Gerookte makreel paté

Gerookte makreel paté

Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]

Pasta met makreel, artisjok en spinazie

Pasta met makreel, artisjok en spinazie

Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze pasta met makreel, artisjok en spinazie is simpel en snel te bereiden. Een smaakvol gerecht wat ideaal is om te koken op een drukke doordeweekse dag. Hiermee schotel je toch iets lekkers voor en het lijkt alsof je er heel veel werk aan hebt gehad, wat […]

Saffraan paella met erwten en makreel

Saffraan paella met erwten en makreel

Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan.   Paella   Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]

Makreelburger met remoulade saus

Makreelburger met remoulade saus

Deze makreelburger met remoulade saus zijn eenvoudig te maken en heel erg smakelijk. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm of tonijn uit een blikje of gepocheerde (wit)vis. Als je vis uit blik gebruikt, laat dit dan heel goed uitlekken.   Burgers   Wij zijn gek op hamburgers, maar een visburger op […]

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Dit is mijn versie van een Nigella-recept (uit haar Nigellissma boek) dat op zijn beurt gebaseerd is op een traditioneel Siciliaans recept: pasta con le sarde (pasta met sardientjes). Nigella heeft de sardines vervangen door gerookte makreel, maar de rest van de ingrediënten zijn heel typerend voor de Siciliaanse voorraadkast: rozijnen, pijnboompitten, kappertjes en Marsala-wijn. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden