Pompoentaart en cheesecake

Pompoentaart en cheesecake

Pompoentaart en cheesecake gecombineerd in één taart. Wij zijn geland in de taartenhemel. In plaats van een cream cheese topping op de pompoentaart, heb ik nu een cheesecake bovenop de pompoentaart gebakken. En het resultaat is verbluffend lekker. Wel machtig, daarom heb ik er een klein taartje van gemaakt (springvorm van 18 centimeter doorsnee). Als […]

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche is een gemarineerde rauwe visgerecht wat oorspronkelijk uit Peru komt. De ceviche is al jarenlang ontzettend populair en eindelijk ben ik er aan toegekomen om een recept hiervoor te maken. Het is een Ceviche van tonijn met grapefruit geworden en ik kan jullie verklappen dat dit ontzettend lekker geworden is.   Ceviche   De […]

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij.   Tonijn   In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]

Rocky Road voor Halloween

Rocky Road voor Halloween

Ik zag nog een zak mini marshmallows liggen in een keukenkastje. Daar moest ik nog iets van maken, maar wat. Omdat het oktober is en die marshmallows top zijn in een rocky road, was het een goed excuus om een Rocky Road voor Halloween te maken. Toch? Dus ons dorp ingegaan op zoek naar passend […]

Hartvormige plaattaart met vijgen

Hartvormige plaattaart met vijgen

Momenteel zijn er volop verse vijgen te koop en omdat ze in de aanbieding waren heb ik er heel veel gekocht. Maar ja, wat ga je er dan mee doen. Ze zijn natuurlijk al heerlijk om zo te eten of in de yoghurt te serveren, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Het […]

Peertjes gestoofd in Chai thee

Peertjes gestoofd in Chai thee

Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader.   Stoofperen […]

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg.

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg

Deze feestelijke hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg zijn heel erg leuk om als voorgerecht te serveren of als hapje bij een borrel. Het zijn kleine hapjes, serveer ze op een leuk schoteltje met een klein bestekje erbij.   Blauwe kaas   Ik heb een Roquefort kaas hiervoor gebruikt, maar je kunt ook […]

Pompoen cakerol met roomkaas

Pompoen cakerol met roomkaas

Het is echt herfst en ik heb alweer enkele pompoenen gekocht. Behalve er een heerlijke soep van te maken, kan je er natuurlijk ook een heerlijke pompoen cakerol met roomkaas van maken.   Pompoen   Nu is de herfst niet mijn favoriete jaargetijde, maar pompoenen vind ik heerlijk. Die kan ik de hele herfst en […]

Langzaam gestoofde kweeperen

Langzaam gestoofde kweeperen

Door een dorpsgenoot werd ik erop geattendeerd dat er in een bepaalde straat heel veel kweepeerbomen staan en dat ik die daar kon plukken. Nou onmiddellijk naar dit adres gereden natuurlijk en daar stonden de bomen vol met kweeperen. Hij zei nog: de jongelui lopen te voetballen met de kweeperen die van de boom gevallen […]

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden