Haringsalade met aardappel en rucola

Haringsalade met aardappel en rucola

Heerlijk, het seizoen van de Hollandse Nieuwe is weer begonnen. Ach wat is dat toch lekker; die smeuïge zilte smaak van de haringen. Ik ben er dol op! Lekker om zo op te eten, maar natuurlijk ook zalig om te verwerken in een salade zoals deze heerlijke haringsalade met aardappel en rucola. Haring geserveerd met […]

Zelf tartaarsaus maken

Zelf tartaarsaus maken

Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]

Captain’s dinner met kapucijners

Captain’s dinner met kapucijners

Ik lustte vroeger geen bruine bonen en kapucijners. En in mijn geheugen aten we dat best wel vaak, net zoals elke vrijdag vis. Dat vond ik ook niet lekker, vooral niet als het gekookte kabeljauw was en dat werd dan ook nog geserveerd met gekookte worteltjes en aardappelpuree. Ook nog twee dingen die ik niet […]

Reuben sandwich speciaal

Reuben sandwich speciaal

Ik was al heel lang van plan om mijn hubbie te verwennen met dit Amerikaanse klassieke broodje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik noem het de Reuben sandwich speciaal omdat de sandwich dubbeldik belegd is. Dit broodje is een complete maaltijd, je kunt het zelfs als avondeten serveren.   Reuben sandwich   […]

Zelf ravigottesaus maken

Zelf ravigottesaus maken

Ik had een heerlijke fish and chips gemaakt en wilde daar nog een saus bij serveren. Natuurlijk is een tartaarsaus of remouladesaus er lekker bij, maar deze keer heb ik een ravigottesaus gemaakt. Zelf ravigottesaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dat de kant-en-klare sauzen. Die sauzen uit een potje heten wel ravigottesaus, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden