Pizza maken op Yakiniku Kamado Grill

Pizza maken op Yakiniku Kamado Grill

Zelf deeg maken is niet moeilijk, maar wel heel lekker en raden we ook zeker aan. Bij deze een recept speciaal gemaakt voor pizza’s op de Kamado. Dit recept is voor circa 6 pizza’s (kleintjes) / personen. We gaan vandaag pizza maken op Yakiniku Kamado Grill.

 

Ingrediënten:

 

– 1 kilo (‘00’ Italiaanse) bloem
– 600 ml lauw water
– 8 gram zout
– 16 gram gist
– 10 gram suiker
– 15 ml olijfolie

 

Bereidingswijze deeg:

 

Zeef de bloem, de gezeefde bloem doe je in een grote schaal.
Ondertussen meng je de suiker, gist en het water in een andere schaal of kom. Laat dit geheel circa 10 minuten rusten.
Neem de schaal met bloem en voeg zout en olijfolie toe aan de bloem, vervolgens af en toe een beetje water (met suiker en gist, welke net 10 minuten gerust heeft). Dit doe je naar eigen inzicht en maak hierna een deegbal van het geheel.
Kneed vervolgens het deeg circa 10 minuten, dit kan met de hand of met de keukenmachine met deeghaak op lage stand. Zorg dat het deeg soepel is. Leg hierna de deegbal terug in de kom en laat het rijzen op een vochtige warme plek, bedek de kom met een vochtige doek.

 

Verdeel het deeg in 6 ballen, leg deze wederom op een plaat en laat nogmaals een uur rijzen, zodat het volume kan verdubbelen.
Maak hierna de pizza’s, bestuif eerst het aanrecht of je snijplank met bloem, zodat je de pizza’s tot gewenste dikte kan uitrollen.

 

Tomatensaus

 

De basis voor de pizza is tomatensaus, deze kun je zelf maken of kopen. Wij hebben deze zelf gemaakt met tomatenpuree en oregano en knoflook. Hierna de pizza belegd met mozzarella, eventueel salami en Italiaanse kruiden. Laagje kaas erover en klaar om te bakken.
Persoonlijk vinden wij het lekkerder als je minder ingrediënten op de pizza doet dan dat je hem helemaal vol belegd.

 

Pizza’s bakken

 

Als je de pizza’s voorbereid hebt met het deeg en de ingrediënten kun je de Yakiniku gaan opwarmen. Zorg dat je grote kolen gebruikt, hierdoor komt er meer ruimte tussen de kolen en krijg je de Yakiniku beter en sneller op de gewenste temperatuur. Zodra de Yakiniku op circa 180 graden zit, kun je de heat deflector erop leggen. Deze leg je op de binnenring van de Yakiniku. Op de heat deflector zet je vervolgens de lift en hier kan straks de pizzasteen op geplaatst worden.

Pizza maken op Yakiniku Kamado Grill

Warm de kamado op tot 300 graden en leg dan de pizzasteen op de lift. Bestrooi deze met een beetje bloem zodat het deeg niet blijft plakken. Hier op kun je de pizza leggen. Bakken maar! Als de Yakiniku goed op temperatuur is heb je in ongeveer 5 minuten een heerlijke zelfgemaakte pizza!

 

Pizza maken op Yakiniku Kamado Grill

 

Lees ook mijn blog met tips over barbecueën.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden