In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. Bergerac aardappelen oftewel truffel aardappelen van the potato company uit de aardappelhoofdstad Emmeloord en spekbonen van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade met truffelaardappel en bonen. Een salade met rucola, eieren en een smaakvolle mosterddressing erbij. Bergerac aardappelen […]
Natuurlijk kan je tegenwoordig hele goede barbecuesauzen kopen, maar deze zelfgemaakte mosterd barbecuesaus is niet te versmaden! Als je nog nooit een mosterd barbecuesaus geprobeerd hebt, heb je echt iets gemist. Deze saus is lekker bij elk soort vlees, maar vooral bij gegrild varkensvlees of kip smaakt het super. Dus snel maken deze saus en […]
Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]
Deze bavette met lente-ui en komkommer is weer eens een andere manier om deze steak te serveren. Eet het als hoofdgerecht met eventueel lekkere frites of gebakken aardappelen erbij. Of serveer het als lunch met een stuk brood erbij. Ook heerlijk als voorgerecht. Je kunt de bavette vervangen door een ander soort steak of biefstuk. […]