Côte de Boeuf met rozemarijnboter

Côte de Boeuf met rozemarijnboter

Côte de Boeuf is een stoer stuk vlees, het echte dude food! Ideaal voor de barbecue of om te bereiden in de oven als je veel eters aan tafel krijgt. Het is een grote steak met daaraan nog een bot. De Engelse benaming voor dit vlees is prime rib en dat is het ook. Het vlees […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt. […]

Gegrilde groene asperges met burrata

Gegrilde groene asperges met burrata

Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je […]

Ruby chocolade truffels

Ruby chocolade truffels

Deze ruby chocolade truffels zijn ideaal om te maken voor Moederdag. Verwen je moeder, oma, vrouw of lief met deze prachtige roze chocolade truffels. Chocolade truffels maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Als je dit recept stap voor stap volgt kan jij ook deze mooie roze chocolade verwennerij maken. Je zult hiermee echt […]

Kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous

Kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous

Kalfsvlees is heerlijk mals en mager vlees. En deze kalfsentrecôtes die gesneden worden uit de dunne lende zijn nog veel malser dan de runder entrecôtes. Er zit wel een dun randje vet aan een kant, laat dat er in ieder geval aanzitten als je het bakt. Hierdoor krijgt het vlees meer smaak. Deze kalfsentrecôte met […]

Lamsfilet met gegrilde asperges

Lamsfilet met gegrilde asperges

Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het […]

Oranje studentenhaver chocoladereep

Oranje studentenhaver chocoladereep

Toen ik die prachtige oranje chocolade druppels vond op internet, wist ik meteen wat ik ermee wilde maken. Het was eind april, bijna Koningsdag, dus daarom deze oranje studentenhaver chocoladereep. Niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens ontzettend lekker.   Ik denk dat het Koningshuis met deze heerlijke repen de dag wel […]

Lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen

Lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen

Als je eens een bijzonder etentje wilt geven thuis, maak dan deze lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen. Lamsrack is een bijzonder mals stukje vlees. Bak of rooster het mooi rosé of zelfs medium rare. Lam en knoflook en tijm of rozemarijn zijn een goede combinatie, daarom heb ik de lamsrack hiermee gemarineerd. Laat het minimaal […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden