Pizzaretten op Vaderdag

Pizzaretten op Vaderdag

Op speciaal verzoek gaan wij pizzaretten op Vaderdag. Wij hebben alvast met de kinderen en kleinkinderen een voorproefje genomen en dat was super goed bevallen. Behalve pizza stond er nog veel meer op tafel, voor ieder wat wils. Voor deze keer hebben wij de Pizzarette Grill uit de kast getrokken, zodat wij ook vlees en groenten konden grillen op de plaat.

 

Worstenfestijn

Pizzaretten op Vaderdag

Ik had eigenlijk hele andere ideeën om met Vaderdag op de Pizzarette te bereiden zoals lekkere biefstukjes, enz. Maar toen ik een aanbieding van diverse soorten verse worsten zag bij mijn online slager, heb ik deze ingeslagen. Het is dus een worstenfestijn geworden en dat was super leuk. Ik had venkel-sinaasappel, Mediterranean, Mexicaanse, Caribbean en Jalapeño-kaas worsten gekocht om te grillen op de Pizzarette. We deden een soort Russische roulette en moesten raden welke worst we aten, super leuk om te doen. Dan kon je ineens zomaar een hele pittige treffen. Alle worsten waren heerlijk maar de venkel-sinaasappel en Jalapeño-kaas waren voor ons de winnaars.

 

Wat serveer je nog meer

Pizzaretten op Vaderdag Pizzaretten op Vaderdag

Ik had 5 x een half worstje per persoon gerekend en dat was meer dan genoeg. Vooral omdat ik natuurlijk nog andere lekkere dingetjes op tafel had staan.
Erbij had ik nog een maïssalsa met rucola, pesto, aioli en kleine naanbroodjes gemaakt. Die naanbroodjes hebben we opgewarmd in de Pizzarette.

 

Daarnaast had ik nog 1 rol pizzadeeg met tomatensaus gebruikt en rondjes gestoken uit het pizzadeeg met die handige uitsteker die bij de Pizzarette geleverd wordt. Verder natuurlijk nog pizzakaas, mini mozzarella, plakjes salami, blokjes ham, tomaatjes en snack paprika’s. Dit was meer dan voldoende voor vier volwassenen en 2 kinderen en tjonge wat hebben ze gesmuld.

 

Pizzarette Grill

Pizzaretten op Vaderdag

Naast de ‘gewone’ Pizzarette met een dome, zijn wij ook in het gelukkig bezit van de Pizzarette Grill. Hiermee kan je pizzaatjes maken combineren met grillen en racletten. Een super handig alles-in-een apparaat. Willen de kinderen pizza’s maken en de volwassenen liever grillen, dat kan allemaal op de Pizzarette Grill.
En met de speciale pannetjes kan je ook nog eens racletten, hoe leuk is dat.
Ik moet zeggen dat deze Pizzarette Grill heter wordt dan de ‘gewone’, waardoor de pizzaatjes super snel klaar zijn en krokant worden. Ook de grillplaat wordt vrij snel super heet, waardoor je er makkelijk een heerlijk steak op zou kunnen bakken (gaan wij dus nog doen).
Het is wel even een aanschaf, maar dan heb je ook wat. Pizzaretten, racletten, gourmetten en grillen met een apparaat.

Pizzaretten op Vaderdag

Pizzaretten op Vaderdag

 

Mocht het nu mooi weer zijn en je hebt geen barbecue, dan kan je natuurlijk heel goed buiten eten bereiden op de Pizzarette. Groot voordeel hiervan is dat je geen luchtjes in de kamer hebt.

 

Lees ook:

 

Zoete verwennerijen uit de Pizzarette
Pizzarette met Pasen
Pannenkoekfeestje op de Pizzarette
Racletten op de Pizzarette
Kerst vieren met een Pizzarette


Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden