Haringtartaar met biet en ei

Haringtartaar met biet en ei

De Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! En natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in je keel te laten glijden, maar het is ook leuk om er eens een bijzonder gerechtje van te maken. Haring en rode biet is een mooie combinatie, daarom heb ik ze beide verwerkt in deze haringtartaar met biet […]

Gepofte paarse zoete aardappel met paling

Gepofte paarse zoete aardappel met paling

Ik zag bij mijn groenteboer paarse zoete aardappelen liggen, gelijk gekocht natuurlijk. Maar ja wat je ervan maken? Ik had nog heerlijke gerookte paling liggen van de palinglunch in restaurant** De Lindenhof. Deze twee gecombineerd in dit gerechtje gepofte paarse zoete aardappel met paling. Ontzettend leuk om te serveren als voorgerechtje tijdens een etentje thuis. […]

IJscake met karamelsaus

IJscake met karamelsaus

Deze ijscake met karamelsaus is een recept van Nigella Lawson. Waarschijnlijk heb je haar wel eens op TV gezien, zij is namelijk een Britse TV chef. Eigenlijk is zij geen chef, maar een thuiskok. En wat voor een, zij brengt koken op een sexy manier aan de man. De manier waarop ze praat over eten […]

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis. En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het […]

Entrecote met knoflook-roomsaus

Entrecote met knoflook-roomsaus

Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]

Rode biet carpaccio met paling

Rode biet carpaccio met paling

Op de Paling Patron van het jaar award uitreiking, kregen we ook nog heerlijke gerookte paling mee van Paling.nl. Deze paling is natuurlijk heerlijk om zo op te peuzelen op een toastje, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het blijft natuurlijk een bijzondere delicatesse, vooral vanwege de prijs. Ik heb er een rode […]

Chowder vissoep

Chowder vissoep

Deze chowder vissoep oftewel clam chowder is een recept wat oorspronkelijk uit New England in Amerika komt. Het is een soort stoofpot gemaakt van visbouillon, melk of room, welke gebonden wordt met verkruimelde crackers of een roux. Daarin natuurlijk diverse soorten vis, schaal en schelpdieren. De New England clam chowder wordt gemaakt van schelpdieren en […]

Geflambeerde aardbeien met vanille-ijs

Geflambeerde aardbeien met vanille-ijs

Ik had heerlijke lokale aardbeien van Fruithal Smits uit ons dorp ontvangen. Super vers en heerlijk zoet. Natuurlijk lekker om zo te eten, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Het was een warme dag en we hadden zin in ijs. Het is dus geflambeerde aardbeien met vanille-ijs geworden. Een overheerlijk nagerecht, wat een […]

Goddelijke chocolade soufflé

Goddelijke chocolade soufflé

Ik ben mijzelf de laatste tijd aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit gemaakt heb. Zo ook de beruchte soufflés. Dat is toch wel een klassieker die elke foodie in zijn/haar repertoire moet hebben vind ik. Omdat zondag toetjesdag is bij ons, heb ik dit weekend een goddelijke chocolade soufflé gemaakt. […]

Asperges met gepocheerde zalm

Asperges met gepocheerde zalm

Deze asperges met gepocheerde zalm, beurre blanc met daslook en gebakken aardappeltjes is een gerecht wat je maakt voor een speciale avond of een speciaal etentje thuis. Het kost even wat tijd en energie, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Je zou dit gerecht zelfs koud kunnen serveren op een warme dag. Dan wordt […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden