Geroosterde Pastinaak

Geroosterde Pastinaak

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een hele oude groente die sinds kort weer in ons land wordt verbouwd. De pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar. Deze witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Bereid het zoals wortelen, hoewel de kooktijd ietsje korter is. In plakken […]

Broodchips maken

Broodchips maken

In mijn blog Wat kan je nog maken van oud brood vind je allerlei recepten voor het verwerken van ‘oud brood’. Broodchips is daar één van. Dit is vooral geschikt om een stokbroodje – wat je overhield van bijvoorbeeld een feestje of een borrel – weer te verwerken tot iets lekkers. Als het brood een […]

Spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei

Spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei

Ik had twee spaghetti pompoenen gekocht, maar ja wat ga je ermee doen. Het leukste is natuurlijk om het in de pompoen te serveren. Dus vullen maar. Het is een bijzonder soort pompoen, als je hem gegaard hebt in de oven kan je met een vork lange draden trekken van het vruchtvlees. Dit lijkt op […]

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Eigenlijk is deze gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes een heel makkelijk recept. Je hebt alleen de tijd nodig om de tomaatjes te roosteren in de oven. De gnocchi is in no time gekookt en dat is eigenlijk al het werk wat je eraan hebt. Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze een ontzettend […]

Italiaanse gemengde bonensalade

Italiaanse gemengde bonensalade

Insalata di fagioli misti heet deze Italiaanse gemengde bonensalade zo mooi op z’n Italiaans. Eigenlijk klinkt dat veel beter, maar als ik het recept zo noem weten de meesten niet wat het is. Ik zocht voor deze bonensalade Cannellini en Borlotti bonen, maar die kon ik niet vinden in onze supermarkt. Toen maar bij de […]

Bonensalade met rode ui en koriander

Bonensalade met rode ui en koriander

Deze Bonensalade met rode ui en koriander is heerlijk als salade bij bijvoorbeeld een barbecue. Serveer eens iets anders in plaats van de kant-en-klare huzarensalades o.i.d. Lekkere frisse salade voor de bonenliefhebber. Neem zomers de Hollandse bonen, die zijn het lekkerst. En controleer of ze lekker vers en mooi groen zijn. Als je ze doormidden […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden