience Center Pers-event Miele Experience Center Pers-event Miele Experience Center

Uiteindelijk belanden we in de Culinary Institute waar we zelf een gezonde Italiaanse lunch met de recepten van Roberta gaan bereiden. We worden in groepen verdeeld en gaan aan de slag met Carpaccio volgens het originele recept van Harry’s Bar, Foccacia met gemarineerde Buffalomozzarella, Citroenravioli met ricotta en als dessert Pizza Dolce Veneziana en Kersen met Zabaione. We moeten flink aan de slag om alle gerechten om tijd klaar te hebben. Maar het resultaat mag er zijn, vooral de gemarineerde mozzarella is als een engeltje die op je tong piest. Gezellig staand eten we alle gerechtjes en drinken er een heerlijk glas wijn bij.

Pers-event Miele Experience Center Pers-event Miele Experience Center

Het is ontzettend leuk om samen te koken en te eten én om andere foodbloggers te ontmoeten. Het programma is helaas afgelopen, maar de contacten zijn gelegd en ik kom zeker een keer terug in het Miele Experience Center om nog meer inspiratie op te doen.

Hulde voor iedereen die dit georganiseerd heeft, het was top!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden