Mango taartje met kokos

Mango taartje met kokos

En weer een leuke recepten swap, georganiseerd door Mandyandmore. Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van Esthers-Keuken. Omdat mijn man, net zoals die van haar, gek is op mango was de keuze snel gemaakt. En alles waar kokos in zit, vind ik te lekker. Het is dus een mango taartje met kokos geworden.   […]

Notenrepen met honing en kokos

Notenrepen met honing en kokos

Voor deze notenrepen met honing en kokos heb ik honing, paranoten, pistachenoten, sesamzaadjes en kokosvlokken gebruikt. Deze producten heb ik allemaal online gekocht bij De Notenshop.   Noten   Natuurlijk kan je allerlei soorten noten en/of zaden voor deze notenrepen gebruiken, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Gebruik wel vaste […]

Thaise Massaman curry met kip

Thaise Massaman curry met kip

Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of […]

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]

Chutney van appel en rozijnen

Chutney van appel en rozijnen

Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]

Rabarber chutney

Rabarber chutney

De meesten zullen rabarber zoet eten, zoals in een rabarbercompote o.i.d. Maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney. Lekker bij kip of varkensvlees of zelfs bij (vette) vis. De rabarber chutney kan je ook serveren op een kaasplankje. Rabarber vers van de grond vind je in april tot […]

Eton Mess met perziken

Eton Mess met perziken

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een Eton Mess met perziken […]

Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

Bulgur is gemaakt van tarwe. Deze tarwekorrels worden voorgekookt of gestoomd en daarna gebroken (grof, fijn of zeer fijn). Het bevat veel vezels en goede voedingsstoffen en is een prima alternatief voor aardappelen, pasta of rijst. Je kunt bulgur op vele manieren gebruiken zoals in salades (Tabbouleh), soepen of zoals dit gerecht in zoete bereidingen. Bulgur […]

Rijstpudding met sinaasappelmarmelade

Rijstpudding met sinaasappelmarmelade

Deze kruidige rijstpudding is een heerlijk toetje met koude dagen. Je kunt de rijstpudding met sinaasappelmarmelade maken met dessertrijst (paprijst) of met risotto- of paellarijst. De laatste twee rijstsoorten zuigen ook veel vocht op en worden ‘papperig’ tijdens het koken. De rijstpudding is zowel koud als warm lekker. Wil je ook de sinaasappelmarmelade zelf maken, […]

Kruidige pompoenblokjes

Kruidige pompoenblokjes

Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Dit recept van Kruidige pompoenblokjes uit de Indiase keuken past heel goed bij de Rundvlees curry.  

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden