Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Natuurlijk kan je tegenwoordig hele goede barbecuesauzen kopen, maar deze zelfgemaakte mosterd barbecuesaus is niet te versmaden! Als je nog nooit een mosterd barbecuesaus geprobeerd hebt, heb je echt iets gemist. Deze saus is lekker bij elk soort vlees, maar vooral bij gegrild varkensvlees of kip smaakt het super. Dus snel maken deze saus en […]

Broodje met tonijnsalade

Broodje met tonijnsalade

Dit broodje met tonijnsalade is het recept van La Place. Waarschijnlijk heb je het daar wel eens gegeten en vond je het superlekker, nou hier is het recept. Het recept staat trouwens ook op hun site. De tonijnsalade is lekker pittig door de ui en bieslook erin, maar ook weer fris door de appel. Deze […]

Reuben sandwich speciaal

Reuben sandwich speciaal

Ik was al heel lang van plan om mijn hubbie te verwennen met dit Amerikaanse klassieke broodje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik noem het de Reuben sandwich speciaal omdat de sandwich dubbeldik belegd is. Dit broodje is een complete maaltijd, je kunt het zelfs als avondeten serveren.   Reuben sandwich   […]

Gehaktbrood Amerikaanse stijl

Gehaktbrood Amerikaanse stijl

Omdat manlief 26 jaar in Amerika heeft gewoond, staan hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook dit heerlijke gehaktbrood Amerikaanse stijl. Gehaktbrood oftewel meatloaf is een populair gerecht in Amerika. En het voordeel van zo’n meatloaf is dat je veel monden kunt vullen.   Gehakt   Gehakt is een veelzijdig product, je kunt er […]

Hamburger Pizza

Hamburger Pizza

Heb je zin in pizza, maar eigenlijk ook in een hamburger? Maak dan een hamburger pizza. Een heerlijke combinatie, dit wil je proberen. Een pizza belegd met gehakt, twee soorten kaas, ui, paprika, tomaatjes en ontbijtspek, hoe lekker klinkt dat. En heel makkelijk zelf thuis te maken.   Pizzabodem   Ik heb voor het gemak […]

Hamburgers met een koffierub

Hamburgers met een koffierub

Je steeds ze steeds vaker voorbij komen, vleesrecepten met een koffierub. Die koffierub is typisch Amerikaans, waar ze gek zijn op vlees en barbecueën. Het lijkt misschien een rare combinatie, maar de koffie geeft de hamburger een bijzondere smaak en extra kick. Deze hamburgers met een koffierub zijn sowieso smaakbommen, door de zelfgemaakte ketchup erbij. […]

Japanse schnitzel Tonkatsu

Japanse schnitzel Tonkatsu

Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst.   Tonkatsu   Ton […]

Goed gevulde cheeseburger soep

Goed gevulde cheeseburger soep

Ben je gek op een cheeseburger op z’n tijd, dan moet je beslist eens deze goed gevulde cheeseburger soep proberen. Als je deze soep eet, is het echt alsof je een cheeseburger zit te eten. En het is een mooie manier om de kinderen aan de groente te krijgen, dit zit er namelijk genoeg in. […]

Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus

Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus

Deze kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus is eigenlijk een ontzettend retro gerecht, maar ik kan je verklappen dat dit soort gerechten toch wel ontzettend lekker zijn. Het is een feestelijk visgerecht in een romige tomatensaus, wie vindt dat nou niet lekker?   Kabeljauw   Kabeljauw is een heerlijke magere witvis, met een fijne structuur. […]

Zelf cocktail saus maken

Zelf cocktail saus maken

De klassieke cocktailsaus is vooral bekend over een heerlijke garnalen cocktail. Natuurlijk kan je de saus kant-en-klaar kopen maar ik vind het veel lekkerder om het zelf te maken. Je kunt het helemaal naar eigen smaak bereiden, misschien iets meer whisky erin of juist niet, iets pittiger maken door meer cayennepeper of minder. Zelf cocktail […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden