Fruitige muffins met abrikozen

Fruitige muffins met abrikozen

In een Foodybox zaten 2 verpakkingen fruitmoesjes. Nu kan ik ze aan de kleinkinderen geven, die vinden dat vast wel lekker. Maar ik wilde er toch iets mee doen en omdat ik al heel lang geen muffins gemaakt had, dacht ik laat ik het eens verwerken hierin. Het zijn fruitige muffins met abrikozen geworden en […]

Varkensmedaillons met cranberrybietcompote

Varkensmedaillons met cranberrybietcompote

Deze varkensmedaillons met cranberrybietcompote is een niet te moeilijk hoofdgerecht voor de Kerstdagen. Je kunt de compote ruim van tevoren maken, die hoef je dan alleen maar op te warmen. De varkenshaasjes snijd je alvast in medaillons en je wikkelt het spek eromheen. En de aardappeltjes kook je ook de dag ervoor, zodat je op […]

Perenjam met gember en kardamom

Perenjam met gember en kardamom

In de leuke receptenswap van Mandyandmore, werd ik deze keer gekoppeld aan Anne van Lekker Bourgondisch. De keuze is op haar Perencompote met gember gevallen en ik noem het perenjam met gember en kardamom. Tja je wilt toch je eigen twist aan een recept van iemand anders geven.   Anne en haar man Thijs en […]

Luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten

Luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten

Ik bak nooit oliebollen met oudjaar, maar wel appelflappen of appelbeignets. Die vind ik wel lekker, oliebollen dus niet. Daarom ben ik altijd op zoek naar alternatieven die ik eten kan en de rest van de familie ook lekker vindt. Vandaag heb ik deze luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten gebakken en ze vielen goed […]

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Deze Bulgur met gekarameliseerde nectarines is een echt verwenontbijtje. Maar je kunt het ook als nagerecht of tussendoortje serveren. Het is warm lekker op een koude dag en koud lekker op warme dagen. Een veelzijdig gerechtje dus. Door de toevoeging van de specerijen en oranjebloesemwater, heb je de smaken van het Midden-Oosten in een kommetje. […]

Pistache granola met vijgen

Pistache granola met vijgen

Deze heerlijke pistache granola met vijgen gemaakt van die mooie groene nootjes is echt een verwennerij. Denk ik aan pistachenoten dan denk ik ook aan de smaken van het Midden-Oosten. Daarom heb ik ook kardamompoeder, gemberpoeder en stukjes vijg door de granola verwerkt. Waan je in 1001 Nacht als je deze granola met je yoghurt […]

Mango cheesecake taartje

Mango cheesecake taartje

Dit schattige kleine mango cheesecake taartje heb ik speciaal voor hubbie gemaakt omdat hij gek op mango is. Je kunt ook ander vers fruit gebruiken voor dit taartje, zoals bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en/of blauwe bessen.   Ik heb voor dit taartje een kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee genomen. Natuurlijk kan je ook een […]

Pruimencompote met sinaasappel

Pruimencompote met sinaasappel

Deze pruimencompote zit eigenlijk tussen een jam en een compote in. Ik heb wel geleisuiker gebruikt, maar zodanig veel (of weinig) dat het meer een compote geworden is. Als je het zoeter of minder zoet wilt, voeg dan meer of minder suiker toe aan deze pruimencompote met sinaasappel.   Ik kreeg heel veel pruimen van […]

Vijgen koffie compote met yoghurt

Vijgen koffie compote met yoghurt

Deze vijgen koffie compote met yoghurt is heerlijk als ontbijt maar ook als dessert. Als je de compote maakt, gaat het heerlijk ruiken in huis met Oriëntaalse geuren. Dit is echt een verwennerij, maak het in het weekend of op een speciale dag. Ik heb voor dit recept Salvadoran España cold drip coffee van Batavia […]

Wilde perziken smoothie

Wilde perziken smoothie

Ik had heel veel wilde perziken in de fruitmand liggen en de fruitvliegjes hadden feest (bah). Snel afspoelen en in stukken snijden en de pit verwijderen. In diepvrieszakjes gedaan en in de vriezer gelegd. Die komen wel een keer van pas. Een paar dagen later wist ik niet wat we voor ontbijt zouden eten en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden