Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

We ontvangen een leuke exclusieve uitnodiging voor een Pop-up for a day bij Restaurant Lieve in Amsterdam door Melvin Zwarthoed van RokenenKoken.

 

Wij gaan zondag dus naar Amsterdam. Zullen we met de trein of met de auto? Toch maar met de auto, parkeren in het Olympisch Stadion (in het weekend voor € 1,-!) en met de tram naar de Herengracht. Deze muts die niet zo vaak in Amsterdam komt, heeft het goed geregeld. Lijn 16 en uitstappen op de Keizersgracht. Wat denk je? Wij komen op de Herengracht nummer 500 uit en moeten lopen naar nummer 88, …pfff wist niet dat de herengracht ZO lang was. Nou we hebben de calorieën al bij voorbaat verbruikt! Na 30 minuten flink doorstappen zijn we er eindelijk en komen in het gigantisch grote maar ook gezellige restaurant Lieve terecht. Ze verwachten ons al en we worden begeleid naar het achterste gedeelte van het restaurant wat speciaal is ingericht voor de pop-up.

Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

Het is een drukte van belang en er zijn nog twee stoelen vrij voor ons aan een tafel, wat de tafel van de foodbloggers blijkt te zijn. Gelijk kennis gemaakt met de bloggers Tim uit Delft, Evelyne uit Amersfoort en Mieke uit Leende. Er wordt gelijk een heerlijke Australische Chardonnay ingeschonken voor ons. De sfeer zit er al goed in.

Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

De menukaart ligt op tafel en dat belooft veel goeds vanavond. Het thema is ‘Roken’ maar dat kan ook niet anders …. RokenenKoken is wat Melvin Zwarthoed doet. We zien hem druk doende in de keuken staan. Ga er maar aan staan…. als hobbykok een restaurant runnen waar 80 gasten zitten. Chapeau!

Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

Al snel komt het voorgerecht het is Tartaar van rode biet, met gerookt spek, geitenkaas en een kletskop van cashewnoten. Het tartaartje is heerlijk, volgens mij proef ik ook nog appeltje erin, de kletskop is wat aan de zoete kant. Hierdoor valt de wijn van het wijnarrangement een beetje weg. En dat is jammer want het is een lekkere droge Chablis uit Frankrijk. Het leuke is dat voor de liefhebbers er een bierarrangement is bij alle gerechten. De bierdrinkers aan onze tafel komen goed aan hun trekken.

Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

Al snel worden er kommetjes op onze tafel geplaatst en hierin wordt de Gerookte paprikasoep in geschonken. Hij is lekker pittig, Melvin heeft waarschijnlijk de picante gerookte paprikapoeder erin gebruikt. De rode Nero D’Avola uit Italië kan de pittigheid van de soep goed aan.

Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

Er wordt keurig gevraagd – door de overigens zeer professionele bediening van de pop-up – of wij al toe zijn aan het hoofdgerecht. Ja hoor, laat maar komen. Het is gerookte en daarna gebakken Zalmfilet met een citroen roomsaus, bloemkool, romanesco en een truffel aardappelpuree erbij. De zalm had een hele lichte rooksmaak en was precies goed gegaard en de saus was er lekker bij en met heerlijke gefrituurde kappertjes op de zalm. De aardappelpuree met truffel was vertruffelijk, de groenten zijn alleen maar even gestoomd of gekookt. Erbij een witte Siciliaanse Grillo, perfecte combi!

Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

Als afsluiter komt er een Cheesecake met bodem van gerookte amandelen met een chocolademousse erbij op een crumble. Het is een gebakken cheesecake die behoorlijk machtig is, maar de chocolademousse met een kleine crispy erin, gaat er buitengewoon goed in. De begeleidende wijn is een bijzondere; een Mavrodaphne … het Griekse alternatief voor rode port, die gaat goed samen bij chocolade.

Pop-up for a day bij Restaurant Lieve

Nog een lekker kopje koffie en thee na en nog even nakletsen met de eigenaresse van Lieve en natuurlijk met Melvin Zwarthoed. Hij vertelt ons dat hij heel erg zenuwachtig was voor de bloggers tafel. Nergens voor nodig Melvin, het eten is heerlijk en we hebben een fantastische avond. Bedankt Jorien van restaurant Lieve voor de gastvrijheid en natuurlijk de gedreven hobbykok Melvin voor het lekkere eten! https://www.facebook.com/Rokenenkoken/

 

Het Belgische Restaurant Lieve is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam en zij lanceerden eind vorig jaar een pop-up concept voor iedereen die de droom heeft om dit eens te doen. Dus elke foodie, foodblogger of kookgek kan dit organiseren bij Lieve.
Het restaurant heeft hiervoor een aparte ruimte met open keuken, waar je zelf de styling, het menu en de prijs kunt bepalen. Uiteraard wordt je goed begeleid door het restaurant.

Ben jij geïnteresseerd in het realiseren van jouw eigen pop-up restaurant voor een dag bij Lieve, neem dan contact op met ze op: eten@restaurantlieve.nl of check hun website:
www.lieve-amsterdam.nl


Plaats een reactie

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden