Hoisin kip met cashewnoten

Hoisin kip met cashewnoten

Deze Hoisin kip met cashewnoten is toch wel een van mijn favoriete gerechten bij de Chinees. En gek genoeg had ik het nog nooit thuis bereid. Maar nu dan wel en wat een heerlijk kipgerecht is het toch. Ik heb het geserveerd met gekookte basmati rijst en geblancheerde peultjes, een heerlijk en snel te bereiden […]

Kipgehaktballetjes met bimi en rijst

Kipgehaktballetjes met bimi en rijst

Een makkelijk en snel te maken Aziatisch gerecht van kipgehaktballetjes met bimi en rijst. De heerlijke hoisinsaus erbij maakt het gerecht helemaal af. Serveer het met gekookte witte rijst of noedels. Binnen een klein half uurtje staat dit smakelijke gerecht op tafel.   Kipgehakt   Misschien wisten jullie het al, maar ik ben gek op […]

Aziatische varkenshaas met kumquats

Aziatische varkenshaas met kumquats

Deze Aziatische varkenshaas met kumquats is een snel roerbak gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt, maar toch iets lekkers wilt eten. Ja en je hebt wel een paar Aziatische smaakmakers nodig voor dit recept, maar die kan je altijd weer gebruiken in andere roerbak gerechten.   Kumquats   De kumquat is […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

1 juli is de dag van pastasalades. Bij pasta denk je vaak aan Italiaanse gerechten, dus bij pastasalade eigenlijk ook. Ik heb een pastasalade gemaakt met Aziatische smaken. Het is een Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip geworden.   Hierbij heb ik Fregola pasta gebruikt. Fregola of ook wel Fregula is een pastasoort oorspronkelijk uit […]

Gehaktballetjes in cranberrysaus

Gehaktballetjes in cranberrysaus

Deze gehaktballetjes in cranberrysaus is een leuk gerecht om te serveren in december.  Het is een leuk en makkelijk gerecht en het ziet er ook nog heel erg feestelijk uit. Serveer de balletjes met witte rijst, aardappelpuree of een Wortel zoete aardappelpuree.   Kipgehakt is vrij nat, je hoeft het gehakt dan alleen maar aan […]

Chinese speklapjes (Char Siu)

Chinese speklapjes (Char Siu)

Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb er Chinese speklapjes (Char Siu) […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden