Zelfgemaakte kippenlever paté

Zelfgemaakte kippenlever paté

Ik ben gek op kippenlevertjes, maar de meesten eten dit niet. En dat is jammer, want het kan zo lekker zijn. Gebakken kippenlevertjes met spek of uien als maaltijd of op brood is om te smullen. Net zoals deze zelfgemaakte kippenlever paté, die is heerlijk. Zelfgemaakte paté is sowieso leuk om te maken voor een […]

Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes

Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes

Deze frisse citroen cheesecake met Paaseitjes is een no-bake cheesecake. Dus er komt geen oven aan te pas. Natuurlijk is deze cheesecake het hele jaar door lekker, maar door de chocolade eitjes erop is het een mooie Paastaart geworden. Dus zonder eitjes serveer je hem de rest van het jaar.   Zomers natuurlijk ontzettend lekker […]

Kokos vogelnestjes met dragee eitjes

Kokos vogelnestjes met dragee eitjes

Ik ben gek op kokosmakronen en deze kan je heel makkelijk zelf maken. Omdat het bijna Pasen is heb ik deze keer samen met de kleinkinderen Kokos vogelnestjes met dragee eitjes gemaakt. Ze vonden het niet alleen heel erg leuk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker. Smullen maar! Kokosmakronen   Het […]

Sukade met appelstroop van Martin

Sukade met appelstroop van Martin

Op mijn verjaardag werd ik door hubbie ontvoerd om uiteindelijk te arriveren bij het twee sterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. Tjonge wat een fantastische avond hebben wij gehad. En wat hebben wij genoten van alle gerechten die geserveerd werden. Het hoofdgerecht was sukade met ganzenlever en appelstroop. Hoe subliem kan een stukje sukade bereid worden. […]

Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout

Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout

Ik ben de laatste tijd mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken, die ik nog niet eerder bereid heb. Zo ook gnocchi zelf maken. Deze zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout en zijn volgens mij goed gelukt voor de eerste keer. En de smaak was echt top. Fluweelzachte deegkussentjes met een hartige topping. […]

Kabeljauw met zeekraal en paprikasaus

Kabeljauw met zeekraal en paprikasaus

Deze kabeljauw met zeekraal en paprikasaus ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken, maar het tegendeel is waar. Het is een super lekker gerecht en met de juiste voorbereidingen staat het in no-time of tafel. Maak het voor een speciaal etentje en de visliefhebbers zullen verrukt zijn.   Kabeljauw   De kabeljauw is een […]

Hartvormige croissants met jam

Hartvormige croissants met jam

Ik zal heel eerlijk zijn, de inspiratie voor deze hartvormige croissants met jam heb ik gekregen van het programma Heel Holland Bakt. Daar moesten ze in de technische opdracht hartvormige croissants maken. Dit was natuurlijk een veel te ingewikkeld recept voor deze niet-bakster, daarom heb ik er een hele simpele uitvoering van gemaakt. Minimale inspanning […]

Donuts met slagroom en frambozen

Donuts met slagroom en frambozen

Eigenlijk is dit geen recept te noemen, maar het is wel een ontzettend lekker gebakje. Maak deze mini donuts met slagroom en frambozen als verwennerij op bijvoorbeeld Valentijnsdag of Moederdag. Het is zo makkelijk, dat iedereen kan dit maken.   Donuts   Donuts zijn een soort gefrituurde beignets met een gat erin. Ze komen oorspronkelijk […]

Hartvormige Ruby pindarotsjes

Hartvormige Ruby pindarotsjes

Met slechts twee ingrediënten creëer jij een heerlijke zoete versnapering voor je lief. Is hij/zij gek op chocolade en pinda’s, dan moet je dit beslist maken. Deze combinatie van Ruby chocolade met het zoute van de pinda’s is te lekker. Ik wilde geen Valentijns recepten maken dit jaar omdat ik er al verschillende op de […]

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

WWij zijn gek op een biefstukje op z’n tijd en daarbij serveer ik dan graag een sausje. De ene keer is het een paddenstoelensaus, de andere keer een rode wijnsaus en vandaag is het een pepersaus. De biefstuk met zelfgemaakte pepersaus is helemaal niet moeilijk te maken. De kant-en-klare sauzen uit de winkel kunnen niet […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden