Vegetarische Marokkaanse burgers

Vegetarische Marokkaanse burgers

Ik ontving vegetarische burgers van The Blue Butcher. De no meat insude burger that satisfies like a burger noemen ze het zelf. Nu eten wij steeds minder vlees, maar ben ik meestal niet zo’n fan van de vleesvervangers. Maar ja als je iets krijgt wil je het toch uitproberen. En daar wil ik dan natuurlijk […]

Kipsalade met ras-el-hanout

Kipsalade met ras-el-hanout

Wat doe je met restjes gebraden kippenvlees….je maakt er een lekkere salade van. Deze kipsalade met ras-el-hanout noem ik een Marokkaanse kipsalade. Slaat misschien nergens op, maar door de specerijen en de zachte gedroogde abrikozen erin heb je de smaken van Noord-Afrika te pakken. Deze salade is lekker op een boterham, maar ook op een […]

Lamsschenkels met granaatappel

Lamsschenkels met granaatappel

Ik haal altijd lamsvlees bij de Turkse slager. Bij hem zag ik slechts 1 lamsschenkel liggen in de vitrine, maar hij was zo vriendelijk om er nog 3 af te snijden van de bouten die hij had. En toen ik toch in de Turkse winkel was, heb ik natuurlijk nog veel meer lekkers gekocht. Zo […]

Tajine met rundvlees en pompoen

Tajine met rundvlees en pompoen

Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.   Ras-el-hanout […]

Chermoula zelf maken

Chermoula zelf maken

Chermoula is een Marokkaans/Noord-Afrikaanse marinade c.q. saus, die meestal gebruikt wordt voor het marineren van vis, vlees of kip. Een chermoula recept varieert van familie tot familie en iedereen verklaart zijn/haar recept als de enige echte. Meestal wordt in chermoula olijfolie, verse kruiden zoals peterselie en koriander, (ingelegde) citroen, knoflook, peper en komijn gebruikt. Vooral door […]

Zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous

Zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous

Als je nog nooit een hele vis bereid hebt, dan kan ik je deze zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous aanbevelen. Je kruid de vis en zet de schaal in de oven. Dit is een heel erg makkelijke en heerlijke manier om vis te bereiden. Als je verse tuinbonen gebruikt, kook deze dan met couscous […]

Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade

Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade

Als je geen tajine hebt, bereid je deze Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade in een grote braadpan. Deze Kiptajine met honing en pijnboompitten is ook erg lekker.

Kiptajine met honing en pijnboompitten

Kiptajine met honing en pijnboompitten

Kiptajine met honing en pijnboompitten is een heerlijk Marokkaanse tajinegerecht (dat niet perse in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan) met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig. En dan blijven we nog in het Midden-Oosten met deze Mandarijnparfait met pistachenoten. Lekker als dessert na […]

Bastilla met pompoen en feta

Bastilla met pompoen en feta

Een hartige taart met een Marokkaanse twist.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden